Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Tikakukac #74244 üzenetére

Nekem sima USB3-as rack van, ami jobbhíján USB2-n megy most a T420-ról, és teljesen jó. Bő 20MB/s-et tud így is, ami egy tároló winyónál bőven elég. Persze, ha terabájtokat kezdessz el pakolni ide-oda rajta, vagy másik, azonos USB-vezérlőn lógó eszközre akarsz valamit másolni akkor lassúcska, de ennek ellenére az említett feladatokra szvsz tökéletesen alkalmas volna. Nem tudom, mit és hogy nem eszik meg a NAS rendszerek az USB3-as EC kártyáról, de a natív USB2-ről a winyó ugyanúgy látszik windóz alól, mint bármilyen más, hagyományos HDD.

Az a kikapcsolás magától, az is kb. csak arra jó, hogy bosszantson. Ha én kikapcsolom, akkor kikapcsolva marad, az 100%, a fizikai kapcsoló a tápfeszen elég erős meggyőzőerő. Ha az időzítőre bízom, akkor nem kapcsol ki, amikor kéne, de garantáltan meg kell várjam, míg fel-le pörgeti magát, amikor nagyon nem kéne. Nekem meg ebből lett elegem. :P

2-3TB-os winyó mi az ördögért kisfogyasztásúból? Videó-biztonsági rendszer alá meg némi tárhelyre tökéletes egy kis 500GB-os cucc.
    Meglesheted, egy 2-3TB-os WD RED kisfogyasztású NAS winyó 2,7W, ha csak úgy pörög magában, és 4,1W írás közben. [link]
    Ehhez képest egy 500GB-os, 7200RPM-es notiwinyó csak 0,8W ha pörög, és írás közben is csak 1,75W [link]. Sajnos az 5400-asoknak nem találtam a részletes specifikációját, de nyilván az még ennyit sem kér.

Új hozzászólás Aktív témák