- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Aktív témák
-
Als
tag
Mostmár én sem szólok hozzá többet, nehogy valaki felimerjen! :)
-
HiperG
addikt
Kiraksz egy C64-et és bemeséled nekik, hogy azzal a sok cd-vel csak frizbizni szoktál ;]
-
Szalma
őstag
(Csak megjegyezném, hogy a digitális adathordozók vizsgálatának bármilyen megakadályozása (pl. ScramDisk password elhallgatása, törött CD-k a papírkosárban, stb.) súlyosbító körülmény és a legrosszabbakat feltételezik, ha nem lehet szakértői segítséggel sem megállapítani a tartalmakat. Valamint akadályozása a nyomozásnak.)
Szeretettel:
Szalma -
hungeek
senior tag
Den: lehet jobb lenne törölni ezt a topikot.... sokakat kínos helyzetbe hozhat :)
-
rii
nagyúr
nem csak a fat-táblát vagy mit kéne kódolni ..........? boot-oláskor lyeszó.... ekkor vissza irja a helyes fat-táblát ... vagy mit .... amikor meg leállítod .. akkor meg megint törli, vagy kódolja a FAT-ot ...... szal ez a vinyó csak kis, és mégis lényeges részét kódolná ......... és a boot-oló prog nélkül nem isl lehet használnia vinyót .... haver akartz csinlni ilyet .... nagy ASM méker volt ........
-
Als
tag
6 éve történt, akkor ez (szerintem) nagyüzemnek számított!!!
2x-es Mitsumi íróm volt, akkor ez volt a leggyorsabb!!!!
89.000 ft-ba került!!!!
De akkori árak mellett lemezenként(lemez ára 500-600ft volt) 1000 forintot rá lehetett rakni, ami akkor nagyon jó pénz volt, kb mint fél éve a dvdírás(Meg talán most is?!) -
Als
tag
Egyértelmű volt, hogy konkurencia voltam számukra.
Amikor megláttam őket, jót mosolyogtam magamban, de aztán hírtelen jobban belegondoltam: Ezek mi a f*szt akarnak és hogy fogom őket elzavarni?
Vajon házkutatási paranccsal jöttek?
Egy kicsit be voltam tojva, de mindenesetre vicces volt!
Látnátok őket!
Tipikus ''hüjerendőr'' fejük volt!!! :t -
Agyasima
őstag
Létezik, (úgy hallottam) 1 hardveres meoldás, ami gőzömnincs milyen segítséggel, de real-time kódolva irja fel az adatokat a vinyóra.
USB kulcsnak a helyén kell lenni, ha használni akarod a gépet.
Azt pedig 1 mozdulat kiszedni.
Esetleg tud vki erről közelebbit, mer én még csak szóbeszédet hallottam.... -
tsello
aktív tag
Elbarmoljátok az egészet.
Szerintem is fizesd ki, biztos hogy sok de jobban járzs így!
Azt nem tudod bizonyítani hogy amikor te vetted akkor ez meg ez volt rajta, erre majd azt mondják hogy miért nem törölted le és tudtad azt is hogy nincs win98 cdd akkor miért használtad.
Ez olyan mintha te használnád vkinek a kocsiját de a forgalmi nincs meg. Hiába mondod azt hogy pont most viszed vissza a kocsit annak akitol elkerted, megbírságolnak.
Ha megölsz vkit vhol csak úgy és elásod majd lelépsz nem biztos hogy megtalálnak, de ha ott maradsz idegeskedsz akkor gyorsan gyanúsítottá válhatsz. -
Als
tag
Anno 6 éve, mikor a cdírás még gyerekcipőben járt, naponta 5-6 cd-t írtam nagyüzemben vidéken egy kisvárosban.
kicsit korábban nyitott egy számtek boltot ott egy rendőr a haverjával.
