Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nos, úgy látom, hogy kezdenek itt keveredni a dolgok. Nyilván valamiféle ID-ben el kell térniük, különben alapvető relációs adatbázis kezelési elvek sérülnek. Ha van egy Szemely táblám, amiben két személy csak a személyi számban tér el, akkor a Hibernate/MySQL szempontjából az két eltérő entitásként lesz "objektumizálva", függetlenül attól, hogy a többi metaadat ugyanolyan koppra. A korábban tárgyalt probléma eddig terjed.
Hogy a Java kódban a személyi számot az equals() metódusnál nem veszem figyelembe, az működhet, de ez ebben az esetben a konkrét adatbázis logika lábbal tiprása és semmi köze az ORM implementációhoz.
Hivatalos doksi nincs erről, legalábbis én nem találtam, de az egyik kolléga korábban említette, hogy a hivatalos Hibernate fórum milyen színvonalú. Ott a Hibernate fejlesztők workaroundként javasolják a DISTINCT és a Set használatát, ami kvázi hivatalos álláspont. Ráadásul mi a 3.x-es Hibernatet használjuk, aminél bőven van újabb is, de különféle okok miatt nem tudunk/akarunk egyelőre upgradeolni.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy van ennek a problémának rendes megoldása, de ezt én eleddig nem találtam meg, főleg azért nem, mert éppen ma futottam bele ebbe én is és még nem volt időm bővebben kivesézni

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Komplett RGB Gamer PC / RTX 3080 / i5-12490F / 32GB DDR5 / 250GB & 1TB SSD / Irányáras
- Magyar kiosztású Apple Magic Keyboard 2, Touch ID, teljes méretű
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 2026 MacBook Air / MacBook Pro / M5 - M5 Pro - M5 MAX 14" / 16"
- Asus 15.6,core i3 8145U(4x3,9Ghz)IntelUHD VGA,MAGYAR Vil.bill.,8-20GB RAM,SSD+HDD?,,Win.11
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Autós kamera eladó
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest