Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz rednifegnar #101412 üzenetére

És, ha nem akarnád forgatni?
    Ahogy leraktad, úgy marad.

Alapvetően szerintem tervezésre készítenek ilyen programot, nem visszafejtésre.
    Így amit ekkold is ír, hogy címkézni a vezetéket, teljesen normális. Sok kapcsolási rajzot láttam már, a legtöbb helyen ez a normális.
    Aztán van egy-két egyszerűbb áramkör, ahol több vonalat és kevesebb címkét használnak, de az oldalak között akkor is át kell címkézni.

A KiCad-ot egy rettenetes programnak tartom, nem csak, mint tervezés, hanem visszanézés szempontjából is.
    Az egyik megrendelőnk ebben tervezett. Egyrészt a már a megjelenés sem olyan, mint általában, másrészt olyan jelek és összekötések vannak benne, hogy csak néz az ember.
    A legdurvább az volt, hogy valami rombusz jelre rá volt kötve a VCC, mellett meg egy ugyanúgy kinéző jelre a GND. Na ebből arra következtet az ember, hogy akkor össze van kötve. De akkor meg nem m űködne az elektronika, márpedig megy. Kérdeztem más kollégát is, hogy mi lehet és még ők sem láttak sose ilyet és nem tudják. Aztán nagy nehezen megtaláltam a neten, hogy a KiCad-nak kell egy ilyen betápjelölés és azt így jelölik. Ha ez nincs, akkor hibára fut az ellenőrzés.

A gépemen fenn van a KiCad, de sokat nem használhattam. Azt is elfelejtettem, hogy fenn van.
    Valaki ajánlotta az EasyEDA-t, így azzal próbálkoztam utoljára. Szimpibb.
    Esetleg nézz rá. Ha jól emlékszem van online verziója, így telepítés nélkül gyorsan kipróbálhatod ezt a forgatósdit, ha annyira fontos.

#101411 ekkold: Szép!

Új hozzászólás Aktív témák