Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz vicze #108914 üzenetére

"Így kéne működjön: ...."
    Ezzel én 100%-osan elégedett lennék, én is így gondolom. :K Ez így szinkronban is lenne az Intel specifikációkkal, ami a TDP UP/DOWN értékeket illeti.

Sajnos nagyon nem így csinálja nálam, ahogy elnéztem. Nehéz kiismerni, mert össze vissza dobálja a PL1 limit értékeket akár terhelés hatására is (lehet, az új power driver, amit nemrég rakott fel, korábban ilyesmikre nem emlékszem, pedig nyomkodtam ezt az intelligens hűtés dolgot, mit csinál a két üzemmódja, és nálam akkor nem nagyon csinált semmit), de nagyon nem olyan kellemes, mint amikor betöltöm a saját XTU profilokból az általad is említett értékeket. :(

A 29W-os max PL2-nek örülni kell, én is le szoktam vinni a 8250U-ét 44W-ról nagyjából 20-ra, semmi értelme nincs 44W-on pár másodperc alatt egekbe lőni a hőfokot magas órajelen, sokkal jobban bevált, ha kicsit ésszerűbb órajeleken, de sokkal-sokkal tovább turbózik, és úgy még halkabb, hűvösebb is. :K

Lehet, megpróbálom majd holnap egy live Linux alatt, ott mit csinál a limitekkel, hátha találok valami monitorozó eszközt, ami legalább a CPU-hőfokot ki tudja írni, azzal már el lehetne indulni. Az intelligent cooling nálam nem egészen azt csinálja, ami kedvemre lenne, pedig nincsenek nagy igényeim, egy sima Intel-féle alap 15W/44W limittel is már szuperül elégedett lennék, ha úgy maradna. :DDD

(#108915) nemethbalazs: Enyém touch nélküli, szerencsére. :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés