Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Szia!
Én MsC-s hallgató vagyok, a zsebemben már egy programozói diplomával, most gyakornokként heti 24 órában dolgozom Java fejlesztőként egy cégnél, a sulin keresztül. A fizetésemet sem a cégtől kapom közvetlen, hanem a sulitól, így havi 75k-et kapok nettó. Ez kb olyan 800/h lehet. Nem panaszkodom, jó a munka, fejlődök benne, és egy kis otthoni szupporttal a 75k is elég egy hónapra. Egyébként a sulis helyek közül a maxot kapom, ennél csak kevesebbet lehet kapni egyes helyeken, ez a cég a maxot biztosítja.
Nem látok mögé, de úgy gondolom, hogy ha a cégtől kapnám a fizut, akkor többet kapnék ennél, mert szerintem a suli jócskán lecsíp a fizumból, ellenben ha letellik a gyakornoki időszak akkor kapok kreditet is, tehát nem panaszkodom. Illetve van esélyem utána a cégnél maradni, amikor is ugyanazért a munkáért egyik napról a másikra dupla annyi cash-t kapnék (~).
Én azt mondom neked, hogy így gyakornokként (ha megteheted) ne a pénz legyen a motiváció, hanem a munka jellege. Ahol programoznod kell, új technológiákkal találkozol, változatos munkákat kapsz, az többet ér, mintha a gyakornokságod alatt 800 helyett 1000-es munkabéred lenne. üdv
-
-
M.Úr
tag
Annyiért vállald el, ami szerinted korrekt összeg, amennyiért szívesen csinálod. Ha nettó félmilliót kérnél, akkor is lenne egy-két "ismerősnek az ismerőse", aki nettó 700-ért gyakornokoskodik, és hülye vagy ha ennél olcsóbbé' dolgozol. Egész életedben mindig lesznek emberek, akik szítani próbálják benned az elégedetlenséget. Ne hallgass rájuk. Általában olyanok mondják, akik még annyit se kapnak amennyit te.
Még ha van is valóságalapja az ilyen anekdotáknak, sosem hallod a teljes igazságot. Hogy például nagyon spéci területen van a sokat kereső illető, alapos és speciális tudással, vagy épp multimilliomos haver apjának a cégénél van, vagy hogy heti 80 órát gyakornokoskodik... Szerintem az a jó hozzáállás, amit te is írtál, kiszámoltad hogy te mennyivel lennél elégedett. Mondj e fölé kb. 10-20%-kal, akkor nem eshetsz pofára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Horgász topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Blu ray írás és írási hiba
- Bestbuy játékok
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen házat vegyek?
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest