- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6216 üzenetére
Nos, úgy látom, hogy kezdenek itt keveredni a dolgok. Nyilván valamiféle ID-ben el kell térniük, különben alapvető relációs adatbázis kezelési elvek sérülnek. Ha van egy Szemely táblám, amiben két személy csak a személyi számban tér el, akkor a Hibernate/MySQL szempontjából az két eltérő entitásként lesz "objektumizálva", függetlenül attól, hogy a többi metaadat ugyanolyan koppra. A korábban tárgyalt probléma eddig terjed.
Hogy a Java kódban a személyi számot az equals() metódusnál nem veszem figyelembe, az működhet, de ez ebben az esetben a konkrét adatbázis logika lábbal tiprása és semmi köze az ORM implementációhoz.
Hivatalos doksi nincs erről, legalábbis én nem találtam, de az egyik kolléga korábban említette, hogy a hivatalos Hibernate fórum milyen színvonalú. Ott a Hibernate fejlesztők workaroundként javasolják a DISTINCT és a Set használatát, ami kvázi hivatalos álláspont. Ráadásul mi a 3.x-es Hibernatet használjuk, aminél bőven van újabb is, de különféle okok miatt nem tudunk/akarunk egyelőre upgradeolni.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy van ennek a problémának rendes megoldása, de ezt én eleddig nem találtam meg, főleg azért nem, mert éppen ma futottam bele ebbe én is és még nem volt időm bővebben kivesézni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged