Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
És, ha nem akarnád forgatni?
Ahogy leraktad, úgy marad.Alapvetően szerintem tervezésre készítenek ilyen programot, nem visszafejtésre.
Így amit ekkold is ír, hogy címkézni a vezetéket, teljesen normális. Sok kapcsolási rajzot láttam már, a legtöbb helyen ez a normális.
Aztán van egy-két egyszerűbb áramkör, ahol több vonalat és kevesebb címkét használnak, de az oldalak között akkor is át kell címkézni.A KiCad-ot egy rettenetes programnak tartom, nem csak, mint tervezés, hanem visszanézés szempontjából is.
Az egyik megrendelőnk ebben tervezett. Egyrészt a már a megjelenés sem olyan, mint általában, másrészt olyan jelek és összekötések vannak benne, hogy csak néz az ember.
A legdurvább az volt, hogy valami rombusz jelre rá volt kötve a VCC, mellett meg egy ugyanúgy kinéző jelre a GND. Na ebből arra következtet az ember, hogy akkor össze van kötve. De akkor meg nem m űködne az elektronika, márpedig megy. Kérdeztem más kollégát is, hogy mi lehet és még ők sem láttak sose ilyet és nem tudják. Aztán nagy nehezen megtaláltam a neten, hogy a KiCad-nak kell egy ilyen betápjelölés és azt így jelölik. Ha ez nincs, akkor hibára fut az ellenőrzés.A gépemen fenn van a KiCad, de sokat nem használhattam. Azt is elfelejtettem, hogy fenn van.
Valaki ajánlotta az EasyEDA-t, így azzal próbálkoztam utoljára. Szimpibb.
Esetleg nézz rá. Ha jól emlékszem van online verziója, így telepítés nélkül gyorsan kipróbálhatod ezt a forgatósdit, ha annyira fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rocksztár lehet a ChatGPT-ből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3674, 99% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold