Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
szilagyipal1 #15643 üzenetére
Sunzi ötletei jók, de kiegészítettem egy hibalehetőséggel!
A mentés (ellenőrzött!) után én csak a memóriát cserélném, nem a winyókat. Hiszen azt írtad, azonosak teljesen. A memória méretét az OS-nek illik dinamikusan kezelnie, így szerintem itt lehet a legkisebb probléma.
-
Sunzi
aktív tag
válasz
szilagyipal1 #15639 üzenetére
Az van, hogy igazuk is van, meg nem.
Az szabály, hogy éles rendszerrel nem hazárdírozunk lehetőleg. Az a másik, hogy bármilyen rizikós művelet, vagy próba előtt, teljes mentést csinálunk (amiről a visszaállást egyébként teszteljük megfelelő módon.)
Nem vagyok Debian guru, úgyhogy csak általánosságban:
- mindegyik diszket átpakolva a másik gépbe, sorrendet megtartva, el fog indulni az OS. Mivel a hálókártya MAC address-e más, ezért a hálózatot valószínűleg újra kell konfigurálni. A RAID tömböt, ha egyezik a 2 vezérlő, lehetőleg firmware szintjén, akkor fel fogja ismerni, maximum a raid biosban kell rá pár igent nyomni...Nade, amit inkább javaslok: bármilyen módon a raid1 ről le kell másolni a tartalmat egy másik diszkre, és azzal bátran lehet próbálkozni..
Amit meg méginkább javaslok, az az, hogy éles üzemben monitorozni kell a szervert, hogy hol a szűk keresztmetszet. Jellemzően, ez a diszk rendszer, vagy a processzor lehet, esetleg a kevés memória. Ha ez megvan, akkor lehet nyomozni, hogy milyen részben a hardver, és milyen részben a silány szoftver az oka...
Harmadik javalat, hogy a másik szerverre ugyanolyan konfigurációt ell telepíteni, adatbázist, satöbbit átmásolni megfelelően, és azt tesztelni...Ennyi hirtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gran Turismo
- ASUS routerek
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Felforgatná Kína a technológiai világrendet
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 24GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Huawei Watch GT 5 Pro 42mm, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest