Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ueda

senior tag

válasz Adolfka_ #25055 üzenetére

Tapasztalaton alapuló ötletem már nincs. Abból indultam ki, hogy nekem is Asus alaplapom van és hasonló a BIOS felépítése + utánanéztem a lapod user manual-jának.
    De most látom, hogy a DDR 900 lenne a 667-es beállítás, csak nálad ezek szerint kiszámolja az értéket valósra. Ugyanis a 720 és 900 pont 4:5 aránylik egymáshoz, alap értékeken ez a 266(533) : 333 (667) felel meg.
    Lehet a 4 darab memóriát nem tudja egyszerre így beindítani (üzemeltetni), a 800+ az nem tudom meddig bírja.
    Szerintem a legkönnyebb próba az lenne, ha mondjuk a CPU frequency-t levennéd 320 ra, ebben az esetben a DRAM Frequency értékét be tudnád állítani DDR 800 -ra és így már el kellene indulnia 4:5 höz aránnyal. Innentől meg emelni a cpu frequencyt, hogy meddig bírja a 4:5 arányt.
    Ugyanakkor még le kéne ellenőrizni, hogy az Advaced/Chipset/North Bridge Configuration/Configure DRAM timing by SPD opció Enabled-re van állítva ? Ha Enabled, akkor jó. (Az egyedi memória időzítések a sebesség függvényében más-más értékekkel ideálisak.)
    Az is lehet még, hogy egy kis plusz feszt kell adni a memóriának.
    Ha az AI tuning - Manual-ra van állítva, akkor hozzáférhetővé válik a Memory Voltage opció és kis lépésekben lehet emelni a feszültséget. Ez is segíthet.
    Ez utóbbit (fesz) azért is gondolom, mert a 380*9-es beállításoddal nem érte el még a 800-as sebességet sem a memóriád (760).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés