Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz szabifotos #41249 üzenetére

"Ha jól sejtem az RX és TX lehet az antenna "2 pontja"."
    Én ebben nem lennék biztos. Az egy dolog, hogy a Rx/Tx a vétel/adás kifejezésekhez társított betűszó, de a képen nem látszódik, hogy a nyák túloldalán hol köt ki az a két átvezetés
    "De akkor gyakorlatilag sorba kötöm a beépített antennával [..]"
    Inkább párhuzamosan, de mivel itt már látszódik a nyákon kialakított antenna, te jobban el tudod dönteni, hogy mi merre megy. A párhuzamos kapcsolódás - gyakorlatilag két antenna egyidejű meghajtása - csak a probléma egyik fele, a másik az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a belső antenna 50 Ω-ra van illesztve. Vagyis hiába választanád le teljesen, és kötnél a helyére egy külső példányt, az impedanciája nem feltétlenül illeszkedne, tehát lehet, hogy egy kicsivel sem lennél előrébb. Úgy tűnik, hogy ez így eléggé lutri, és a régi (belső) antenna leválasztását illetve az új (külső) tisztességes illesztését nem lehet korrekten megoldani. Kísérletezni lehet, de az eredmény erősen kérdéses, szerintem nem éri meg. Ha az előbbi két probléma nem lenne, akkor sem lenne egyszerű az antenna kihozatala: vékony koaxot kellene igen röviden felpucolva a nyákra forrasztani úgy, hogy rövid időn belül ne tépje fel a kábel a fóliát, mechanikailag nagyobb méretű aljzatot (pigtail-kábellel) rögzíteni sincs túl sok lehetőséged.

Új hozzászólás Aktív témák