Mikor megtudta hogy cd-t írok, odajött egy másik rendőrrel, hogy mároljam le nekik a Révai Nagy Lexikont. (Hozták az eredetit!)
A barom!Tudtam, hogy mindketten rendőrök. Kisváros--->Mindenki ismer mindenkit!
Azt mondtam, hogy eredeti cd-t nem másolok vagy írjanak alá egy papírt, hogy kizárólag biztonsági másolat stb...
Miután befejeztem a mondókámat, közölték, hogy mázlim van, hogy nem másoltam le, mert ezért börtön jár!
És eltakarodtak.
Ezek milyen állatok!!!! :C -
hungeek
senior tag
a legjobb ha felteszel egy webcam-et a bejárathoz :)
-
Superman
nagyúr
Továbbfejlesztett megoldás: plasztikbomba a vinyókra, összekapcsolva egy mikrofonnal, AMIT A BEJÁRATI AJTÓ FÖLÉ FÜGGESZT KIA DELIKVENS.
kell még egy szoftver, amit összakapcsolunka a mikrofonnal.
ha a ''ki az?'' kérdésre a válasz ''rendőrség'' robban a bomba. Persze ha csak ugratás az egész...;] -
Chapell
aktív tag
végülis az is megoldás, hogy kis plasztikbombát raksz a vinyókra, és elég annyira nagyra tervezni, hogy széttépje a vinyót, vagy esetleg csak megfőzze az áramköröket :)
-
rii
nagyúr
ja... amugy reagálva a kérdésre ..... aszt mongyák itt sokan: 50k nem sok .... ha ök mongyák akkor télleg nem .... valaki monta: kérvény részletfizuhoz .... lyalya ... most nekem is rosszul jönne egy ilyen nagyon ... de én kérvény: apám-anyám-kutyám-bla-bla-lala ... havi 5,000 ....
-
beeboy
addikt
vagy egy jó erős mágnes készenlétben.. :) :)
esetleg elektromágnes, piros vészleállító gombbal ;] -
-
rii
nagyúr
win nt (legal) or LINUX .... alá VM ... arra meg az amit akarsz ......
-
róland
veterán
Valamikor létezett a Microsoft 80:20-as licensze. Azt jelentette, hogy azt a szoftvert, amelyet ezen licensszel, megvettél munkahelyi használatra, az otthoni gépeden is használhattad. A szoftverhasználat megosztása 80% munkahely 20% otthoni használat. De a mostani (Win95-től) MS licenszekben ilyet nem látni.
-
ATIx
csendes tag
50 k nem az a csepp összeg elég gázos a szociális helyzetem amúgyis ráadásul munkám sincs..mégis honnan 50 k? De nem siránkozok hanem mégis nem lehetne tenni valamit.?
-
rii
nagyúr
''....................lefoglalta a winchesterem nem akarom taglalni hogy milyen okból kifolyólag az alényeg hogy elvitték a hardvert. Az ügy már elég régi keletű.....................''
csak felületesen rohantam végig rajt...
... amugy nem piszkálódani akartákoltam.....
....... csak volt egy haver, akit felnyomtak ........ és ugyanez ....... -
beeboy
addikt
ha egyébként más ügyben jönnek házkutatni, akkor is megnézhetik a gépet?
tényleg kijönnek névtelen feljelentésre? -
ATIx
csendes tag
Jah és a poén hogy még windows 98-am is van jogtiszta,...csak épp számlám nincs rólam...;] elég ha bemutatom hogy itt van :F
-
ATIx
csendes tag
És mondjuk van ilyen törvény amely rendelkezik arról én úgytudom hogy az otthoni felhasználás nem számít bűncselekménynek él e ez a törvény még vagy élt e 2.5 évvel ezelőtt????nos??
-
ATIx
csendes tag
Leírom még1x mert nem biztos hogy mindenkinek tiszta szóval egy internetes bűncselekménnyel indult a dolog valahogy visszavezették hozzám elvitték a winyóm és megnézték egyúttal hogy van e rajta illegális stuff találtak is pár apróságot mondjuk nagyon sok mindent tényleg nem ahogy azt mondtam az előbb is...a kérdésem még1x hogyha ezek a programok mondjuk nem tőlem származtak hanem attól a kereskedőtől akinél a gépet vettem akkor is mondhatják hogy 50k ??
-
Chapell
aktív tag
Ezért kell netről tölteni a cuccokat, és vinyón tárolni. Bár tudom ez keserű vígasz :)
-
róland
veterán
Én is azt mondom fizess. A jövőre nézve tanácsolom, hogy kerüld a nem teljesen leinformált forrásokat. Csak megbízható embernek (barátnak) add meg az elérhetőséged. Valószínű, hogy valahol valamikor irattál egy CD-t, megadtad az elérhetőségedet. Aki megírta a CD-t lebukott, megtalálták a feljegyzéseit, így hozzád is eljutottak. (És ez a jobb verzió.)
Ha a jövőben el akarod kerülni ezeket a problémákat nézz utána, hogy milyen ingyenes vagy olcsó programokkal tudod kiváltani addig használt programjaidat. Azok használa valószínűleg nem lesz jogsértő.
Ha a téma jogi oldala is érdekel, akkor ajánlom figyelmedbe a Btk. (gy.k.: 1978. évi IV. törvény a Büntető törvénykönyvről) tanulmányozását. Legegyszerűbb, ha egy CD-Jogtárban megkeresed. -
ATIx
csendes tag
Figy számítástechnikával kapcsolatos de nem softwarekért indult el...ez mindössze egy ''mellékvágány'' az ügyben hogy foglalkoznak ezzel is de a téma továbbra is az hogy mivan ha így vettem a gépet? miért fizessek 50k-t a semmiért én ártatlan vagyok ;-)
-
Bocsesz
csendes tag
''magánlakásról van szó?
a házkutatás eleve a szoftverekért kezdődött?''
Ez engem is érdekel...
Ha a gépért mentek direkt, és csak 4 cuccot találtak, akkor v. árnyékra vetődtek, vagy csak peched volt, és Veled probáltak példát statuálni, v. gyakorolni... -
ATIx
csendes tag
Hm de tulajdonképpen apám így vette még annó ezt a gépet, hogy rajta volt a windows 98 és a többi program is...ekkor mi a helyzet??
-
Chapell
aktív tag
Ez érdekes mert elvileg magánszemélyhez nem szoktak menni ''illegális szoftver keresése'' címén, és úgy tudom nem is mehetnek.
-
Bocsesz
csendes tag
Csak négy ill. szoft.!
Fura.
kb annyi a birság, mint a progik piaci értéke (volt)
WinCom 5e, Fifa kb 10e, a többi meg a W98. -
hungeek
senior tag
1et értek KovácsUr-ral, fizess mert ha elkezdesz pattogni még jobban megszivatnak.....
és tényleg kiba olcsón megúsztad! :) -
ATIx
csendes tag
Üdv nemrég házkutatás volt nálunk és a rendőrség lefoglalta a winchesterem nem akarom taglalni hogy milyen okból kifolyólag az alényeg hogy elvitték a hardvert. Az ügy már elég régi keletű és most kaptam róla egy olyan dokumentumot miszerint a winchesteren 4 nem jogtiszta softwaret találtak
win98
windows commander
fifa
meg még valami nem emléxem a lényeg hogy kb olyn 50 000 forint értékben állapítottak meg károsultnak a kérdés pedig az lenne, hogy otthoni felhasználásra lehet e ezeket a programokat használni. Én úgy emléxem, hogy 1 évvel ezelőtt ezzel kapcsolatban született valamilyen törvény, hogy talán már ezt is bűntetik...ez az ügy azonban kb 2.5 évre tolódik vissza ...mi a véleményetek?
segítsetek..pls
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest