Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz liqquid #9842 üzenetére

Azt elfelejtettem írni az előbb, hogy a WD egyes szériáinál előfordult 20 fokos tévedés is. Azóta nem hiszek nekik, csak ha leellenőriztem. Mivel gondolom egy gépben van a két drive, és az 1TB-os Hita jó hőmérsékletű, ráadásil az IBM és Hita drive-ok +-2 fokon belül szoktak mérni, neki hiszek. Így ejtettem ki a hőmérsékleti gondot.

Az egészre visszatérve. Én az adott információk alapján csak ötleteket tudok adni, hol és hogyan keresd a hibát. Ha kevés az info, vagy csak amúgy, tévedhetek. De talán ötletet ad, amin el tudsz indulni. A problémát úgyis NEKED kell megoldanod. Mivel több mint 25 éve fejlesztéssel foglalkozom, láttam már egy-két dolgot. Még a "békebeli" túlméretezett korszakban is találkoztam olyannal, amikor 5V-os tápfesz mellett egy TTL 7400 kapuból 7,2V jött ki. (Igaz, K1LB553 volt ráírva (oroszul)) :D ). Oszcillált ugyanis. :D

Ennyi idő alatt kialakul az emberben a "megérzés". Pláne, ha folyamatosan a berendezések, és a felhasználók hibáit kell visszafelé felderíteni. Azért élek még ma is a piacon, mert ezt 90-95%-os pontossággal tudom hozni.

Egyébként simán lehet sz@r a winyó is, de azt a gyártó honlapjáról letöltött gyári tesztprogrammal kell bebizonyítanod. Különben nem érett garira.

• liksoft

nagyúr

válasz liqquid #9842 üzenetére

Legyen nagyobb kapacitású mint a másiké, sebessége a legjobb (lehetőleg verje az SSD-t is), kicsi, hideg, ne fogyasszon, atomstabil (bármikor, bármilyen körülmények közepette hibátlanul hozza az előző kritériumokon felüli elvárásokat), ja és OLCSÓN! Mert hogyan néz ki, hogy többe kerül mint tegnap?

A bilit tessék előszedni.

A mai áron ezt a kapacitást a drive-ok csak és kizárólag stabil környezetben tudják. A nyomott ár és egyebek miatt a technikai határon táncolnak.

A spórolásról meg egy régebbi magánvéleményt idéznék ismerőstől:

"Egyre inkább azt tapasztalom, hogy míg nekünk azt tanították, hogy a biztonsági tényező 2x-nél kezdődik, addig Kínában a maximuma 0,9x.
    A kínai alkatrész gyártó azt mondja, hogy aki a termékemet beépíti, úgyis biztonsági tényezővel számol, mi baj lenne belőle, ha csak a szükséges anyagok 80%-át rakná bele. Aztán az alkatrész átekerül a másik kínaihoz, aki terméket készít belőle, de úgy gondolkodik, hogy az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
    A termék átkerül a következő kínaihoz, aki azt beépíti egy készülékbe, és közben arra gondol, hogy mivel az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
    És ez kerül végül a felhasználókhoz!
    (Ja, és azt nem is írtam, hogy a legelsőnek már a beszállítója sem az előírt 98%-os rezet vitte, hanem takarékosságból 30% cinkkel ötvözte, mert az utóbbi fém jóval olcsóbb, és mi baj lenne belőle, hiszen aki felhasználja, úgyis rátartással fogja felhasználni.)

Nemrégiben elkókat vizsgálgattam ESR-mérővel, és eközben néhány 20-25 évvel ezelőtti Remix kondi is a kezembe akadt. Régen a +/-20% tűrést úgy értették, hogy az 1000uF-os kondi a gyárból 1150-1200uF-dal került ki, ez a használat során idővel csökkent, és amikor 800uF alá került, a kondit ki kellett cserélni.
    A mai új kondik között nincs olyan, ami elérné a névleges kapacitást! 890-980uF között mértem, és -állítólag- a gyártók azt tekintik meghibásodottnak, ahol a kapacitás a névleges érték fele alá csökkent!"

Vagyis amig csak hallom, hogy "igen a táp jó" azt mérés (oszcilloszkóppal!) helyett nem áll módomban elfogadni.

Új hozzászólás Aktív témák