Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szövegértelmezés egyes.
    NoRT-ről volt szó, erre meg beraksz egy RT-s összehasonlítást. Pont azért raktam be a CoD-t mert tudom hogy ott kiugróan jó a teljesítményük. Hogy rámutassak hogy 1 teszt alapján beszél bődületes marhaságokat.

Az innováción jót röhögtem. Szerintem a DLSS/FSR/Xess (a skálázás még oké, a többi az fölösleges maszlag) meg inkább parasztvakítás és nem fejlődés. Ha úgy jobban tetszik, akkor kerülőút, nem tudunk fejlődni, ezért úgy teszünk mintha igen.

• janos666
    nagyúr

Én az RT-s eredményeket mindeddig mentálisan kiszürkítettem a tesztekben, mint ha maszturbálási eredmények lennének egy szaporodási tesztben, mert úgysem kapcsolom be soha 4k120 kijelzővel, és egész a DLLS4-ig még a Quality mód is szúrta néha a szemem (mondjuk az új modellre ugyan már én is azt mondom, hogy már van olyan jó, mint a natív, mert egyben egy egész jó antialising is, ugyanakkor lassabb kb. 15%-al a DLSS3-hoz képest, így nem hoz már tetemes gyorsulást natívhoz képest, csak akkor ha épp ez segít beleférni a 10Gb VRAM-ba az RTX3080-on --- szummázva: a szükséges rossz DLSS esetén a Transformer Quality hozza a natív minőséget, de nem egetverő teljesítmény növekedéssel, ha lenne elég VRAM natívhoz...).

Most, hogy elkezdtek szállingózni az RT-only játékok, már kezd érdekes lenni, ugyanakkor nyakunkon a következő AMD generáció, ami pletyka szinten javít az RT-n, és jobban el lesz eresztve VRAM-al, így nekem talán érdekesebb is lesz, mint a túlárazott 4090 vagy főleg 5090, ha cserélek VGA-t idén. Egy 16Gb-os nV kártyával nem akarok ugyan úgy a peremen táncolni, mint a 3080 10 gigájával, hogy nem húzhatom maxra a textúrákat, ami nem is vinne el sok fps-t, de natív 4k-ban meglátszódna...

Nade a legnagyobb baj, hogy lesz-e idén bármi, amivel játszani is akarok. A Doom 2016 tetszett, de az Eternalt pár óra után otthagytam, az új Dragon Age-t szenvedés apránként végigvinnem, ahhoz meg nem kell új kártya, hogy újeajátszak tavalyi járékokat, mint pl. a BG3.

A Half-Life 2 RTX Remix amúgy nemsoká megjelenik full path-trace móddal, úgyhogy ez a vicc szarkazmusba fulladt. :)

Új hozzászólás Aktív témák