Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
[link]
Ez szörnyű. És sajnos ebbe az irányba haladunk.
Egy fecske nem csinál nyarat, mondják, de ha a szülők többsége egyre jobban figyel a gyerekeire, az ilyen esetek száma talán csökken.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
addikt
Mit bóklászott egy ötéves egyedül egy parkolóban? Hol volt apa, anya?
Bár már nem változtat a történteken, de azért én körmére néznék a fiúk szüleinek is...
Sajnos nem lehetünk mindig, mindenhol ott. Szeretnénk, de nem védhetjük meg mindentől.
Én is félek, még álmodtam is olyat, hogy valami történik a gyerekkel és nem tudtam megvédeni.nofene
-
boszizsu
tag
Mit bóklászott egy ötéves egyedül? Az én fiam tizedmásodpercek alatt képes volt felszívódni! Az első 5 évében szinte kolompot kötöttem a nyakába, hogy tudjam, merre jár. És még most sem mindig érti, hogy nem mehet bele a vakvilágba csak úgy.
Engem ennél jobban felháborít felnőttek közönyössége. Hogy bárki simán végignézi kérdés nélkül, hogy vajon a felnőtt mért húzza végig a sivalkodó gyereket az utcán, vagy hogy akár probléma nélkül brutálisan elkalapálhatnám a kölkeket az utcán, senki rám se szólna. (még szerencse, hogy nincsenek ilyen irányú vágyaim)Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
addikt
válasz boszizsu #453 üzenetére
Az rendben, hogy hirtelen eltünik a gyerek, de azt fél percen belül észreveszem és zsémbelve visszaterelgetem. Egy parkolóban még ez sem fordulhat elő, mert az veszélyes üzem.
De a lenti ''esetnél'' több idő kellett, hogy ez megtörténhessen. Valószinűleg nem voltak ott a szülők a környéken.
A közönyösségben teljesen igazad van. Ez jár a városiasodó életmóddal, nem figyelünk senkire.nofene
-
szepi79
őstag
válasz BosziKedvese #447 üzenetére
hűűűű.... namosténtégedet irigyilek ám, de nagyon... az biztos, hogy én totál elolvadnék, meg meghatódnék ilyentől...
''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
BosziKedvese
csendes tag
énisénisénisénis
amúgy meg pont ilyen lányt akartam, és egy kicsit elkeskenyedtem, mikor annak idején a 8. hónapban aktuális ultrahangon előkerült a cerka, dehát nem olyan rossz az, nekem is van, mégsem haragszok ráMindazok, akik azt hiszik hogy a csillagos ég a határ, korlátozott képzelőerővel bírnak.
-
szepi79
őstag
válasz BosziKedvese #456 üzenetére
hát nemtom, én jól megvagyok az enyémmel
én inkább szeretnék fiút, mint lányt. ha lányom lenne, totál ideges lennék úgy 13 éves korától kezdve, félteném a mocsok pasiktól, eltörném mindnek a kezét, aki csak ránéz. fiúnál meg más a helyzet...
(amúgy ez is érdekes dolog, ha egy csaj 15 évesen lefekszik a szerelmével, egyből a világ kurvája lesz, ugyanez srácnál meg ''na, az én fiam!!! ''. ez miért van... )''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban
-
csirkemano
csendes tag
válasz BosziKedvese #447 üzenetére
A rendőrségről: az én lányom meg ilyet mondott a minap, amikor a nagymama azt mondta, hátraköti a mi (szülők) sarkát valamiért: ''Jó, de a rendőrök nem vihetik el, mert nem szabad elszakítani a családjától!'' (még nincs 4 éves)
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
ladybug
őstag
A nagylányunkkal mostanában sok összezörrenésünk van. Az utóbbi időben már nem veszekszem vele, nem emelem fel a hangom, mert már beleluntam az örökös figyelmeztetsre, helyreigazításra.
Tegnap este is volt egy afférunk, de én higgadt hangon elmondtam a véleményem. Pár perc múlva szól, hogy beszélni szeretne velem. A következőket mondta:
''Anya, én nem tudom, miért csinálom, amit csinálok. Egyszerűen tudom, hogy nem szabad, mégis megteszem. Nem akarlak megbántani, mert szeretlek, de vmiért sok rosszat teszek mostanában.''
Ezen nagyon meghatódtam, mert én is így éreztem. Mintha a kisördög bújkálna benne, és néha előtörne. A kamaszkor jutott eszembe, mert hasonló érzéseik vannak nekik is, és hasonló okoból cselekednek úgy, ahogy.
Nyár elején hallgattam a rádióban egy beszélgetést egy pszichológussal, aki a kamaszkorról, történetesen a fiáról beszélt, hogy kamaszkorában hogy viselkedett. Sokadik vitájuk után ezt kérdezte a fiától, aki szinte minden nap lefitymálta vmiért. -Fiam, mi bajod van?
Mire a válasz ez volt: -Ha tudnám, mi a bajom, akkor nem lenne semmi bajom. De nem tudom, mi bajom van?
Ez annyira tipikus kamaszkor...És vhogy most úgy érzem Borka is ebben a helyzetben van. Ez lenne az előkamaszkor? Hiszen még csak 5 éves.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
boszizsu
tag
Ez nálunk is előkerült az oviban Eszternél. Mikor rákérdeztem az ovónéninél, hogy vajh mitől lehet, azt mondta, hogy az 5-6 évesek már hoznak kiskamaszos szokásokat.
De ne aggódj, lesz ez még így se. Az enyémek már rámvágják az ajtót, ha valami nem oké. Időnként meg bicskanyitogató stílusban szólnak hozzám. (Csak az az egy vígasztal, hogy a gyereknevelésbe ritkán szoktak a szülők belehalni, így nagy az esélye, hogy ezt én is túl fogom élni.)
Ma reggel az én kicsi lánykám zokniügyben verte ki a balhét, mert nem akarta felvenni. Mikor elszakadt a cérna, akkor közöltem vele, hogy rendben van, öltözzön úgy ahogy akar, egy egész napos fagyoskodás után tán csak hallgatni fog rám legközelebb. És akkor gyorsan felöltözött. (még mindig nem hiszi el, hogy huszonkét évvel több tapasztalattal könnyebben ítélek meg helyzeteket. Csak megy fejjel a falnak állandóan! Francba, csak ne emlékeznék arra, hogy én is ilyen voltam )Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
nagyúr
Megőrjít ez a cumi.... mármint az ujjszopás. Hogyan tudnám leszoktatni a lányomat erről? Most novemberben lesz 6 éves. Mondom neki, hogy elkopik az ujjad meg csálé lesz a fogad, de ez mind fabatka. Vkinek más módszere ami bevált?
Üdv,
Vikthor~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
csirkemano
csendes tag
Hát a mi lányunk most lesz 4, és mivel nagyon szétcsúsztak már a fogai az ujjszopástól, most vettünk neki cumit... Igaz, ő kérte, poénból, de úgy gondoltuk, ha erre átszokik, erről könnyebb lesz leszoktatni majd... és addig is kíméli a fogait. Szigorúan itthon használhatja, és cumival a szájában nem beszélhet, ennyi a szabály. Eddig jól alakul, kb 1 hete kezdtük. Azóta alig láttam a szájában az ujját.
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
lesaux
veterán
Ezen a héten szoktattuk be a nagyobbik fiamat az óvodába. Egész jól alakul, a feleségem tegnap és ma is ott tudta hagyni egy kis időre.
Igaz, csak reggeltől délig lehet oviban, mert nincs befizetve a kaja, és ágya sincsen, ahol alhat.
Amíg meg oviban vannak, addig én maradok otthon a kisebb fiammal. Szerencsére sokat alszik.
Mennyi idő, amíg teljesen megszokja a gyerek az óvodát? -
addikt
Akkor kell még neki idő, hogy szokja az alvást, meg az evést. Szóval szerintem jövőhéten is kell pár nap... Érezze át az oviban is rendszert, a napi rutint, ami más mint eddig volt.
Nekünk elég volt az egy hét is, de bent evett, aludt (már ha alszik) az első 1-2 nap kivételével. Ja és néhány héttel később, még volt egy mélypontja.nofene
-
boszizsu
tag
Az ovis alvás problémája az ovónénitől függ. Ha van a gyereknek lehetősége,hogy alvás helyett elfoglalja magát csöndben valami mással, akkor azt mondani fogják neki. Ha viszont végig feküdnie kell, míg a többi alszik, abból lehetnek nyafogások. Nálunk leginkább az a gond, hogy későn alszik el (fél három körül) és nem ébresztik fel fél óra alvás után. Volt olyan, hogy fél ötkor én ráztam ki az ágyból a gyereket. Kicsit morcos voltam, de nem csodálkoztam rajta, hogy este 10kor még nem aludt.
Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
addikt
Hű az nehéz dolog mifelénk... Az úgy kezdődöt, hogy ~másfél éves korában, mikor már több ideig tartott az altatás/mesélés, mint amennyi ideig aludt (már ha egyáltalán elaludt), feladtuk a küzdelmet. Innentől kezdve ha Júlia nappal azt mondta fáradt vagy csak lefeküdt rögtön hoztuk a lázmérőt...
Így indult az ovi. Persze ott sem aludt soha. Egyik ovinéni engedte, hogy játszon csendben , a másik nem. Panaszkodott is otthon, de csinálta a dolgát. Azután már zsémbelésünkre az ágyba kaphatott könyvet. Ez van, azért érthetőek az ovinénik is, ha csak 1-2 gyerek nem alszik, a többi se fog.
Két emlékem van az oviról. Az egyik egy kancsal lány (ez most nem tartozik ide) , a másik pedig, hogy örökké fekszem az ágyban és bámulom a plafont. Tiszta apja ez a gyerek, na.nofene
-
ladybug
őstag
Boszizsu: Köszönöm. Kicsit megnyugtattál, hogy ismerős a helyzet. Csak idegileg bírjam. Bár én is elüvöltöm olykor magamat, és akkor megszeppen az Édesem, de aztán pár perc múlva, újra a saját bőrén akarja megtapasztaplni az Életet.
Vikthor: Borka jövő hónapban lesz 5, de nálunk is bőszen megy az ujjszopás. Lebeszélni én sem tudtam eddig. Akikkel értekeztem ez ügyben ők azt mondták, hogy a lebeszéléssel kár stresszelni a gyereket. Csak akkor fog leszokni, amikor ez szégyen lesz neki. És ezt neki kell átélnie. Egyébként mindegyik ismerős iskolás korban szokott le az ujjszopásról.
Lesaux: Mennyi idő, amíg teljesen megszokja a gyerek az óvodát? Kérdésedre válaszolva...Nagyon változó, hogy egy gyerek mikor szokik be az oviba. Volt olyan ovisom, akinél ez egyik napról a másikra történt, volt amelyik fél év után sem szokott be. A nagy többségnél azonban kell 3-4 hét, mire teljesen elfogad mindent (az új környezetet, új elvárásokat, új napirendet) és mindenkit (csoporttársait, óvónőt, dadát). Ha okosan terelgetitek - elmagyarázzátok, hogy az oviba járás miért jó neki -, akkor nem lesz gond.
Az ottalvást ne sürgessétek, ha nem feltétlen fontos. A gyerekek többsége az óvodában alvás miatt utálja meg az óvodába menést. Ha túl korán ott alszik, akkor dühös lesz a szülőre, és emiatt ingerült lesz az óvónővel is.
Az óvónőnek is sokat kell tennie azért, hogy a gyerek megszeresse az ovit, és a reggeli elszakadás a szülőktől és az ottalvás szokta a legnagyobb kihívást jelenteni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Visszaemlékezve ovis koromra, én kb max 4 éves koromig szophattam az ujjam. Hogy miért? Mert egyszerűen állandóan kinn voltunak páston, vagy hátula zagyvánál, egyszerűen hagytak ''tiszta piszoknak'' lenni, amíg odakinn (kert, udvar, pást )játék van, viszont arra emlékszem, hogy betegségekkel riogattak, ha piszkos kézzel a számba nyúlok. Le is szoktam róla gyorsan.
Oviban pedig jó óvónéni volt, megengedte a korábban ébredőknek, hogy kimenjenek az udvarra játszani, de szigorúan csak csendesen, hogy a többiek fel ne riadjanak odabenn."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ladybug
őstag
Azért szopiztad az ujjad, mert kinn voltatok szabadon játszani?
Egyébként miért baj, hogy hagytak ''tiszta piszoknak'' lenni? Én is ezt teszem. Igazából azt szeretem, ha a gyerek kimegy az udvarra, és oda mászik fel, oda megy, ahová neki tetszik. A kutyával birkóznak a földön. Betonozni segít. Szőget kalapál. Téglát tör. Fára mászik. Az árokban játszanak. A füvet tépi. Stb...És nem mos kezet minden egyes piszkos munka után. Semmi baja nem lesz tőle. Amikor itthon van, és tiszta retek, sosem beteg.
Az ujját is szopja ilyen piszkosan. És nem tudnám a világért se semmilyen betegséggel riogatni. Ha eddig nem volt tőle beteg, akkor eztán sem lesz.
A betegséget egyébként a közösségben szedi össze, ez pedig tetszik, nem tetszik, természetes velejárója a társas kapcsolatoknak.
Imádom, ha a csoki kis foltokban szétmaszalódik az arcukon, vagy homokos a ruhájuk, arcuk. Látszik rajtuk, hogy ''dolgoztak''. És élvezettel teszik. Nekik ez a fontos, ezért nekem is ez a fontos. Minden egyes nap 2x minimum átöltözünk. 2 napomta mosok 2 adag ruhát. De nem érdekel, mert a gyerekem sosem aggódik amiatt, hogy ''Jaj, összepiszkoltam a ruhámat. Mit fog anyu szólni?'' Semmit. Mert szerencsére vannak szuper jó mosóporok, szuper folteltávolítók, amik kivisznek minden makacs szennyeződést. (ez itt a reklám helye )
Sajnos volt pár ovisom, aki sírt, ha piszkos lett a ruhája, mert félt, hogy mit mondanak a szülei. Vagy a szülő kérte számon, hogy miért mocskos a gyerek ruhája? Azért, mert gyerek. Mert nem fog az óvónő mellett állni, mint egy cövek. Mert szeret szaladni, mászni, homokozni, játszani.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tildy
nagyúr
Pont hogy azért nem!Pont emiatt szoktam le róla hamar. Lehet nem fogalmaztam jól az előző írásomban?
Szerintem sem gond, ha piszkos a gyerek, ha épp kinn van, csak sok vélemménytnemmondok miylen anyuka azt hiszi, hogy jaj , így meg úgy, jajj nem szabad stb. Nekem csak amiatt szóltak, hogy piszkos kézzel ne nyúlkáljak a szába, a többi nem volt gond.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
csirkemano
csendes tag
Én azóta majrézok, hogy a koszos kezét ne vegye szájba, mióta szalmonellás lett Anna... máig nem tudjuk, mitől, mert mind ugyazat ettük, ugyanott voltunk, és csak neki lett baja. Nem kívánom senkinek ezt a betegséget, kórházban is jártunk. Na, azóta különösen figyelek, mikor kapja be az ujját...
Egyébként eltelt lassan egy hét, és a cumi mellőzve lett... újra megy az ujjszopás, bár talán kevesebbet. Mindegy, már úgyis eldőlt, hogy kell majd fogszabályzó.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
BosziKedvese
csendes tag
Egy pszichológus gyereke... hmm az alapból problémás eset
Úgy mint: a kőműves düledező házban lakik, a cipész lukas cipőben jár, az autószerelő autója ''csak úgy'' össze van rakva...
a piszológus kölke viszont garantáltan nyomiMindazok, akik azt hiszik hogy a csillagos ég a határ, korlátozott képzelőerővel bírnak.
-
parandroid
félisten
válasz BosziKedvese #475 üzenetére
És a pedagógusé?
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
Óóóóóó nagyonszép topic! Hogy én erre mért most akadtam!
Gyerekem még nincs, de jó ezeket olvasgatni
Off: az elején volt egy felvetés, hogy a társadalom elítéli az otthonmaradó anyákat vagy vmi ilyesmi. Ez télleg így van? Mert én pl sokkal többre tartok egy nőt, ha képes háttérbe szorítani a karriert, és a családnak szenteli az idejét, mint azt a nőt, aki beadja bölcsödébe, ovodába egész napra meg napközibe a gyereket, hogy dolgozhasson. Természetesen arról beszélek, mikor a nő ezt eldöntheti, mert nagyon sok családban muszáj mindkét szülőnek dolgozni az anyagi biztonságért.
Vagy hogy van ez? -
BosziKedvese
csendes tag
Egyébként pedig a témához: tegnap boszimmal sétáltunk a városban, elmentünk pizzázni (hmm az előzményekről csak annyit, hogy a két gyerek 12 órát töltött a gép előtt, végül totál elment a józan eszük, hiszti, stb).
Kedvesem állandóan forgolódott, hol a két gyerek, úgy 2 óra elteltével elmondtam neki, hogy garantáltan meg fog őrülni, és ehhez nem kell már több gyerek (pedig szeretnénk még vagy kettőt... )
Ha több dolgot akar irányítása alá vonni, mint amennyi valóban szükséges, akkor kevesebbet fog tudni irányítani, mint amennyire valóban szükség van: bizonyíték a jelenlegi helyzet...
Ahhoz, hogy még további egyedek normálisan felnőhessenek, meg kell tanulni, és meg kell szokni a szabadoneresztést már MOST!!!
Ez nálam már akkor elkezdődött, amikor Marcim megtanult homosapiens módjára közlekedni...
Ő ezt 1 évesen produkálta, így a mozgási terület GONDOS kijelölése után a gyerek azt csinált EZEN BELÜL, amit csak akart... eredmény: SOHA egyetlen baleset, SOHA egyetlen kitörési kisérlet, és hmmmm... igen hihetetlen önállóság a későbbi krízishelyzetekben (pl apa 5 évesen az utcáról küldte oviba a gyereket... mindaddig, míg egyszer az ovi éppen zárva volt, és ez csak akkor derült ki, mikor fél óra múlva csörgött a telefonom, hogy menjek a gyerekért, mert hogy-hogy nem talált segítőt, aki hazakisérte, és éppen a szomszédnál tévézik...)Mindazok, akik azt hiszik hogy a csillagos ég a határ, korlátozott képzelőerővel bírnak.
-
BosziKedvese
csendes tag
válasz parandroid #476 üzenetére
anyukám pedagógusMindazok, akik azt hiszik hogy a csillagos ég a határ, korlátozott képzelőerővel bírnak.
-
addikt
válasz parandroid #476 üzenetére
Neveletlen..., ezt biztosan tudom (asszony bio-kém tanárnő).
nofene
-
BosziKedvese
csendes tag
Jó sztori...
Marcim 2 évesen kikakilt egy félbehajtva is kb 5 centis gilisztát...
Anyja kétségbeesve mutatta hazatérésemkor az ''eredményt''.
Doki, féreghajtófelírás, kérdés: mitől lesz ilyen a gyerekben? (ja, dokinéni mondta, jó, hogy alul jött ki, mert ha elindul felfele, megfulladhat a kölök, dehát a szerencse gyermekét nem érheti baj)
A válasz: állati ürülék... meg mosatlan gyümölcs... hmm nálunk meg szerencsére mindkettő, de ez csak utólag derült ki, mikopr összeállt a kép, hogy az önjáró berendezésünk egyedül bemegy a tyúkudvarra, és a földre lehullott almákat megharapdálja, majd eldobja, naná, hogy az alma tyúkszaros volt...
Ezután le kellet beszélni a mosatlan gyümölcsről hála a jó felfogásának azután behozta a kiszemelt gyümölcsöt, mielőtt beleharapott.Mindazok, akik azt hiszik hogy a csillagos ég a határ, korlátozott képzelőerővel bírnak.
-
parandroid
félisten
válasz BosziKedvese #479 üzenetére
Most én mit mondjak? Nagyszüleim mindketten pedagógusok voltak, három gyerekük volt, mindhárom pedagógus lett, nekem van egy tanítói diplomám, de eszemben sem volt soha tanítani. Vajon miért?
Egyébként egyikre sem szívesen bízom a saját gyerekeimet, nem tudnak vele mit kezdeni.
Kedvesem amúgy óvónő, ha ez még számít valamit.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ladybug
őstag
válasz BosziKedvese #481 üzenetére
Azért ennyire nem volt/van durva helyzet. A piszok nem egyenlő a ''minden szart összeeszik''-kel.
Egy egészséges piszokság kell a gyereknek. Az immunrendszerét is erősíti, meg nem lesz finnyás.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
Jajj, Tominál csúcsosodott az első dackorszaki állapot! Egy példa ma reggelről:
Egész jól ment egy darabig, hogy a reggeli kakaó után ráült a bilire és beletrottyantott. Ma is erre készültem, már láttam is, hogy mindjárt itt a pillanat, de nem akart ráülni. No jó, nem erőltetem, erre mikor már a pelusban volt a termés, akkor ment a biliért... Ekkor tört ki a hiszti, hogy miért is nem ülhet már rá, az külön kiakasztotta őt, hogy elcipeltem a pelenkázóra, ráadásul még át is öltöztünk... eszelős hiszti, rúgkapálás, lefogás, még utána is csak feküdt a földön és bőgött... Mit lehet tenni???Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #485 üzenetére
Először is próbáld megnyugtatni, és magyarázd el neki, hogy miért kell pelust cserélni, és ezáltal ugye feleslgesen ül a bilire. Mondd el neki, ha úgy érzi, hogy pisilnie, kakilnia kell, akkor szóljon, és a bilire ülteted, főleg, ha pelus van rajta.
Ha a beszéd nem használ, akkor jöhet keményebb módszer. Hagyd, hogy saját maga tanulja meg. Hagyd benne a kakis pelusban. Egy idő után kellemetlen lesz neki, hogy a pelusban lévő ''anyag'' mit művel a fenekével.
Semmiképpen ne hagyd, hogy ő diktáljon a hisztivel. Ha megbeszélitek ok, de ha ilyen kitöréseket tesz, és beszélni sem lehet vele, akkor állj a sarkadra, és légy erősebb, mint ő.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
addikt
Kissebbik gyermekemnek tegnap volt az első napja az oviban. Bölcsibe járt már, most meg egy csoportba került a testvérével (mert összevont, vegyes korú csoportok vannak).
Szóval teljesen pozitívan élte meg a dolgot, sok gyerek meg játék volt, kajált és aludt a tesó melletti helyen...
Asszony ma el is ment dolgozni.nofene
-
ladybug
őstag
A vegyes csoportok nagy áláds a gyrekeknek. Sokat segítenek a nagyobbak az óvónőnek abban, hogy a kicsik beszokjanak, tanuljanak, játszanak.
Nekem is volt többször is testvérpárom a csoportomban. A baj általában csak akkor volt, amikor a nagy elment iskolába, a kicsi pedig még ovis maradt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
nekem a 8 hónaposommal még nincs ilyentén probléám, viszont októbertől suliba megyek és a péntek-szombatokat külön kell töltenünk valahogy nagyon óckodom a bébisintérektől, de egyenlőre úgy tűnik, egy babás barátnőm bevállalja. Ennek azért is örülök nagyon, mert roppantul élvezi a gyerektársaságot. Remélem ez a majdani oviba-szoktatásnál is segíteni fog.
Ladybug: szerinted egy társaságkedvelő babának, (persze majd úgy 2 éves kora tájékán), érdemes a 0. ovis csoportot megpróbálni, vagy inkább bölcsi?
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Kényes kérdés. A tapasztalatom az, hogy a 2-3 (3,5 ) éves kor közötti időszak az, amikor a kisgyermek már próbál önállóan felfedezni, tevékenykedni, ennek ellenére nagyon igényli az anya közelségét, jelenlétét. A zárójelet azért tettem, mert a kiscsoportosok egy része, aki már betöltötte ugyan a 3-at, és megvoltak az óvodába járás feltételei, mégis nagyon ragaszkodik a szüleihez, nehezen fogadja el az új életét, hogy óvodába kell járnia.
Az, hogy egy gyerek társaságkedvelő, az még nem jelenti azt, hogy hosszabb időre elviselné az anyától való elválást. Jól érzi magát a közösségben, gyerekek között, de zömében úgy, ha anya is jelen van. Mert ő ad biztonságérzetet, bátorítást, nyugalmat.
Tudom, hogy nem mindenki teheti meg, hogy otthon maradjon a kisgyermekével (a GYES összege nagyon kevés ), és bölcsödébe, esetleg óvodába kell, hogy vigye a kisgyermekét. Ebben az esetben a kisgyermeknek el kell fogadnia a helyzetet. Az anya ilyenkor abban tud segíteni, hogy sokszor elmagyarázza, elmeséli, hogy mi vár rá az adott intézményben.
Nálunk, itt a városban működik egy baba-mama klub. Nagyon jónak találom, mert a gyerekek ismerkedhetnek, játszhatnak egymással. Az anyukák pedig beszélgethetnek. Nagyobbik lányukkal rendszeresen jártunk heti 1 alkalommal 1-2 órára. Ennyi elég is volt neki, és mire 3 éves lett, és oviba ment, már ismerte a csoporttársai nagy részét.
Vmi hasonlót tudnék elképzelni a társaságkedvelő apróságoknak. Az anyának is kikapcsolódás, és a kicsinek is.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
pongyolán fogalmaztam szokás szerint nem egész napra gondoltam beadni, hanem 1-2-3 órára, ezt is azért, mert valóban őrülten élvezi a gyerekeket. Most is lehetőség szerint járunk gyerekek közé minél többet.Ha nem tetszik neki, vagy nagyon anyás lesz, semmiképp sem erőltetném, a dolgot.
Még kicsike pesze, de hosszabb időt (teljes délelőttöt és pesze muszájból), már volt távol tőlem, nem az otthonában, hanem a fent említett barátnőmnél és gyerkőceinél. Olyan jól érezte magát, hogy alvásidőben el is lehetett altatni. Remélem nem kerülök olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyek bölcsibe, oviba adni, időnek előtte, vagy úgy, hogy nincs lehetőségem a beszoktatásra.. és a gyes tényleg gyalázatosan kevés..az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
Én úgy tudom, legalábbis a mi környékünkön, nincs lehetőség pár órára bevinni a gyermeket az oviba, bölcsibe. Vagy odajár, vagy nem. De, hogy csak pár órára bevinni, azt nem nagyon szokták jó szemmel nézni.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
De jó látni téged is.
A kicsi most vasárnap lett 8 hónapos. Bizony megyeget már. Mindkét kezét kell fogni, és ide-oda totyorgunk. Nemsokára megkapjk a kompunkat is, ami talán könnyebséget hoz a derekamnak, meg persze abban is segít, hogy amíg ő sétálgat benne, addig mondjuk megfőzök vagy kitakarítok.
A Tiétek hogy vannak. A nagyobbiknak gondolom megkezdődött az ovi. A kics is ment már? Ha jól emlékszem 3 éves lesz.
A magánintézmények gondolom így ''édesgetik'' magukhoz a szülőket, gyerekeket. Mondjuk nem tartom rossz ötletnek. Nekem is sokszor megfordult a fejemben egy magánóvoda, de nincs hozzá elég tőkém.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
addikt
A kicsiknek tényleg nagyon jó a vegyes csoport, de a nagyokat visszatartja szerintem.
Egy ovinéni nem tudja ellátni őket egyszerre a koruknak megfelelően. És hát ilyenkor a kicsikkel kell elsősorban törődniük. De akkor is szándékosan választottuk, megvan az ''íze'' a sokféle gyereknek.
Más. Áradoztam alább az egy-két napos beszoktatásról. Hát ennyi volt. Illetve kissebbikem egyedül folytatja a héten, mert a nagyobb belázasodott mára. Remélem két nappal a háta mögött fog menni a dolog...
Hogy a fenébe kapott el ilyen gyorsan a gyerek egy vírust?
Hiába no, új év, új vírusok, indul a móka.nofene
-
boszizsu
tag
Túlestünk a 6 éves kori oltáson... Drága Petikém olyan nagyon nem akarta, hogy még a bátorság-diplomája sem érdekelte. Szerencsére nem lázasodott be (tegnap este volt egy kis hőemelkedése), viszont a karját fájlalja. Mit lehet vele tenni?
Jó, ha ezzel számol, ki belép a körbe: lesz kölyök-órjásból komoly felnőtt törpe.
-
lesaux
veterán
Hú, vazze, holnap bárányhimlő elleni oltás. Szegény Levi! Már tegnap a vérvétel meg utána a hasi ultrahang alatt is végig sírt.
-
shift+ő
senior tag
-
ladybug
őstag
Azt ugye tudjátok, hogy nem ad teljes védettséget. Kevesebb pukli jöhet ki a gyermeken, és az sem biztos, hogy legközelebb nem kapja el megint. Ezt a doktornőnk mondta, mert én is be akartam adatni a gyerekeknek. Azt mondta, inkább bízzam a természetre.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest