Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz tototos #29906 üzenetére

Én egyébként sok éves tapasztalattal rendelkező fejlesztőként nagyon jól rálátok egy hazai mérnökinfo képzésre (tanítok és tanulok is ott).

Az a véleményem, hogy maga a tananyag nagyrészt nagyon jó, nagyon sok hasznos dolgot tényleg megpróbálnak megtanítani. Ha azt tényleg tudná valaki, akkor nagyon jó alapjai lennének a végére.
    (a mondtok 1-2 rossz példát hagyjuk, nem létezik több éves képzés, ahol minden tökéletes, inkább generál értem ezt)

Ami viszont probléma, és nem tudom mit lehetne vele kezdeni, hogy a hallgatók nagyon nem érzik/látják/hiszik, hogy minek is van értelme és mi miért hasznos, és bár a tananyag adna egy átfogó és összeérő képet a szakmáról, ez a fejekben mégsem képződik meg.
    Így lesz belőle a felejtésnek tanulás, és levegőben lógó tudásszigetek, és a hit, hogy amit tanítanak az hülyeség.
    Emiatt nagyon rosszul súlyoznak és rengeteg dolgot félreértenek. Például magolósnak hiszik az algoritmus tárgyat, és az istennek sem értik meg, hogy nem a szó szerintiség, hanem a logikai helyesség a fontos. Amit nyilván szószerintiséggel is el lehet érni, de rohadtul nem ez lenne a lényege.

Sajnos az egyetemi tanításnak vannak limitációi. Például nem lehet olyan projekteket csinálni, ahol senior devek nagy kódbázison tanulókat menedzselnek.
    Az emberierőforrás-igény oldaláról ez egy lehetetlen feladat. A több ezer hallgatóhoz több száz senior kellene.

Valószínüleg ugyanez a képzés extrém hasznos lehetne, ha 1 év suli - 1 év gyakorlat módon lehetne csinálni, de nyilván ez is lehetetlen, érthető okokból.
    Tapasztalt fejlesztőként számomra meglepő, hogy mennyire valid a tananyag, és nagyon durva látni, hogy mennyire nem megy át a hallgatóknak. Nagyon nehéz a levegőben lógó dolgokat megtanulni jól sajnos.

• Dinter

addikt

válasz tototos #29906 üzenetére

*azt megtanultam, hogy a büdös életben ne akarjak Java-t vagy Eclipse-t használni :DDD

Új hozzászólás Aktív témák