Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Fred
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
válasz
Meridian #19832 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de winchester csere megoldotta a problémát... legalábbis eddig úgy tűnik, na meg minden "látványosan" gyorsabb lett... (és kevesebb kerepelés hallatszik a winyó felől, mikor keményebben hajtva dolgozik)
Pl. Soundforge-ban egy 2 órás hangfile betöltése és hullámgörbe peakjeinek rajzolatát pl tizedannyi idő alatt építi fel és rajzolja ki a program, a mentés is mintha gyorsabb lenne, nem szarakodik annyit, mint korábban, amiről azt hittem ez így természetes...
-
Meridian
senior tag
válasz
Meridian #19831 üzenetére
Közben lefeküdtem aludni, mivel éjszakás műszakból jöttem haza, most felkeltem, azóta megy a gép és számol, videót enkódolok (általában a 2nd pass-nál fagyott meg a gép, de nem relevánsan, amúgy HD / DVD forrásból csinálok 736x416 felbontású x264 .mkv-kat) és azóta 2 komplett filmmel végzett és nem fagyott meg.
Tehát ennyire "stabilan" fagy meg.
De azt már nem lehet tudni, ha most kikapcsolnám a gépet, hagynám egy kicsit pihenni, aztán megint nekiállnék számoltatni, akkor vagy nem fagyna meg vagy az is lehet, hogy megint fagyna párszor, ez megy most már 4-ik napja...
Időközben a HWECCR szám 73 millió... (ezen a winyón van a rendszer és a videófile-ok is amivel dolgozik most a gép)
Mindenképpen kicserélem a winyót mert amúgy elég sokat dolgozott már... irgalmatlanul sokat olvasott és írt, korábban még erről ment a torrentezés is. 753 nap, 14 óra működési ideje van, egy hibás, de áthelyzett szektorral, így a teljesítménye még 100% kondiciója 99% - ami elviekben teljesen megfelelő... (a HDD sentinel szerint).
-
Meridian
senior tag
válasz
Meridian #19821 üzenetére
talált két droppert az AVAST, a c:\windows\syswow64\ mappában, a C_100021.NLS és C_8855.NLS névvel, ami akár directx3d komponens is lehet...
de semmi mást...
törölve lettek, semminek nem hiányzot újraindítás után.
egyébként csak memtest van linux telepítőlemezen? Ubuntu11.04-en most nem találtam, nem volt türelmem keresgélni, aida64-el tesztelve meg semmi hiba.. de most amúgy minden megy, de ez akár megszokott is lehet, kikapcsolom a gépet pár óra múlva vissza és minden kezdődhet előlről...
Ami biztos, a vinyót amint lehet lecserélem.
Amúgy tápegységhibára is gyanakszom, de ha az, akkor annak nem kellene mindig stabilan jelentkeznie?
-
whisperity
tag
válasz
Meridian #19821 üzenetére
A sok HWECCR nem feltétlenül jelent jót. Bár nincs rá pattern, hogy mi az elfogadható érték (gyártófüggő). Ha hibás a winyó elektronikailag, az okozhat ilyen hibát.
Egy e-mailt összedobni nem sok idő, én írnék a gyártónak, hogy ugyan már mi folyik itt.
Ha felbootolod a gépet winyó nélkül, akkor is produkálja a tüneteket? Mert ha nem, akkor szűkítettük a probléma forrását.
Tölts be egy Live Win7-et vagy Ubuntu Live CD-t. Ubuntu alá is van stresszor progi. (stress104, ha nem csal az emlékezetem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Call of Duty: Black Ops 7
- Battlefield 6
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.