Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Geri85
üzenetére
Szia!
Ha a tápkábele "láncolt" (több csatlakozó egy vezetéken), vagy "rányomósak", akkor lehet a csatlakozónál is érintkezési hiba. Ez a mozgatástól pár napra képes "megjavulni".......
Ez láncolt és rányomott típusú egyben:
Ezzel az a gond, hogy a csatlakozóban a késes érintkező ami átvágja a szigetelést és hozzáér a belső vezetékhez, könnyen oxidálódik, és a vezeték a hőtágulás segítségével az is idomul a késen belüli kevés helyhez, nem feszül a csatlakozóban, hanem kilazul.Ez simán láncolt:

Ennél a gond, hogy a csatlakozók között önálló vezetékek vannak. Minden vég csupaszítás után a csatlakozóban sajtolásra kerül. Vagyis a csatlakozóban 2 sárga, 2 piros, 4 fekete vezetékvég van, és a csatlakozó sajtolt része tartja csak össze. Itt is képes kialakulni érintkezési hiba, bár itt ritkábban.Mindkettő esetén a csatlakozóban a vezetékek és érintkezők forrasztása tud segíteni.
Persze ez csak egy tipp. De minél újabb egy táp, annál gagyibb anyagú érintkezőkkel és vezetékekkel szoktam találkozni az utóbbi időkben. Én átforrasztom mindet, utána használom csak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Playstation 4 Fat 500 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest