- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
válasz
FireKeeper #49 üzenetére
Most akkor az a kérdésed, hogy melyiket vedd meg?
-
FireKeeper
nagyúr
Kassai Sólyom vagy Grózer TRH???
-
emitter
őstag
válasz
Hunterevil #47 üzenetére
köszi, ez jó ötlet
-
Hunterevil
tag
A fegyvertopicban mostanában folytak beszélgetések a különböző késekről talán ott ud vki segíteni.
-
emitter
őstag
[link]
milyen az a flu-flu vessző?
ha egy házilag tiszafából (jó gagyira) barkácsolt íjra akarok húrt, milyet érdemes venni? amit boltba kapni, meg lehet rendesen ''csonkítani''? mert elég rövid az íj
kiskoromban spárgából volt az ideg, és nád végébe szigszallagozott szöggel lődöztünk a barátokkalszép idők voltak
de most ''beruháznék'' normális nyilakra, meg húrra, sajna íjra nincs pénzem
thx -
SQX_Barto
addikt
Az íjászat miért szinte mindig a tradi magyar íjakról szól?
Én teremíjászkodni szeretnék, és kinéztem magamnak egy PSE Optima reflexíjat 59.000 Ft- ért
Valaki ismeri, esetleg használja?
Sportíjászokat miért nem látok sehol? (az íjászclubbon kívül) -
yerico
senior tag
-
Bero
aktív tag
Vannak még íjászok?
Esteleg akit érdekel? -
Bero
aktív tag
-
Bero
aktív tag
Köszönöm a linkeket!
-
yerico
senior tag
Ha igazán érdekel a dolog:
Bővebben: link -
kovasz
senior tag
sec/c guglizas utan Bővebben: link
-
WEBER
tag
amekkorát csak akarsz
( persze ésszerű keretek között. 150 fontosat nemigazán csinálnak mert nincs olyan ember aki kihúzná )
de én már halottam fémmel megerősített longbow-ról ami 100 font fölötti volt
amúgy általában 40-70 fontosak a leggyakerabban előfordulók.
na jó a 70-es már ritka
ja és 2 féléből szokatak csinálni asszem tölgyből vagy talán bükk és még valamiből de ezt nemigazán tudom
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Vagyis a longbow egyetlen faanygból készül? Kb. hány font-osak?
-
WEBER
tag
olvastam a topicot. örülök hogy ilyenekkel is foglalkoznak a ph-n
jómagam is ilyászkodom. -
kovasz
senior tag
a longbow egy primitv ij. az osember is ilyenket csinalt, botijjak koze tartozik. a reflex ijj perdig az okori kora kozepkori ember lelemenye. kb annyi a ketto kozott a kulonbseg, mint a kovas puska meg a kalasnyikov kozott.
egyebkent csinaltak olyan longbow szarmazekot is amit a labaival feszitett meg az ijjasz es haton fekve hasznaltak. darda meretu vesszuket lott ki, nagyon messzire, ha jol celoztak vele 4..6 embert is le tudodtt szogezni a foldre. -
yerico
senior tag
Egyébként a Gelencsér féle longbow-kat nagyon szokták dícsérni, hogy milyen jó kis íjak. Múlt héten láttam olyan 50-60K körül egyet. Azt tudni kell róla, hogy a longbow-nak akkorrának illik lennie, mint a gazdájának, tehát egy 175 cm-es emberhez egy felajzatlanul 175cm-es íj illik. Az erőssége meg szintén az egyed függvénye.
-
Bero
aktív tag
Navégre írtok
Jó olvasni a hsz-okat
Esteleg nem tudja valaki, hogy a longbow íjak milyen fából, egyáltalán egyetlen fából késülnek-e?
Üdv: Bero -
yerico
senior tag
válasz
Papa-Georgo #23 üzenetére
Az enyémek is természetesen műgyanta íjak, mert a fa íjak érzékeny jószágok. Ellenben annyira nem drágák, 30 körül, kicsit felette új laminált fa + szaru + ín íjak kaphatók jóféle gyártóktól.
Kassait meg nem akartam, sok rosszat mondanak róluk. -
Papa-Georgo
senior tag
Bár van egy Kassai íjjam, de sztem elég ratyikat csinál. Voltam annó a ''gyárban''...egy parasztház hátsó udvarában csinálják, é vmi ''hatalmas műhelytitok'' van, mert nem lehet a gyártást megnézni közelebbről....Valszeg azért, mert akkor fényderülne arra, hogy miből is van pontosan....Vagyis, h nem fa...az csak humbuk rajta.
Persze lehetett venni ott mindenféle íjjat, de sztem nem éri meg, legalábbis, nekem nagy csalódás volt utánna....elég röhejes volt az egész. Aztán még volt ott egy nagy területe a Kassainak, amin lovasbemutatót tartott, mindenféle lovaglás meg nysilazással....hát azis elég ratyi volt...
Mondjuk azért a Kassainek szebb formája van, mint ennek a Kovács-nak, bár ez csak én véleményem...ha érdekel lefotózom enyémet is belinkelem. -
yerico
senior tag
válasz
Papa-Georgo #17 üzenetére
Igaz, mert az nem kassai, hanem Kovács, jót linkeltem, csak rosszat írtam. Túl egyforma a nevük, na
De azért egy Grózer szerintem eléggé tradi íjakat gyárt -
yerico
senior tag
Én speciel tradicionális magyar íjakat.
Van egy Grózer féle középkori magyar 36#-os, és most tettem szert egy Kassai féle magyarra 37#-os méretben. Az íjnak számomra csak egyetlen formája létezik, és az a kettőshalom. A többi csak hamisítvány.De ez szigorúan csak szerintem
Bővebben Grózer:
Bővebben: link
Kassai:
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Ki milyen nyilat használ?
-
ActionMan
tag
Hamár itt ez a topic megkérdezem
Melyik az az izom, amelyiket (ha jól tudom) a pillangó úszás mellett csak az íjászat fejleszt? (ezt egy íjászboltos említette nekem még nagyon régen) -
Mynet
csendes tag
Szerintem keress föl egy egyesületet és ők segítenek neked, elsajátítani az íjászat rejtelmeit (helyes tartás, mozdulat, oldás, stb.). Mostra már elég divatos dolog lett az íjászat, főleg a tradiciónális. Gombaszerűen szaporodnak az egyesületek, anno mikor én íjászkodtam még (2000ben hagytam abba, 4 évnyi íjászkodás után - olimpiai íjjal -, a Spartacusnál), alig volt pár egyesület, klub. Még sokan azt sem tudták, hogy létezik olyan sport hogy íjászat vagy mifán terem. ....
Valószínűsítem, ahol laksz ott is nem messze van klub, egyesület! -
kisninja
őstag
Hát a tábal mérte akkora amekkorára akarod vágni. Anyaga valami puha hogy ki tudd huzni a szekszárdi (Alisca Nyilai) egyesület polifomot (kb:20-30cm vastag). ügyelj arra hogy a tábla olyan helyen legyen hogy senki se legyen mögött mellete. valami fal mögött.
Az vessző könyen eltünik a földben ezért mindig lesd hova érkezik.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Egy íjás sem tartózkodik a fórumon?
-
Bero
aktív tag
Hali mindenkinek!
Pár napja a Ph!-n vettem egy BEAR típusú vadászíjat. Nagyon tetszik a dolog, és érdekelne, hogy valaki foglalkozik, esetleg foglalkozott-e íjakkal. Pár kérdésem lenne, úgyhogy remélem van pár íjász.
Írjatok
Üdv: Bero
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest