Hirdetés
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - eBay-es kütyük kis pénzért
 - Kalandor: Tartalom
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin

Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

Frioul

üzenetére
						Óvatosan a 3 TB merevlemezekkel – lehet velük némi gond
Elvben nincs 2 TB felett méret határ. Gyakorlatilag azonban a 3 TB-os merevlemezekkel nem minden gép boldogul. Eleve feltétele a használatuknak az újabb, 64 bites operációsrendszerek (OSX Snow Leopard, Lion, Montain Lion, Windows8, stb) használata, de még így is könnyen szűk keresztmetszet lehet a SATA vezérlő hardver.
megoldás:
seagate Beyond 2TBSupport for Disk Drives Beyond 2.2 TeraBytes (TB) and 4K Advanced Format Sectors DiscWizard
 - 

Frioul
újonc
válasz

Frioul

üzenetére
						Előző bejegyzésem folytatása...
Szóval másoltam a 4TB-s vinyóra, csak külső HDD-ként (egy partíció az egész kb 3,75 TB) Vista alatt.
2,1 TB-t még tudott kezelni, így folytattam a másolást még plusz 500GB-t rátettem. Még ezt is tudta kezelni, látta, tudtam törölni, másolni, megnézni, lejátszani, stb..... amíg ki nem kapcsoltam a gépet. Majd újraindítást követően SEMMI.
Megnéztem win7/win8 alatt (HP4520s/HP DM4) is az eredmény semmi, azaz a csatolt képek szerint.
Továbbra is úgy tűik, hogy a 2TB-s határ jelenthet gondot, de nem tudom, hogy hogyan kezelhetném.
Ha particio kezelővel megnézem, akkor most más csak 1,6 TBkörüli nagyságot lát.Van ötlet a megoldásra?
 - 

ggg666
őstag
válasz

Frioul

üzenetére
						Az oprendszerrel formázd le egyben GPT-ként a tok nélkül.töröld róla az összes partíciót előtte.
"Beletettem abba a házba, amiben korábban a hasonló célra szolgáló 2 TB-os WD HDD dolgozott hiba nélkül."
Meggyőződtél róla, hogy támogatja a tok a 2TB-nál nagyobb merevlemezeket?
Alaplap, illteve laptop UEFI-s?
Próbáld ki formázás után csak belsőként jól működik-e, ha igen a tok nem kompatibilis a 2TB-nál nagyobb merevlemezekkel.

Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG EVO 860 500GB
 - WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
 - SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
 - WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
 - WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!

- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
 - HP ProBook 430 G5 Intel Penium 4415U laptop (kijelző hibás)
 - BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
 - BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest