Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Tényleg müxik a dolog kipróbáltam.
Szóval a(z) ''ipconfig /all'' paranccsal megtudod nézni az adott kártya MAC address-ét. A megjelnő listában a ''Physical Address'' melletti érték lesz az
pl: 00-02-56-4C-E5-72
Azon a gépen, amin megszeretnéd változtatni a hálókari MAC-jét, megkeresed a rendszereszközök között a kártyát, jobb klikk ''Properties'', ''Advanced'' fül, és itt megpróbálsz vm. olyat keresni, hogy ''Network Address” vagy ''Locally Administered Address''. Ha megvan, akkor a ''Value''-ban szépen megadod az új MAC címet kötőjelek nélkül. Kész.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''...még jó hogy nem engedte ki az internetre a nem regisztrált hálókaris gépet...''
Hmm... ez tényleg így működne? Ha én most kicserélném a hálókártyám, akkor nem menne a netem? Na majd utána nézek/érdeklődök ennek.
Egyébként most jövök a havertól, akinek meg Invitel-es ADSL-je van. Egy switch-re dugtuk rá a ketyerét, és rögtön működött.
Neteztünk rajta egy-két percet, aztán leállítottuk, és kihúztuk a LAN kábelt. Kisvártatva gondoltam egyet, kipróbálom még egyszer, mert az előbb nem hittem a szememnek. Sajnos többet már nem ment fel a netre. 
Amit észrevettem, hogy azon egyetlen alkalommal mikor működött, akkor rögtön ''kivágta'' a két kis monitor ikon-t az óra mellé, jelezve, hogy van hálózat. Azóta viszont rengeteget szüttyög, és csak 30-40 sec után teszi ki ezeket az ikonokat.
Azért sem adom fel, próbálkozom... -
<Adamsky>
nagyúr
''Installáld ezt (Update your ThinkPad drivers and software automatically)''
Ezt nézegettem már én is, de legelőször mikor próbáltam felküldeni a netre (Fibernet - kábelnet), akkor nem ment. Nosza gondoltam leszedem a szükséges driver-eket, újrahúzom a rendszert (angol XP volt rajta, és magyart kellene rátenni) majd ha már minden OK, újra megpróbálkozom a nettel.
Egy gondolatra visszatérve az előző hsz.-emben leírt problémára: megoldódott. Az a Director vagy mifene, amiről azt gondoltam, hogy tartalmazza az SB Bus driver-t változatlanul nem megy fel, viszont az amerikai IBM oldalon találtam egy chipset driver-t (ilyen szerintem nem volt az EU-s oldalon), ami elvileg megoldotta a problémát. Így úgy tűnt, hogy mindennek megvan a megfelelő driver-e, mert nem volt egyetlen felkiáltójel sem a Rendszereszközök között.
Na akkor gondoltam irány a net. Hálókábel bedug, de se kép se hang (a Fibernet-es internetnél nem kell semmit beállítani). Most nem írom le, hogy hányszor tettem fel újra az oprendszert, ill. hogy hányfélét próbáltam, de egy a lényeg, hogy nem változott semmit a helyzet. Végül a tanácsodra megnéztem, hogy van-e amolyan rendszer backup a gépben. Volt. Fel is tettem (elszüttyögött vele vagy 1-1&1/2 órát). Gondoltam mostmár az emberi hűlyeség (én
) kizárva, mert ez most feltesz mindent, és OK lesz a dolog, de nem 
Amit még kipróbáltam, hogy egy cross-link kábellel összekötöttem a PC-m a notival, és szépen látták is egymást. A lényeg tehát, hogy egymást látják, a PC-ről megy a net, de a notebook-ról nem.
ui: Nem nagyon értek a notikhoz, úgyhogy lehet, hogy valamit nagyon elnéztem.
De, mit? -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szerzett be használtan egy ilyen gépet. Természetesen telepítő CD nuku. Szóval nekiálltam leszedni a szükséges driver-eket. A telepítésnél viszont az egyikkel gondom akadt. Ez (Bővebben: link) az IBM Director 3.1.1 sehogy sem akar fölmenni, és a köv. hibával szál el: Bővebben: link
A rendszereszközök között van egy ''SM bus vezérlő'', amihez szvsz. ez kellene. Lehet, hogy nagyot tévedek, de egyszerűen nem találom a megfelelő driver-t, vagy ha ez az amivel próbálkozom, akkor nem akar feltelepülni és nem tudom, hogy miért.
Válaszokat előre is köszönöm!
ui: Amivel próbálkoztam: angol és magyar WinXP SP-1
[Szerkesztve]
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux haladóknak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vicces képek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel Buds 2a és Pixel Buds Pro 2 összehasonlító gyorsteszt
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 5490 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Envy 17-da0830nd 17.3" FHD IPS érintő Ultra 7 155H 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-7G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Amber Yellow 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Neteztünk rajta egy-két percet, aztán leállítottuk, és kihúztuk a LAN kábelt. Kisvártatva gondoltam egyet, kipróbálom még egyszer, mert az előbb nem hittem a szememnek. Sajnos többet már nem ment fel a netre. 
) kizárva, mert ez most feltesz mindent, és OK lesz a dolog, de nem