Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #80644 üzenetére
Atyaég, most látom, mi pénz elkér a SAL ezért a vacakért! Akkor már sokkal jobbak a linkeltek, igen! Azokon fóliakondik vannak, nem elkók. (És nem kínaiak tervezték és készítették.) De a meglévőt feljavítani lehet a legegyszerűbb, mert a tekercsek és az ellenállás nem öregszik el.
A mélynek és a magasnak mi a típusa?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
őstag
válasz bkercso #80644 üzenetére
Amint megoldódik a fő gond, új gondot nem írok ide - folyamatban lévő gondot meg nem szívesen viszek át másik topikba... Egyébként valószínűleg azért írtam ide mert egyrészt logikusabbnak tűnt egy hanghibával idefordulni mint a hangfalépítős topikba, másrészt attól hogy a SAL szar némi ráfordítással lehet belőle kevésbé szart csinálni, mert tök laikusként nem fogok egy egész szakmát felkarolni hogy meg tudjak tervezni és összetudjak rakni két darab hangváltót, miután megvan a "tökéletes" hangszórókészlet hozzá - és dobozról még csak szó se volt. Mindazonáltal ha 1-2 dolgot ki kell cserélni belőle mert a gyártósoron elbaszták, azt megoldom. Akit meg ez a dolog nem izgat nem is értem miért nem gördít tovább...
Most ez a fajta 22MFD és 47MFD beépítése volna nekem a legegyszerűbb - ezek jók? A 100V 50V helyett az probléma? Ha igen melyik típusból válogassak ezen a helyen - fontos hogy hamar megjöjjön a cucc. A mostani váltót mindenképp fel kell javítani.
Egy másik jövőbeli hangfal számára menne a "megnyerő" váltó ami ha előrelépés a SAL-hoz képest az már valami mert a sugárzók egyike se lesz már SAL - teljesen más elvek alapján épül az egész. Az új váltó sztem egyáltalán nem drága: egy HV328 10ezret is kóstál magában, itt kettőt is kapunk kicsit többért. Jelenleg zajlik a váltó terveztetése, de ha végül nem megy a dolog akkor kell egy használható univerzális váltó.
Kiterítésnél persze vigyázok, csak annyira szól hogy halljam normálisan, a teszthang amit használok biztonságos - meg ésszel is csinálom ez a része nem gond. Csak ez a tervezési és építési képesség nincs, mert ha volna már rég összeraktam volna a hangrendszert atomi szintről kezdve
Update: a mély SBX3040, közép SBX1320, magas DP80 - tehát mind SAL.
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest