- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
A számítógépben tipikusan 1 db videókártyád (vagy videóchiped) van. Ebből következik, hogy a többszálú api hiánya annyira azért nem mellbevágóan fájó. A vulkan - a directx12-el együtt - egy nem létező problémát akar megjavítani, ráadásul nagyon bonyolult módon közelíti meg.
Zavaró tényező, hogy nem tudod a renderelést threadokra szétdobálni benne, azt én is természetesen elismerem, de az opengl az egyszerű kezelhetőségével és kompatibilitásával kompenzálni tud ezért.
A 10 év visszafele kompatibilitás szerintem nem elég, még a dx12-től is vonakodnak a fejlesztők, a steam is csak jövőre áll át win10-re, egyelőre még win7-kompatibilis megoldásokra alapszik az egész, és a játékok is döntő többségében igyekeznek ehhez igazodni.
A vulkan igazából a dx12-vel konkurál, nem az opengl-el, ilyen formában talán alma vs körte az összehasonlítás.
Az, hogy az opengl-ben dizájn hibák lennének, pedig egyszerűen nem igaz.
Hogy évtizedek múlva az opengl és a többi api natív lesz -e, vagy valamilyen más apira wrappelik, az legyen majd az akkori ember baja és gondja, annyit viszont hozzátennék még, hogy sokáig él az, akinek a halálhírét költik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest