Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
tt-tk
csendes tag
Szia,
HT7-hez kértem tőlük hivatalos romot, amire másnap-harmadnap válaszoltak is.****
Dear Customer,Please try this one
https://drive.google.com/file/d/0By2t6rTTiNQNMUJLSWU5M1AwT2c/view?usp=sharingBest regards,
HOMTOM
Email: support@homtom.cc
***:- én meg nem vagyok oly merész, hogy csak úgy manuálisan felrakjam, innen jött a nyilvános kérdés:
az itteni ht7-júzereknek melyik rom van fenn, stb.Köszönöm, ha többre jutsz vele és megosztod.
És a többieknek is.
:-) még nem mondtam le rólatok... :-)Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
...többi guru, valami biztató?
:-) -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
az uccsó előtti (v2.1.2-20160414) firmware-frissítést követően volt egy gyári visszaállításom és azóta nem talál újabb frissítést OTA-n.
Mint a homtom support-al folytatott levelezésünkből kiderült, van egy újabb firmware, ami innen letölthető
.Letöltöttem, így néz ki:
Nagyon nem akarnék újra a "segédprogramok" kiírtásának ádáz csatájának útjára lépni, ezért kérdeznélek Benneteket:
Nektek ez a verzió van fent?
és ez melyik verzió?
v2.3-as?
ismeritek?
stabil?
izé-mentes?
stb.Köszönöm a válaszokat.
Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
hehe, az ős-HT7-júzerek majdnem egyszerre írtak, pedig össze sem beszéltünk! :-)
-
-
tt-tk
csendes tag
Pontosítás: Kínából érkező küldemény esetén, ha az mobiltelefon, vámot nem, áfát azonban mindig kell fizetni.
Példa a saját esetem.
HT7-et rendeltem gearbest-től, kínai címről, de holland kiszállítással.
A nav éber dolgozói egyből kiszúrták, hogy a holland címke alatt ott virít a kínai, azaz Kínából érkező csomagról van szó, ami áfa-köteles, azaz addig nem kaptam meg a csomagot, amíg az áfát ki nem fizettem, a postásnak.
Tehát, vámot nem, áfát azonban kellett fizetnem (4eFt alatt).EU-warehouse esetén más a helyzet.
Projektort rendeltem az eu-dx-től.
A vicc az, hogy ugyanúgy Kínából jött a csomag, és nem EU-raktárból, annyi különbséggel, hogy kínai címke egyáltalán nem volt a csomagoláson, csak holland, így eu-n belüli vásárlásnak számított, így nem is volt áfa-köteles.
(megjegyzés: egyáltalán nem az ígért 2-3 nap alatt érkezett meg, hanem ugyanúgy kerek egy hónapig jött, mintha Kínából rendeltem volna. Jah, mert valójában onnan jött és nem a szomszédból...)Nah, szép napot, skacok!
-
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
ígértem egy beszámolót a HT7 akksi-tesztjéről, üzemidejéről.Pár szót a beállításokról:
> a fényerő nálam kb 30%-ra van állítva, ha kell világosítani, megteszem, amikor kell, de nekem alapból a 30% elég;
> az Akkumulátorkímélő módot töltés után szinte azonnal bekapcsolom;
> a preferált hálózat az Ee, azaz 2G, mind net, mind pedig hívásnál; a wifi pedig hasít.Egy fullos feltöltést követően, múlt hét szerda este (20160420,23:00) elhatároztam, hogy bármilyen %-ot írjon is ki a teló, addig használom, amíg csak bírja.
A használatot illető tényszerű felsorolás következik.
A napok száma a mérés kezdetétől számított 24 órákra vonatkozik.1. nap, 0421, csütörtök: 3 óra telefonálás, kb 15 sms, 15p wifi,kb 20 db vakus fotó, elalváshoz 1 óra zene;
2. nap, 0422, péntek: 3,5 óra telefonálás, 5 sms, 30 perc wifi, 2 óra hangrögzítés, 1 óra zene;
3. nap, 0423, szombat: 30 perc telefonálás,1 óra wifi, 30 fotó, 1 óra zene;
4. nap, 0424, vasárnap: 1 óra zene;
5. nap, 0425, hétfő: 2,5 óra telefonálás, 1 óra zene;
6. nap, 0426, kedd: 1,5 óra telefonálás, 1 óra zene;
7. nap, 0427, szerda: 2 óra telefonálás, 1 óra zene;
7 1/2. nap, 0428, csütörtök: 2,5 óra telefonálás.

Összességében tehát, 7 nap, 12 óra 33 perc használat és készenlét után, 1 napos 1%-os használat után véget vetettem a tesztnek és feltettem a töltőre.
Most már biztosra tudom, hogy a 2-3 napot simán bírja! :-)
Próbáljátok ki ti is, aztán számoljatok be róla! :-)
Szép estét és boldog anyák napját!
Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
-
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
az elmúlt 7 napban alapos tesztnek vetettem alá a sima HT7-em akksiját.
Rövidesen hosszabb beszámoló következik.Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
válasz
vikiapalya
üzenetére
Szia,
első lépésként ellenőrizd a beállításokat:
Beállítások->Továbbiak->Mobilhálózatok->Preferált hálózattípus.
Itt tudod beállítani, hogy 2 vagy 3G-t használjon.
Ha Ee-t mutat, ahogy írtad, akkor a "2G-használjon" van beállítva.Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
HT7-en a 2016.04.14-i v2.1.2-es frissítés.
fb: https://www.facebook.com/homtomchina
A Látogatók bejegyzéseinél jött a gyors segítség.
Persze, minél részletesebben fejted ki, annál valószínűbb, hogy kapsz rá megoldást.Oroszok , belgák és horvátok is a segítségemre siettek! :-)
Talán mondanom sem kell, angolul. -
tt-tk
csendes tag
Szia zottyus,
amit írok, nem kifejezetten a ht7 pro-ra vonatkozik, hanem általánosságban a ht7-családra.
Nekem, 2+ hónap után, a sima ht7-el vannak alapvetően jó tapasztalataim.
A 3000-es akksi szuper-bivaly-erős, telefon használati szokásom alapvetően napi 4-5 órányi telefonálás, bluetooth-headset-el + netezés, szóval arra és annyit használom, amire vettem. Az akksi egy teljes feltöltéssel 2 napig bírja.
Gyorsan hozzáteszem, hogy az elején meg-megrémültem az olyan rémisztő %-esésektől, mint amiről te is írtál, de mindig kiderült, hogy az ilyen drasztikus %-esést rosszul jelzi ki a teló és azzal a pl. 63%-al még másfél napig bírja (volt olyan, hogy 8%-ot mutatott és még majdnem egy napig bírta), aztán jött a frissítés, ami vagy megoldotta a problémát vagy nem, de a következő szinte biztosan.Neked is azt tanácsolom, hogy ne ess pánikba, légy türelmes és teszteld-teszteld-teszteld. Rá fogsz jönni, hogy mi az, ami valóban bug (ezt általában elég gyorsan javítani szokták) és mi az, ami esetleg olyan hiányosság, amivel együtt kell élned.
HT7-pro-ból most még relatív kevés fut, a sima ht7-ből lényegesen több, de a 2 vas alapvetően hasonló, a gyártó szinte ugyanazokat a hibákat javítja a pro-ban is, mint amit pár héttel korábban a simán, a tapasztalatainkat pedig szívesen megosztjuk. :-)
Ha pedig olyasmivel találkoznál, amire itt nem kapsz választ, előfordulhat, hogy még senkinél nem jelentkezett, javaslom, nyiss bátran a nemzetközi fórum felé!
Nálam szinte azonnali ÉS használható válasz érkezett a HomTom fb-oldalára feltett kérdésemre.
No, nem a gyártótól, hanem rutinos és segítőkész felhasználóktól.Szép napot,
tt-tkui: Fejleményekről, újabb tapasztalataidról pedig írj bátran! :-)
-
tt-tk
csendes tag
Szia,
:-) a kommentedből tudtam meg, hogy pár napra rá, hogy frissítettem és meg is írtam a tapasztalataimat, kiadtak egy még újabb frissítést.Akksi üzemidő-kiírásos kérdésedre válaszolva, én ilyet nem tapasztaltam.
Épp ellenkezőleg: inkább azt, hogy most jelzi a pontos akksi fennmaradási időt.
Korábbi frissítések után volt, hogy egy teljes feltöltés után 5-9-15 napot jelzett, és ennek semmi köze nem volt a reálishoz; most 2 nap 19 órát, amit én hihetőbbnek és teljesíthetőbbnek érzek, mint a használattal együtt 10+ napot.
...no de hát kinek a paplan, ugye?... ;-)Amúgy meg: neked _egészen pontosan_ mi volt a problémád vele?
Más HT7-felhasználó mit tapasztal(t)?
Akár ezzel, akár más, a legújabb frissítéssel kapcsolatosan.Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
HT7-re megjött az újabb frissítés, uszkve 48MB-os csomagban.
v2.1.1/2016/4/9
A FOTA 2016/4/12-nek jelezte.Első benyomások:
> nekem a gyári launcher3 újra használhatatlan, mert visszatértek azok a motívumok, amiket korábban javítottak, nekem ilyen a törölhetetlen Google-kereső-modul, de sebaj, mert továbbra is a ZenUI-t használom;
Kártékonymentesnek látom, ez mondjuk lehet pozitívum, mint ahogy az is, hogy végre eltűnt az utolsó -rém bosszantó- beépített oldal, mint ahogy az az egész fotós és zenelejátszós förmedvény;
> memóriát mintha ésszerűbben használná, mert több a szabad, mint eddig (átlagban 550-610MB);
> a korábban letöltött alkalmazások, így az antutu sem indult el elsőre, de törlés és újratelepítés után már igen és hozta is a nekem megszokott adatokat, picit jobbat is: 24.333 (korábban 23.800 és 24.200 között mozgott).
> az elkészített fotók továbbra sem kerülnek sd-re, alapból a telóba menti, hiába van beállítva tárhelynek a sd.Szívesen olvasnám más felhasználók beszámolóit is!
Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
válasz
core2trio
üzenetére
Kedves core2trio, és mindnyájan, akik az interpolált képek élességével küszködnek,
az interpoláció kikapcsolásához nem kell belenyúlni szoftveresen, csak picit finomhangolni a beállításokat:
Kamera -> Beállítások -> Kamera -> 8M pixelt átállítod 5M-re és kész is.
Abból látod, hogy interpolációra van állítva, hogy nem választhatod ki az előnézet méretét Teljes képernyő-re, ami 16:9, mert csak a Normál-t ajánlja fel, ami 4:3.
Mindkét kameránál járható ez az út.Én inkább 5, illetve 2MP-s képeket készítek, mintsem 8, illetve 5MP-s interpoláltakat.
Szép napot,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
amikor kínai webshopokon böngésszük a szebbnél szebb és jobbnál jobbnak tűnő, árban megfizethető okostelókat, valójában egy ábrándot kergetünk, de valahol, tudat alatt valamennyien tudjuk, hogy ezekért az előnyökért valamit be kell áldoznunk. Mindvégig csak reménykedni tudunk abban, hogy a "gép" jó cuccot dob nekünk, vagy rosszabb esetben lehetőleg csak annyi hibával, ami még elfogadható, amivel még élvezni tudjuk a szerzeményünket, amivel igazolni tudjuk saját magunk felé, hogy megérte a rizikót, megérte beleugrani az ismeretlenbe, hogy jól döntöttünk.
Aztán, sok-sok várakozás, emilezés, csetelést (rosszabb esetben egyéb költségek kiperkálását) követően végre kézbe vehetjük és oda vagyunk az örömtől: VÉÉÉÉGREEEE!!!!
Majd szép lassan előjönnek azok a bizonyos "gyermekbetegségek", amikre tudat alatt számítottunk, hogy lesznek. Az elsőnek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, gyorsan megkeressük rá a megoldást, de jön a második-harmadik és kiszeretünk belőle, már csak a hibákat látjuk benne, nem kellene ingyen sem, sőőőt, megfogadjuk, hogy soha többet kínait!Ám a világ nem áll meg.
A kínai csoda nem kér engedélyt arra, hogy tovább hódítsa a világot.
Akár akarjuk, akár nem, átszövi minden pillanatunkat.Amikor februárban megjött a HT7-em, már az első bug-nál felismertem, hogy jó a cucc, de olyan, mint anno, a 80-as években a Dácsiák voltak: átvétel után el kellett vinni egy szakihoz, aki meghúzta a csavarokat, beállította, amit a gyárban, szereléskor nem állítottak be, mai kifejezéssel élve: finomhangolta a verdát, hogy ezáltal az amúgy jó vasból örök darabot varázsoljon.
Nálam a HT7 pont így működik: az első szemlét követően meghúztam minden csavart, ha kellett, meglazítottam és szeretettel használom.
Nekem bejött.
Pedig, ahogy Jimmy72 írtad, "csak" egy 15 ezres telefon.Sok ehhez hasonló videó van fent a youtube-on, én most ezt teszem be, nézzétek, feleim, zümtükkel:
[link]Derűs vasárnap délutánt,
és ne bosszankodjatok,
inkább sétáljatok egy nagyot és élvezzétek a napsütést.Üdv,
tt-tkUI: ...ha megnézitek a videót, akkor láthatjátok, hogy a fertőzés a 7:57-nél kerül rá a telóra...
-
tt-tk
csendes tag
Szia Ciccuka,
FW-ből a legújabb v2.0.7 van fent és borzasztó mód csodálkozom azon, amit ezzel kapcsolatban írtál, mert:
> akár percenként is tudok léptetni;
> némításra én eddig csakis a hangerő gombot használtam (down, rezgő üzemmódig és kész), hangerő visszakapcsolásra pedig hangerő fel 2x, kész.
> a Prioritást élvező helyett én az Összes-t választottam.
Mint láthatod, a beállításoknál sincs semmi extra.
Szólj, ha megoldódott a problémád.Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
Én valahogy "szerencsésen" kikerültem ebből a jack-átalakítós audió-mizériából, mi több, nem is tudtam róla, hogy a jackie mélyebb, mint az átlag, mert alapból rendeltem egy bluetooth-os fülest. Nem volt egy hűdedrága a HV-800, potom 5$ és igazándiból vezetés közbeni telefonáláshoz vettem.
Aztán persze befogtam zenehallgatásra is, minekután a jack-átalakítót _természetesen_ mind a mai napig nem küldte a gearbest, pedig kértem. Mindegy, hagyjuk is.A teló alap-zenelejátszóját használom és bizton merem állítani, hogy nagyon jól szól. Semmi kifogásolnivalót nem találtam benne. Ha van rá lehetőségetek, próbáljátok ki így is, légyszi.
...mert vagy tényleg nagyon jól szól, vagy gond van rómaikatolikushallásommal... :-)
Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
válasz
Csigu HT7
üzenetére
Sziasztok,
Nos, én is frissítettem és az alábbiakat tapasztaltam azóta:
Pozitívumok:
+++ igen, újra visszakerült az uni launcher, de most már jobban testre szabható;
(pl. most már eltávolítható a google kereső, amit korábban nem lehetett)
+++ én azt tapasztalom, hogy jobb a memóriakezelés, mert eddig 400 körül volt a szabad memória, most pedig 500 feletti;Negatívumok:
--- a laucher utolsó lapja nem távolítható el, de ez a launcher sajátossága, gondolom;
--- tárhelynek minden esetben a telefonét használja, legyen szó fotókról vagy bármi másról, annak dacára, hogy alapból beállítottam,hogy sd-kártyára mentsen.
Ezek voltak a legszembetűnőbb és elsőre szemet szúró pluszok és minuszok.
Más HT7-es tapasztalatok?Üdvözletttel,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
a HT7-em kinőtte a gyermekbetegségeit, de persze az is könnyen meglehet, hogy egymáshoz szoktunk. :-)
A HomTom fb-oldalán is remek emberek vannak, akik segítőkészek voltak, érdemes ott is jelen lenni.
Pl. volt a telómmal egy naponta 5-6-szor újrabootolós időszakunk, itt is megírtam.
Oly bosszantó volt a sok kikapcs-bekapcs, hogy el nem tudom mondani!
A kiváltó okot és a megoldást is együtt okoskodtuk ki, ott, nemzetközi "barátaimmal".
Képzeljétek, "csak" annyi volt a gond, hogy maga a kikapcs-bekapcs-gomb picit szorult és emiatt használatkor beragadt. A szilikontok miatt pedig nem figyeltem fel rá.És mi volt a megoldás?
Favágó módszer, de működött: hátlapot levenni, az összes csavart meglazítani és utána úgy ráhúzni őket, hogy a gomb ne szoruljon.
Sosem jutott volna eszembe! :-)Amúgy, minden jól szuperál, maximálisan meg vagyok elégedve az akksi üzemidejével, a beszédhang minőségével, a kamerával (jó fényviszonyok mellett), a 3D-s audió-rendszerrel, a mobilnettel és a wifivel, az antutu a v2.0.3 után is 24.336, úgy hogy tényleg, CSAK AJÁNLANI TUDOM!
Üdv Nektek,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
HT7-nél ma reggel óta többször előforduló jelenség: minden előzmény nélkül újrabootol a rendszer.
Mitől lehet?
Legutóbb 2 hete frissítettem FOTA-n v2.0.3-ra (20160219-én).
Valakinél előfordult már hasonló "önálló életre kelés" vagy éppenséggel ugyanez?
Köszönöm a válaszokat.Üdv,
tt-tk -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
FOTA-n frissítettem, v1.0.8-ról v2.0.1-re, 60+MB-nyi változást töltött le, majd egy Recovery mode után felállt a meggyógyított rendszer.
Valóban eltűntek a korábban mindnyájunk által tapasztalt kínai-orosz-... "ajándékok", aminek örülünk-örülök.
Antutu hasonló eredményt hozott, mint korábban; frissítés előtt 24.546, frissítés után 24.336.2 kérdésem azért csak van:
1. hogyan tudok több oldalt létrehozni?
(az összehúzás-csippentésre nem jön elő az összes oldal mozaikképe meg a +oldal lehetősége)
2. hogyan tudom eltüntetni legfelülről a Google-t, ami a mostani mind2 oldalon ott virít, teljes pompájában?
(nem hajlandó a kukában landolni, mi több, meg sem jelenik a kuka).Köszönöm.
-
tt-tk
csendes tag
Az MTK-engineering mode egy igen hasznos app, a play-ben:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.themonsterit.EngineerStarterHardware Testing --> Audio --> Normal Mode-ban a Level 0-t Level 3-ra változtattam és így most kifogástalan.
Most nézem,hogy amit csadi írt, ugyanaz! :-)
Csak a tárcsázóba bepötyögött kombinációval jön elő
(mármint az MTK Engineering Mode). -
tt-tk
csendes tag
válasz
csadi0011
üzenetére
Szia,
1. megtaláltam (tároló-ban); pipa
2. ha rádugom, rögtön tölt, semmi több.
beállítások, nagyító: usb => két találat, a második a számítógépes usb-kapcsolat,de hiába bökök rá,nem csinál semmit. Megoldás?
3. pipa
4. akkor marad.Köszönöm a segítséged.
Kérdésedre válaszolva:
v1.0.8 2015-12-23Érintőképernyő: olyat, amit írtál, nem tapasztaltam ilyet, hacsak amit a 2.-ben írtam pont nem az...
(ugye, kiválasztom, rábökök és nem csinál semmit) -
tt-tk
csendes tag
Sziasztok,
a minap én is kézhez kaptam a GB-től megrendelt tábla étcsoki HT7-met.
Aztán a személyreszabás közben bukkantam a topicra.
Előbb végigrágtam magam a hsz-kon, mert ebből mindig tanul valamit az ember fia, de azért lenne pár kérdésem, hátha tudjátok rá a választ.
1. kamera: hol tudom beállítani, hogy telefon memória helyett sd-re mentse a képeket.
2. USB: hol kell beállítani, hogy usb-pc csatlakozáskor ne csak akksit töltsön.
*: akksi nálam (is) szépen muzsikál, napi 6-8 óra telefonálás, wifi, net; ugyan a 2 napot még nem próbáltam, de egy fent említett nap után 49%.
3. vannak olyan (első és második lapra) kihelyezett ikonok, amiket nem tudok törölni, de szeretném, mert használni nem fogom (pl. Bagan, GO keyboard stb).
4. az utolsó lap, ami csak úgy ott van, és kitörölhetetlen, akárcsak a tartalma; az az advise" ill. "show more/show less", készítettem képernyőfotót, de nem tudom le- ill. feltölteni (l. 2-es kérdés, usb).
A jack-dugó témában jó volt olvasni, hogy bár gyerekbetegség, de attól még bosszantó, no meg hogy megtaláltátok a megoldást és ebben a webshop is partner. Most ez a bug engem nem érintett érzékenyen, mert olyat fülest rendeltem, amit vezetés közben is tudok használni, azaz bluetoothosat.
Wifi, gps, térkép szépen müxik.
Telefonálás.
Első nekifutásra nehezen hallott, akivel beszéltem, de ez megszűnt az "MTK-engineering mod"-ban az előre beállított értékek növelése után.Alapvetően jó kis teló, amolyan dácsiás-fíling van bennem vele kapcsolatban: jó a gép, de vásárlás után el kell vinni szerelőhöz, hogy meghúzzon mindet rajta, és utána elnyűhetetlen darab lesz belőle.
Köszönöm a feltett kérdéseimre leendő válaszaitokat.
Üdv,
tt-tk
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest