Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) BTO válasza Petyulino (#1397) üzenetére


BTO
őstag

a diginél ha tömbbe laksz akkor a net utp-n jön ha upc akkor koaxon a modemig. 1 bejövő és külön kábel minden irányba ,mindegy ki a szolga ha koax a tv hálózat.mondjuk spejz ajtó főlé a koax elosztó tömblakásba.

semmi sem tökéletes

(#1402) nyxor válasza kabelmania27 (#1399) üzenetére


nyxor
aktív tag

Minimum 3x-os, ez tetszik :)
Quadshield kábeleket senki nem szokott otthon használni. Inkább minimum 2x-es, 3x-os pedig ajánlott.

LG G2

(#1403) kabelmania27 válasza nyxor (#1402) üzenetére


kabelmania27
félisten

UPC már használ 4x árnyékoltat.

[ Szerkesztve ]

(#1404) nyxor válasza kabelmania27 (#1403) üzenetére


nyxor
aktív tag

Ha tényleg így van, akkor az már a fölösleges kategória.

LG G2

(#1405) nyxor válasza nyxor (#1404) üzenetére


nyxor
aktív tag

Lejárt az idő....
Szóval ezeknek pont az a lényege, hogy pl. erősáramú kábelek mellett ne szedje össze a zajt. Azt meg mondanom sem kell, hogy erősáramú kábel mellett soha nem húzunk közvetlenül gyengeáramút.

LG G2

(#1406) BTO válasza nyxor (#1405) üzenetére


BTO
őstag

szabvány tiltja a gyengeáramu és az erősáramu kábelek közös csövezését,mert az erősáramu sérülésnél a gyengeáramun is komoly áramütést lehet szenvedni.
de sajna a lakás 240V hálózati védőföldjeinek sérülésekor pl a koax antenna hálózat árnyékolása átveheti a védőföld vagy a nulla szakadásnak a vezető szerepét ,és amikor szétbontunk 1 antenna F csatlakozót igen megrázó élménybe lehet részünk.
sajnos már kollegáimat is érte igy élmény sőt mi is fogtunk kollegával ilyen problémát ,valahogy fázis került a konnektor védőföldjére.

semmi sem tökéletes

(#1407) PoganyPtR


PoganyPtR
tag

Sziasztok,
kábeltévé van otthon, ezen keresztül internet is. Becsatlakozásnál kétféle volt osztva egy 5-1000Mhz-es elosztóval. Az emelten ez még kétféle lett osztva internetre es tv-re. Ez évek óta így működött. Vettem egy tv-t a szobámba, így a becsatlakozáshozvettem egy 1 bemenettel és 4 kimenettel rendelkező elosztót, de ez csak 5-900Mhz-es. Csak az új tv-n jelentkezik, hogy hangyás a kép a kábeles adásnál, ami digitális az pedig gyakran szétesik. Internet is elmegy néha, bár most kb. órája nincs semmi. Modemen Power folyamatosan világít, receive lassan a pc\activity gyorsan villog. Send, online és standby nem villog.
Mi lehet a probléma, az elosztó nem bírja?

(#1408) kabelmania27 válasza PoganyPtR (#1407) üzenetére


kabelmania27
félisten

Lehet gyenge a bejövő jelerősség. Kiindulásként meg kellene nézni a modem jelszintet 192.168.100.1 címen osztó nélkül direktbe kötve. Próbáld meg úgy hogy bejövőre kettes osztó egyik kimenet modem másik kimenet hármas osztó, ha így is gond van akkor erősítőre lesz szükség.

[ Szerkesztve ]

(#1409) nyxor válasza PoganyPtR (#1407) üzenetére


nyxor
aktív tag

Képet tegyél be arról az osztóról, gyanítom kínai vacak, de akkor kuka.

LG G2

(#1410) PoganyPtR válasza nyxor (#1409) üzenetére


PoganyPtR
tag

Hát kb. így nézhet ki, padlásra most nincs lehetőségem felmászni, mert két emberes :D

Kép

Kb. egész nap nem volt net, jelenleg műküdik hibátlanul.

Direktbe kötni is csak máskor tudom majd, mert így sajnos nem egyszerű.
Ezekre az értékekre lesz szükség?

Downstream Value
Frequency 402000000 Hz

Signal To Noise Ratio 29.4 dB

Power Level -15.3 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading

Upstream Value
Channel ID 14
Frequency 61000000 Hz
Power 48.2 dBmV

(#1411) kabelmania27 válasza PoganyPtR (#1410) üzenetére


kabelmania27
félisten

Gyenge a jelszint és az SNR is, ezekkel az értékekkel előfordulhat szakadás.

[ Szerkesztve ]

(#1412) PoganyPtR válasza kabelmania27 (#1411) üzenetére


PoganyPtR
tag

Direkt bekötés kilőle mivel nincs elég kábel behúzva, hogy bevezessem a PC-ig. Esetleg visszarakom régi elosztót amit még a szolgáltató rakott be és rámérek úgy.
Azóta eldobta megint a jelet, downstream freq 378000000mhz, Signal to... 23db, powerlevel -9.4dbmv. Upstream channal id 0, freq 0hz, Power 8.8dbmv. Először bejött ez a felület többször nem...

(#1413) kabelmania27 válasza PoganyPtR (#1412) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ez az elosztó nem való ktv jelosztásra. Kösd vissza és a második osztó tévés ágát oszd el vagy a szolgáltatótól kérj +1vételi hely kiépítést.

(#1414) nyxor válasza PoganyPtR (#1412) üzenetére


nyxor
aktív tag

Ilyen SNR mellett nem csoda ha szakad, feltételezem 256QAM-os vivőről van szó, 23 dB-en fizikailag lehetetlen 8 bitet egy szimbólum alatt átvinni.
Az osztót jól sejtettem, hogy ilyen: ez kuka.

[ Szerkesztve ]

LG G2

(#1415) BTO válasza PoganyPtR (#1410) üzenetére


BTO
őstag

az ilyen tiposu osztókat szoktam kombifogóval kivégezni ,mert ezek a szarok nem digitális átvitelre valók,a net is az.
ezeken a tipusokon szokott az a hibajelenség lenni normális jelszintnél is hogy hol volt hol nem volt ,net vagy digitális átvitelü tvkép.

semmi sem tökéletes

(#1416) kabelmania27 válasza BTO (#1415) üzenetére


kabelmania27
félisten

Erről írtál korábban.

[ Szerkesztve ]

(#1417) joecontra


joecontra
addikt

BTO, a következő kérdés neked szól:

Mi az álláspontod a csavaros F csatlakozók otthoni kábelhálózatban történő alkalmazásáról? Van érdemi különbség a jelátvitelben egy korrekten felhelyezett csavaros F csatlakozó és egy sajtolt (krimpelt) F csatlakozó között?

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdv,
J

(#1418) BTO válasza joecontra (#1417) üzenetére


BTO
őstag

fönökeim szerint csak a klimpelt jÓ!
ha jól fel van téve és nem valami fos harisnya van a kábelen amit lenyal a rátekerős ,ha kombifogoval lehet feltekerni a kábelre akkor jó az.
ott ahol a csőbe van a kábel és rövid a pneumatikus-hosszanti-klimpelésre nem alkalmas mert meg se mozdul akkor biza oda rátekerőset rakok hogy müködjön a hálózat, a szolgáltatás.

semmi sem tökéletes

(#1419) joecontra válasza BTO (#1418) üzenetére


joecontra
addikt

Köszönöm szépen a választ.
Te személy szerint melyiket érzed jobbnak? Én a hatszögűre krimpelhetőt stabilabbnak gondolom.

Üdv,
J

[ Szerkesztve ]

(#1420) Soma01


Soma01
veterán

A fene sem tudja... A hosszirányban összenyomós, az bele is vág körbe a kábelbe, szóval az sem rossz. A 6 szögű, csak szorít és szerintem csak a 6 szögek lapján szorítja a kábelt, bár azt viszont a csati elég hosszán.
A csavarosat én nem tenném fel fogóval, inkább a lentebb linkelt szerszámmal. Szerintem a fogóval simán el lehet deformálni a csatit. Már pedig erősen kell szorítani, hogy ne csússzon meg.

(#1421) BTO válasza Soma01 (#1420) üzenetére


BTO
őstag

nem is összenyomom fogóval ,ha nem rátekerem a kábelre. nem bivalymodon eszetlenül kell a kombifogot használni.amugy a kompresszios a jobb jobb mert hosszabban van fent az árnyékoláson,jobban fed.

[ Szerkesztve ]

semmi sem tökéletes

(#1422) BTO válasza joecontra (#1419) üzenetére


BTO
őstag

mind ketőtt lehet rosszul klimpelni,főleg szarabb kábelen aminek a külső müanyagja felrakásnál hátra csuszik és idővel előre tolja magát akkor a belső ér hátrább kerül az F csatiba és nem érintkezik az osztó közepével.

semmi sem tökéletes

(#1423) VS461


VS461
tag

Sziasztok!

Egy APC túlfeszültség-védős elosztót használok a multimédiás cuccaimhoz: a tévé, az erősítő, a számítógép stb. innen kap áramot, valamint a gépbe futó LAN kábelt is átvezettem rajta. Ugyanígy tettem a tévékábellel is. Emiatt viszont nagyon rossz, pixeles adás jön, szakadozott hanggal, SD és HD csatornákon is. Ha direktbe kötöm a kábelt, akkor meg semmi baj. Az érdekelne, hogy ez a túlfeszvédő hibája lehet, vagy normális működés, meg kell barátkozni vele? A LAN kapcsolaton nincs semmilyen zavar. Az elosztó sajnos nem védőföldes aljzatba van dugva (50 éves panelház). A szolgáltató a Digi, net+kábel, mindenféle lakásbeli box nélkül.

Köszi a segítséget!

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#1424) kabelmania27 válasza VS461 (#1423) üzenetére


kabelmania27
félisten

Normális működés, túl sokat csillapít a jelen. A koaxot kösd ki az elosztóból, amikor vihar van húzd ki a tévéből a koaxot. Mivel a konnektor nem földelt, így a túláramvédő nem tudja ellátni a funkcióját, mert a földelésen keresztül tudná levezetni a túláramot. Hogy jönnek az analóg adások?

[ Szerkesztve ]

(#1425) VS461 válasza kabelmania27 (#1424) üzenetére


VS461
tag

Nem tudom, csak digitálist állítottam be a legutóbbi csatorna-beállításnál. Az SD adás így is néha gáz 40 hüvelykes full HD tévén, az analóg emlékeim szerint még rosszabb volt. Lemegy az amerikaifoci-szezon, egyetemi és profi, aztán megint nem nézek egy ideig tévét, szóval nem olyan nagy probléma:)

Az mitől van, hogy most így is világít a védőföld LED-je? A fali konnektor tuti nem védőföldelt - ha lett volna mihez, hozzákötöttem volna a harmadik sarut:(

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#1426) Mákosmetélt


Mákosmetélt
aktív tag

Sziasztok,
egy kis információra lenne szükségem. Most gondolkodok digitv-től internet és kábeltv bekötésre. Lépcsőházban lakom, azt tudom ,hogy a net utp-n , a kábel pedog koaxon jön. Egyelőre hagyományos tv-m van és nem szeretnék külön set-top-boxért fizetni csak a tv miatt, annyit nem tv-zek. Én így értelmezem a dolgokat: ha analóg kábel tv-t rendelek, akkor a sima régi tv-vel tudom fogni a csatornákat. Ha digitális kábeltv-t rendelek, akkor vagy sd vagy hd box kell még pluszban a jelenlegi tv-hez. Jól gondolom? Azon az egykoaxon tudnak nekem lőni analóg és digitális kábeltv-t is?? Az analóg és digitális jel amúgy egyszerre jön a kábelen, és bármikor ha veszek egy dvb-c-s tv-t, akkor már nézhetem a HD csatornákat is, vagy a megrendelésemtől függ, hogy melyik jelet küldik nekem a koaxon?
Köszönöm előre is!
Üdv.

Éljenek a nyulak!

(#1427) kabelmania27 válasza Mákosmetélt (#1426) üzenetére


kabelmania27
félisten

Igen, egyszerre jön a két jel a koaxon, ebben a topicban részletesen le van írva minden a Digiről. DVB-C képes tévével tudod nézni a digitális adásokat Diginél, mindegyik csomagban vannak analóg és digitális adások.

[ Szerkesztve ]

(#1428) Mákosmetélt válasza kabelmania27 (#1427) üzenetére


Mákosmetélt
aktív tag

Köszönöm! Megnyugtattál, akkor butatévével is tudom nézni egyelőre jó lesz az. Ja és BÚÉK :)

Éljenek a nyulak!

(#1429) LazaPasi


LazaPasi
tag

Sziasztok srácok segítsetek már nekem!
120 megabites a netem,de csak 30-40 megabitet mérek speedtesten.
Van erre valami megoldás?
Modemem típusa: Thomson TCM470

Lehet állítani az Initial DS frequencyt és az Upstream Channel ID-t is!
Reset után az előbbi 506000000 a második pedig 1-en áll!
Lehet ezzel szórakozni,hogy gyorsabb legyen a netem?
Nekem ez kínai!
Előre is köszi a válaszokat!

(#1430) kabelmania27 válasza LazaPasi (#1429) üzenetére


kabelmania27
félisten

Gyere át ide.

(#1431) tsyl


tsyl
aktív tag

Sziasztok!

A lentiekben leírtakhoz szeretnék tanácsot kérni.

Nálunk UPC analóg előfizetés van internettel.
A konyhába "mindig tv" volt de elszállt a vevőegység és most vacillálok a megoldáson.
A bejövő koax így csatlakozik:

Innen megy a Ciscoba és két szobába.
A szobába van még egy ilyen elosztó is:

Nos innen szeretnénk a konyhába is kivezetni egy kis képernyős tévéhez még egy kábelt ami kb.:15 méter kábelezést jelentene. Kérdésem az lenne, hogy ha saját kezűleg szeretném megcsinálni, mit kell hozzá vennem? Koaxból milyet keressek? Gondolom sokat számít a minősége is. És kb. mennyiből jönne ez ki?

(Esetleg venni még egy Set Top Boxot és akkor újra van nézhető csatorna)

Köszönöm előre is!

17 éve a PH-n....

(#1432) kabelmania27 válasza tsyl (#1431) üzenetére


kabelmania27
félisten

Hármas -3,5 ágán van a modem előtti osztó?
Modem tap vagy outba van kötve?
Nézd meg a modem jelszintet a 192.168.100.1 címen.

[ Szerkesztve ]

(#1433) bambano válasza tsyl (#1431) üzenetére


bambano
titán

szerintem plusz egy elosztót meg még 15 méter koaxot nem fog elbírni a jelszint.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#1434) tsyl válasza kabelmania27 (#1432) üzenetére


tsyl
aktív tag

Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 0.2 dBmV 41.4 dB
Channel 2: -1.0 dBmV 40.7 dB
Channel 3: -0.7 dBmV 40.8 dB
Channel 4: 0.8 dBmV 41.9 dB
Channel 5: 1.8 dBmV 41.9 dB
Channel 6: 1.7 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 0.9 dBmV 40.7 dB
Channel 8: 0.3 dBmV 40.3 dB

UP Stream Chanels

Power Level:
Channel 1: 46.5 dBmV
Channel 2: 45.8 dBmV
Channel 3: 46.3 dBmV
Channel 4: 47.0 dBmV

A jobb oldali -7,5 dB ágára van kötve a modem
A tap vagy out-ot sajnos nem értem

17 éve a PH-n....

(#1435) kabelmania27 válasza tsyl (#1434) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ennél az osztónál tap vagy outba van kötve a modem?

[ Szerkesztve ]

(#1436) tsyl válasza kabelmania27 (#1435) üzenetére


tsyl
aktív tag

Köszi! Most már megvilágosodtam! :)
Nos próbáltam kimozgatni a kábeleket, de le van tűzdelve a szekrények mögött a parketta szegélyhez.
A modemtől másfél méterre van egy tv az egyik kábel oda megy. A másik megy tovább át a falon és a következő szobába az In aljzatba érkezik. Innen a szobában lévő tv a Tap-on csatlakozik. Az Out aljzatból pedig fölmegy még egy kábel a felső szintre a gyerekszobába.

[ Szerkesztve ]

17 éve a PH-n....

(#1437) kabelmania27 válasza tsyl (#1436) üzenetére


kabelmania27
félisten

Jól vannak bekötve az osztók (azért nem a modem van a -3,5re kötve mert az egyik ág tovább van osztva nem okoz problémát, hogy -7,5be van kötve a modem mert nem magas az adási), annyit tudsz csinálni hogy az osztót kicseréled hármasra de előfordulhat hogy pár adó szemcsés lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1438) tsyl válasza kabelmania27 (#1437) üzenetére


tsyl
aktív tag

Köszönöm a segítséget! Koax kábel tekintetébe kell figyelnem valamire? Milyet kérjek az eladótól?

17 éve a PH-n....

(#1439) kabelmania27 válasza tsyl (#1438) üzenetére


kabelmania27
félisten

3x árnyékolásút, pl ilyet

[ Szerkesztve ]

(#1440) tsyl válasza kabelmania27 (#1439) üzenetére


tsyl
aktív tag

:R Köszönöm!

17 éve a PH-n....

(#1441) kabelmania27 válasza tsyl (#1440) üzenetére


kabelmania27
félisten

Nincs mit, F csatlakozónak jó a csavaros (hosszabb menetű jobban rászorul a kábelre), egy ilyet vegyél.

(#1442) tsyl válasza kabelmania27 (#1441) üzenetére


tsyl
aktív tag

Ki is nyomtattam az oldalakat. Viszem magammal az üzletbe majd. Köszi még egyszer!

17 éve a PH-n....

(#1443) kabelmania27 válasza tsyl (#1442) üzenetére


kabelmania27
félisten

A tapra kötött tévén minden adás tiszta?

(#1444) tsyl válasza kabelmania27 (#1443) üzenetére


tsyl
aktív tag

Igen, teljesen szép. Igaz nálunk minden tv elég régi képcsöves kivitelű még...

17 éve a PH-n....

(#1445) kabelmania27 válasza tsyl (#1444) üzenetére


kabelmania27
félisten

Okés, azért kérdeztem mert számolgattam a csillapításokat, ez az osztó out ágon 1dB-t csillapít tap ágon 8dB-t, ha a hármassal nem lesz minden adás tiszta a konyhában, akkor azt is csinálhatod hogy a mostani osztó outjára teszel egy ilyet és elosztod a jelet egy kettes splitterrel.

[ Szerkesztve ]

(#1446) komace


komace
csendes tag

Nemrég volt tápcserém a UPC -nél, se modem se új kábel se semmi, csak táp.

A linken látható képekkel kapcsolatban lenne pár kérdésem a kábelszakikhoz.

- Most akkor javult vagy romlott a helyzet ? :D
- Mitől lehet ekkora eltérés a csatornák között ?
- Hogy lehet egy fostos dugasztáptól ekkora eltérés a két stat között ? :Y

Link : http://atsa.sytes.net/komi/

(#1447) tsyl válasza kabelmania27 (#1445) üzenetére


tsyl
aktív tag

Stimm és jegyeztem is! Jövőhéten megcsinálom és nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Ha pár adó szemcsés is lesz nem gond.

17 éve a PH-n....

(#1448) kabelmania27 válasza tsyl (#1447) üzenetére


kabelmania27
félisten

Ha a modem vételi értékekből jól számolom 70dB felett van a bejövő analóg tv jelszint talán elég lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1449) BTO válasza komace (#1446) üzenetére


BTO
őstag

a link nem jó. pontosits.
kapcsoló üzemü a modem tápja ,jöhet belőle ki magasfrekis zavar ,attol is lehet szar a sebesseg.

semmi sem tökéletes

(#1450) komace válasza BTO (#1449) üzenetére


komace
csendes tag

Downstream power

Downstream SNR

Upstream power

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.