Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
_Yvorl_
tag
A méret szerintem iylen kis korban még teljesen relativ. Fiam 3,30 al született aztán hirtelen nyult és gyarapodott súlyra ekkor orvos szólt, hogy ne etessük állandóan erre betartottuk amit mondott erre a gyerek fogyott akkor meg ketsegbeesve mondta, hogy hat miert nem etetjuk. Mondtuk csessze meg Ön mondta, hogy hogy etessük. Ezek után tojtunk rá és etettük, ahogy a gyerek igényelte. Így a gyerek 6 hónaposan akkora volt mint másik másfél éves gyerek, Most 11 hónaposan, multkor egy 2 és fél éves gyerek ruháit kapta meg, amik még éppen jók rá. Most kicsit megállt a gyarapodásban egy hónapja d emég így is majd 10 kiló és 75 cm. De már semmi pufisága nincs.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
tbs
addikt
Na, megint izgatott lettem: valami megcsippantotta a kiccsajt (nem fáj(t) és nem viszked(ett) neki), és igen fura a csípés helye. Tegnap este -> [link], ma délelőtt -> [link].
Mivel gyakorlatilag naponta többször is fürizünk és ölég jól ismerem a kullancsok fizimiskáját, kizárt, hogy kullancs ejtette volna a ''sebet''. A gyűrűs folt is csak ~2cm átmérőjű, ami bőven kevés a lyme-kór diag. 5cm-jéhez képest.
Mi lehetett az elkövető? Láttatok már ilyet? Mi még magunkon sem... Hétfő-kedd magasságában megyünk dokihoz, ha nem múlik. -
ladybug
őstag
Szúnyogcsípésre tippelek. Mivel a szúnyogokat permetezik, ezért vegyszerrel érintkeznek. Némelyik elpusztul, némelyik nem. Páromat sokszor csípik meg ilyen ''fertőzött'' szúnyogok. Csúnya duzzanatok vannak a bőrén, és el is gennyesednek.
Nem lehet, hogy ez a csípés is egy vegyszeres szúnyog műve? Csak őrá így hatott?
Be van dagadva? Fáj is neki?Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
parandroid
félisten
Megerősíteném Katicát. Alkalmanként (sajnos elég gyakran) pont úgy néznek ki a szúnyogcsípéseim, mint a második képen látható. Nem fáj, csak rettenetesen viszket, elvakarás esetén pedig a szoksosnál is jobban sebesedik és néha gennyesedik a seb.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Nálunk egyrészt mást nem is csípnek a szúnyogok, csak engem - illetve a lányok úgy néz ki, örökölték a véremet, mert őket is szeretik, másrészt viszont senkinek nem lesznek ilyen csúnyák a szúnyogcsípései. Mindenkinek a szervezete másképp reagál rá, és úgy néz ki, én az utóbbi években egyre rosszabbul. vagy én változtam, vagy a szúnyogok, vagy tényleg a vegyszeres szúnyogirtás miatt fertőződnek el a csípések.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tbs
addikt
válasz parandroid #313 üzenetére
Ön nyert! Vegyszeres szúnyog volt az elkövető. Valami di..izé nevű rovarirtó jellemző allergiás reakciója volt a bőrgyógyász szerint.
Alig bírtuk megmutatni, mert majdnem eltűnt, de a fényképek segítettek.
Most már jól vagyunk megint. -
ladybug
őstag
Na, örülök, hogy kiderült, és örülök, hogy csak egy szúnyogcsípés volt.
Mi most a délutáni alvást bekkelgetjük ki egyre többször. Azonban mellékhatásként jelentkezik egy nagyfokú kötözködhetnék.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
Katica, elolvastam a linkeket, már én is hallottam a könyvről. Nem tudom, nálatok hogy ment Borkánál az alvás téma, én próbálom elaltatni Diát cicimentesen, de nem minden áron. Ha nem megy cici nélkül, akkor kap tejcit és kész. Eddig általában sikerült nélküle elaltatni (kivéve az éjjeli szopik, de az nem igazi altatás, hisz normál esetben fel sem ébred igazán), napközben HA elalszik, akkor sem azért, mert kap, vagy nem kap cicit. Magyarán van, hogy cicivel sem és van, hogy nélküle is elalszik. De 2 napja éjjeli bulik vannak és cak a cici segít.. ma éjjel 10-hajnali negyed 4 ig, félóránként cicivel altattam. Sajnos ettől viszont tökre megfájdultak a melleim, mert elszoktak az ilyen sűrű igénybevételtől.. Nem tudom, miért történt ez és meddig tart..
Viszont: Ma teljesen egyedül, magától, a pelenkázójába kapaszkodva FELÁLLT
... 5.-én lesz 6 hónapos...az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Jaj, de ügyesek vagytok.
Réka akkor áll meg a lábán, ha nagyon örül vminek. Ez általában az állatok- kutya, macska miatt van. Ilyenkor fogjuk a kezét, és megfeszíti magát, és megáll.
Az altatás..Rékát a cicizés teljesen megnyugtatja. Ez nálunk az altató. Próbáltam enélkül is, de nagyon nem megy. Órákig siratni meg nincs szívem.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
[link]
itt a bizonyíték és láttam a sörös képet is.. nálunk is megy a sörvadászat
sírni meg én sem hagyom, nem is akarom és nem is tudnám...már az ominózus cikket olvasva is kiakadtam kissé a kedves szülőn, aki rezisztens a gyereke sírására ..szegény baba..az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
És ilyenkor jön az, hogy ''nem bírok vele''. Meg ''majd elnövi'' stb.
nyávogi: Elképzelhető, hogy a foga jön Fülöpkének? Rékának nagyon be van duzzadva, és ő is kicsit nyugtalanabbul alszik. Felébred éjszaka is. Holnap veszek is Dentinoxot.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
busman
veterán
Itt van pár kép apuci pici fiáról!...
Gyereknevelés brutál kemény meló,de kezdünk belerázódni.
Nem is tom annak idején anyám hogyan bírt el 3 kicsi gyerekkel
[link]I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
nyávogi
tag
Pedig még csak most kezdtétek a mesterséget megnyugtatlak, ahogy nőni kezd, egyre ''brutálabb'' lesz. Most élvezd ki, hogy csak eszik, alszik, ordít és vegetatív
Másrészt viszont kihagyhatatlanul fantasztikus élmény
Mégegyszer gratula a szépséges kisfiadhozaz alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Réka is elég régóta rág. Folyton nyálas mindene. A fagyit, jégkrémet tömi a szájába, a rágókákkal csiszatolja az ínyét. Vettem is ma dentinoxot.
Amúgy attól, hogy még nem duzzadt neki az ínye, lehet, hogy a foga jön....
busman: Szép a kisfiatok nagyon. Ezzel a tömött, sötét hajjal meg különösen aranyos.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tbs
addikt
Jól néz ki a kölök!
Az elején kicsit munkás, de pár hónap és megvan a napi rutin, aztán napról napra új tudások. Kicsit nyugisabb időszak, de aztán megtanul járni(szaladni!) és beszélni(kérdezni!). Na az megint türelemigényes időszak... Birkák előnyben.
Nálunk az vált be, hogy gyerekkel való foglakozáskor kaszát/kapát eldobunk, és tényleg játszunk a cuccaival (és ügye vele is néha). Még érdekes/hasznos is. Asszonynak pl. sokat fejlődött a térlátása a MegaBlocks miatt...
A kölykök baromira megérzik, hogy ''ott'' vagy-e vele, vagy csak vele vagy. -
csirkemano
csendes tag
Sziasztok! Ismeritek ezt az oldalt? [link] Ranschburg Jenő neveelég híresa szkmában, nekem nagyon tetszenek a tanácsai, sokat lehet belőle tanulni sztem. Nagyon gyerekközpontú.
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
parandroid
félisten
válasz csirkemano #331 üzenetére
Na, a Ranschburg könyvekkel sürgősen begyújtani a sparhelytbe...
Gyereket nevelni ésszel kell, nem könyvből. Főleg nem Ranschburg-könyvből...
Ha most valaki kéri a diplomámat, szívesen visszaadom.
-
ladybug
őstag
Réka lányunk napról-napra egyre több hang kimondását, képzését fedezi fel. Legelőször a ''b'' és ''a'' hangot találta meg. Most már a ''t'', ''p'' és ''e'' hangok is megvannak neki.
csirkemanó: Ranschburg Jenő...Néha szeret(t)em olvasni az írásait, de amióta óvónő és szülő vagyok egyre kevésbe. Nem mindig tartom jónak a megoldásait, ez persze ugye sokszor függ a szituációtól is, meg ugye újságban, levélként válaszolni nem egy személyes dolog.
Annyit javasolnék, hogy olvasd el, de csináld a saját fejed szerint, ahogy eddig is tetted.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
válasz parandroid #333 üzenetére
Nem könyv, hanem kérdések-válaszok. Nekem tetszik a hozzáállása, persze átszűröm a saját elveimen
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
nyávogi
tag
Fülöpke lányunk is nekiállt társalogni, nem ismételget szótagokat, hanem az ''ejj-glü-leő'' és a számunkra kimondhatatlan ''bpdzsbbbppppdzzz'' hangot, ami igen sok nyállal jár és gyakran bugyborékol is. De előfordlt már a ''böje'' és a ''gigi'', na meg a ''gliglü'' is. Ha hátraesik és beszorul a párnák közé, akkor felfelé nyújtogatja a kezét, tartja a fejét és olyanjó romásan kiabálja, hogy ''ájjájjjájjj''. Szokott beszélgetni a kedveltebb játékaival, meg a lábaival. Pont olyan, mintha mesélne ilyenkor. Neke a pelenkázón szokott magyarázni, nagyon komoly arccal, mint aki jelentőségteljes dolgokról cseveg, ez pedig:'' gőőőő-heee-gőőőőőőőő, he-őőő''
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
-
nyávogi
tag
Hogyan kell dobozolni hátha tetszene Fülinek is
Elfelejtettem, hogy mostanában (üldögélés és álldogálás után), kezdte el tanlni a négykézlábazás és mászás művészetét. Egyenlőre csak részeredmények vannak, hátrafelé már megy... De a feneke nem elég erős egyenlőre. Megy a gyakorlás ezerrel..az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Dobozolás: végy egy cipősdobozt - lehet kis- vagy nagyméretű is - , pakold bele a rágókákat, csörgőket, és már játékokat. Tedd az ülő gyermeked elé, és hadd szóljon.
Réka pakol, tesz-vesz, iderak-odarak, imádja. órákat el tud vele játszani.
(Kép a blogomban.)Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
kymco
veterán
válasz parandroid #333 üzenetére
Nekem eddig bevált, amit Ranschburg tanácsolt, jól látta előre azoknak a dolgoknak, problémáknak a megoldását, amiben benne voltunk anno....
www.refujvaros.hu
-
mikado
tag
Nagyon pang a topic, ugyhogy uj téma:
A lányom mostanában sokat beszél a halálról.
Kérdései: Ez vagy az mérgező? Ha lenyelem rögtön meghalok? Ha ez a bogár megcsíp meghalok?
Valakinek hasonló tapasztalat?A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!
-
parandroid
félisten
Igen. Elnövi. Szerencsére. Mértékkel lehet válaszolni neki, hiszen nem bolond, csak pici, úgyis tudja (meg azt is többnyire, hogy mikor kap valódi választ). Lehet lesz pár álsírt fél éjszaka, de inkább előbb, mint utóbb feldolgozza magában, hogy hogy is van ez, és utána elkönyveli, és leszáll a témáról.
Kymco: az a baj Ranschburggal, hogy alapvetően ha józan paraszti ésszel utánagondolsz az általa felvetett témáknak, úgyis rájössz, hogy mit kellene csinálnod. Személyes véleményem az, hogy a gyereknevelésről nem olvasni kell, hanem odafigyelni rájuk, és gondolkodni. No offense, tudom, hogy ezt teszitek, csak ne akarjátok mindezt tudományos alapossággal tenni.
-
busman
veterán
Szorulásos problémánk van ,várom az ötleteket ,megoldásokat..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
boszizsu
tag
az attól függ, mennyi idős. Egészen piciknél a hőmérőzés beválik, de nem túl gyakran, mert egy idő után hozzászokik a mesterséges ingerekhez.
Nagyobbacskáknál helyre hozhatja a problémát, ha kilövitek a tésztákat, a ropit kiflit, piskótakekszet stb. Szilvalekvár, szőlőlé (rost és gyümölcscukor), de ez csak utólag orvosolja a helyzetet. Bizony a megkeményedett székletet ''meg kell szülni''. Akár sírva-ríva, de muszáj. Eszterrel mi is kínlódtunk vele pár hétig. (És azon kívül, amikor kakil, ne foglalkozzatok a dologgal, ne csoportosuljon ott a család sikerre éhesen, mert központi problémává növi ki magát, és utána sokáig megmarad.)Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
ladybug
őstag
Sok tornáztatás, hasmasszírozás. [link] Ez a cikk nagyon jó.. Olvassátok el. Ha nem arra törekedtek, hogy ne mesterségesen segítsetek a babátoknak, akkor ajánlott betartani az étrendkalauzt. Így relatíve magától oldja meg a kisbaba szervezete a dolgot.
1 kérdés: Szorulás van biztosan, nem csak a széklet marad el? Mert ha csak a széklet marad el, anélkül, hogy a kisbabának fájna vmi, az teljesen normális anyatejes babáknál. Nekünk volt, hogy 1 hétig nem volt széklete a Kicsinek. Én már pánikoltam, neki meg semmi baja nem volt. Mint kiderült, ez teljesen normális.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
addikt
Akkor megjelenek itt is a meghívásodra. Nekünk egy 3, és egy 5 és fél éves gyermekünk van a párommal. Így aztán három csajszival élek, ez ám a jó világ!
Bár a közös döntéseknél, mindig leszavaznak.
Amit írtál a szorulásról, az úgy van. Nekünk a másodiknál 10 nap a rekord. És akárhány dokit/védőnőt megkérdeztünk, mind azt mondta, hogy ha nincs semmi baja, jó a közérzete, akkor nem kell aggódni. De persze aggódtunk...
Az utána készült ''produkció'' is rekord lett.
mikado: A halál dolog nálunk is van/volt. Részemről megmondom az igazat, meghalt már nagyi is, meg a bogár amire ráléptek... A legnagyobb csapda az volt, mikor rájött a gyerek, hogy az rá is vonatkozik. De nagyon nehéz (lehetetlen) elmagyarázni nekik, hogy az milyen sokára lesz még. Időérzékük még nincs.
[Szerkesztve]nofene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest