- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Aktív témák
-
Dassler
őstag
válasz
horvathkrisz #4399 üzenetére
Az árat kivéve igen, már ami legalábbis az új árakat illeti. Kb 35-től indulnak a nem Audiofil darabok is. 20-ért a használt piacon nézelődj, lehet kifogni. Újonnan csak mikro vagy mini "hifi"-t találni sztem.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Létezik az alábbi kritériumoknak megfelelő erősítő?-csak stereo-t tud
-van rajta optikai bemenet
-nem audiofil cucc=20.000 Ft alatt van -
hkari
őstag
Sziasztok. Ma vettem meg. Most dugdosgatom össze épp. Vajon mért nem szól a mélynyomó? Rá van dugva normálisan,de nem akar menni.
-
Kobe
veterán
válasz
hackeeeee #4393 üzenetére
a hely, ahova szánnám a cuccot, korlátozott. 16 nm. A filmezéssel még elvagyok, mert ott, ekkora helyen nincs új a nap alatt, nem leet akora hangerőn használni hogy torzítson, szóval azon a téren akár a SAL is szóba jöhetne, de a csere célja épp az lenne hogy kicsit optimalizáljam már az audiorendszert mert emgőrülök, hogy most 7 hangfal + mélynomó terpeszkedik a szobában, sok ez így. Vagyis akkor a zenét is hozzá kéne csapni, aztán lehet a SALnak az lesz a gyenge pontja. A Magnattal az egyedüli gebasz, hogy nem lehet helyben sehol kapni így meghallgatni is esélytelen.
Ami még tetszik erősítő, az a H/K 132 es darabja, nincs is rossz árban, csa ahhoz lehet hogy a magnat lenne szegényes. Bár.....nem tom, ez is oylan lesz hogy még hónapokat eltökölök vele mir edöntésre jutok -
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem nem rossz a Somogyi.. Bár izlések és pofonok. Én kellemesen csalódtam benne. Mondjuk én nem hallgatok rock-ot egyáltalán, arról nemtudok nyilatkozni. Inkább progressive, néha egy kis trance, dance, meg pop. De inkább progi. És persze a filmnézés, és nincs vele baj, én kellemesen csalódtam benne, pedig "csak" alaplapi recsegővel vannak hajtva. Az erősítő egy Denon AVR-1306, coax-al (digitális kábellel) összekötve a recsegővel. TrueHD hiánya, hát végülis, nem mondom, hogy nem próbálnám ki, ha lenetne, de megvagyok nélküle is, elég a Coax, van Dolby Digital, DTS
Ez előtt egy Magnat Victory 80-am volt, csak 2.0, az se volt rossz, annyira, de nem volt az igazi.
A Somogyi cuccomra, a srác is azt mondta nálam, akinek 1 Wharfi Zaldek cucca volt, 5.1, és az övé volt az erősítő is, ami hozzám került
hogy nem szól rosszul annyi pénzért, amennyibe került, De ezt már írtam feljebb is...
Szal, hallgass a füledre, az a biztos
Én a Somogyi után csak Wharfi-t vennék...De ez megint ízlés dolga
-
Kobe
veterán
no, ismét épbe került nálam ez az erőlködő-hangfalszett dolog. A denon 1306 tetszi, csak ugye nuku HDMI Mondjuk ez nem klönösebben zavar, mert a yamaha 363 on is csak amolyan mutatóban van, így inább a denon felé húz a szívem, bluray és trueHD nem mostanában lesz, viszont dts koncerteket nagyon szívesen hallgatok, illetve amit HDMI vel össze lehet kötni azt nagy valószínűséggel digitális csatival is
Szóval a kérdés továbbra is a hangfal, vagy én vagyk buta, vagy mostanában tényleg eltűntek azok a "best buy" darabok amik régebben megtalálhatóak voltak az olcsóbb kategóriában. Olyan max 60 ezerből milyen 5.0 t lehet összerakni ami értelmes ? SAL ugye belefér, de írták hogy felejtős. Magnat 990 es setje van, nekem baromi picinek tűnne azok a hangfalak nem tom mért, d így nem igazán bizalomgerjesztő :S
Rock koncertekhez és filmhez, ha zenéhez, akor is rockhoz kellene valam épkézláb hangfalszett, ha van ötletetek max 60 K ig akkor írjátok le -
hkari
őstag
Sziasztok. Holnap megyek a Denonért
Lenne egy kérdésem még. Van rajta elalvás/ébresztés funkció?
-
Dassler
őstag
Nagyobb teljesítményű, hangzásvilágra ugyanolyan. Ha nem túl érzékeny hangfalak kerülnek mellé, akkor nem árt a nagyobb teljesítmény, hogy meg tudja hajtani a dobozokat, szép hangjuk legyen kis hangerőnél is. Ez az, amit így nem lehet elmagyarázni, ha hallod, tudod miről van szó.
-
ProdyG
őstag
válasz
Dassler #4387 üzenetére
és ez az avr-255-ös jobban szól, mint mondjuk az avr-137-es alapmodell? mert a teljesítmény nem szempont, az extrák rajta, se igazán érdekelnek, mint pl HDMI csati, és az, hogy nem 5.1, hanem 7.1, az se érdekel, a True HD hiányát is kibírom, csak a hangminőség érdekelne tényleg....
tudom, hogy szakboltokban kellene meghallgatni őket, de nincs rá időm sajnos. ezért támaszkodnék inkább a ti tapasztalataitokra. -
Dassler
őstag
-
ProdyG
őstag
Hi, karácsonyra megvettünk egy nagy tv-t, de a hangzás hiányzik mellőle, ezért vennék erősítőt és hangfalakat. A Denon-nal és a Harman Kardonnal szimpatizálok. A boltokban ezekből a 100ezer alatti alapmodelleket ajánlják, ti mit ajánlottok, milyen árkategóriában? Egy normál méretű szobában lenne, a legfontosabb szempont, hogy szépen szóljon, teljesítmény nem számít, úgyse bömbölne soha. Viszont nem szeretném ha megvennék egy olcsót, és később kiderülne, hogy egy drágábbal jobban jártam volna, mert pénzem végülis van rá több is. köszi a válaszokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor lehet ez is erősítő függő. Én úgy próbáltam, ogy direct-be szólt, és bekapcsoltam a sub-ot az erősítő beállíátsaiban, és levette a mélyet a frontokról. Szal én ebből gondolom, hogy az enyém Direct Stereoban küld jelet, de ez nem biztos
Igen enyémben is úgy van asszem, "on, off, auto", asszem. De ugye mivel nekem nincs ládám, nem néztem, még a srácnál próbálgattuk ezt inkább, akié volt. Mert neki volt komplett 5.1 szettje.
-
Dassler
őstag
válasz
pumi1980 #4379 üzenetére
Akkor egy reflex ládát érdemes választanod úgy 150W körüli teljesítményű erősítővel szereltet, hogy legyen benne tartalék is. Pl. Polk PSW-125, esetleg a 110-es is elég lehet a maga 100W-val. Azért összességében a 125-ös, vagy ha van keret, akkor már érdemes leet a Velodyne CHT-8R-en vagy Inpact 10-esen is elgondolkodni, éppen 100 alatt vannak általában, persze most lehet, hogy drágábbak az EUR árfolyam miatt.
-
Dassler
őstag
válasz
pumi1980 #4377 üzenetére
A mélyláda teljesen független a többi hangszórótól ill. mivel aktívak, ami annyit tesz, hogy saját erősítővel rendelkeznek, így az erősítőnek csak annyi köze van hozzá, hogy adott freki alatti hangokat továbbítja a láda felé. Sokkal fontosabb, hogy mekkora teret kell beszólnia, ill. mozira vagy zenére kéne?
-
pumi1980
tag
Heco Victa 5.0 (2x500+2x200+1x100)-oz milyen aktív mélyláda passzol?
Denon AVR 1306-om van. -
cyber86
őstag
Hali van valakinek ilyen erősítő? Onkyo TX-SR606.
-
hkari
őstag
Nah azthiszem végre megoldódott a gondom
Találtam egy ilyen hírdetést,és ezt veszem meg:
Remélem jól döntök...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, a Yamaha kicsit komolyabbnak tűnik, mert van rajta HDMI is...
Meg teljesítményre is nagyobb. 5x135W (6 Ohm)Innentől döntsd el Te
Nekem elég a Denon is. De lehet ha most vennék, lehet a Yamahát venném. Fene tudja, Yamaha-kat nem ismerem, annyira, mint a Denonokat
Ja látom írtad közben, hogy kiderült, hogy már nincs... :\ Sztem meg leszel elégedve a Denonnal is
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4363 üzenetére
Ne aggódj a reakcióidőre semmi fél másodperces késést vagy hasonlót nem tapasztaltam.
Persze ha 7.1-ed van akkor is szólhat az összes hangfal ha 5.1 vagy 6.1 kódolt a bemenet, csak ilyenkor természetesen nincs plusz információ a kimeneten hanem a meglévő 5.1-et keveri 7.1-re, de ha mint nekem is csak 5.1-es szettem van akkor letiltom a felesleges csatornákat és minden plusz információt lekever 5.1-re legyen az akár DD EX vagy bármi más.Hackeeee
A Pure Directtel kapcsolatban pedig az biztos, hogy nekem semmilyen körülmények között nem küld jelet a subra ha bekapcsolom. Már többször néztem. A sub autora van állítva így ha jelet kap bekapcsol, de ha kéziben kapcsolom a subot akkor sem szól, mondom már néztem. Lehet a te erősítőd viszont küld jelet. -
hkari
őstag
Sziasztok. Sürgősen kéne nekem segítség.
Ma láttam hogy az avplanet en akcios a Yamaha V461.
http://www.avplanet.hu/RX-V46150 ért szerintetek ezt vegyem meg vagy a Denon 1306-ot?
Köszi szépen!
-
törölt tag
Ahogy elnézem, nekem éppen erre van szükségem.
Mivel Te a VGA-val összekötve használod, s én is így szeretném, hadd kérdezzem meg, a korábban beszélt fél másodperces reakcióidő jelen van-e, vagy ilyen miatt ne aggódjak?
Még egy dolog eszembe jutott, aztán leállok.
A filmjeim többsége 5.1-es, ill. van néhány 6.1-esem (diszkrét DTS-ES) is.
Ha ezt az 5.1-es, vagy 6.1-es kódolt jelet megkapja az erősítő, tudja-e hasznosítani mind a 7+1 hangszórót? Tehát hogy 5.1-nél az oldalsókra is kiteszi a surround csatornát, ill. 6.1-nél mindkét hátsó hangfal szól? -
hackeeeee
Jómunkásember
Igen, nekem az "Direct Stereo" néven megy. De ha van láda, és be van kapcsolva az erősítőn, akkor a láda szólaltatja meg a mélyet, akkor is. Nem tudtam konkrétan, hogy milyen módok lehetnek, azért írtam úgy, h sztem a 7.1-esek tudnak 7.1-es sztereo-t is, szal ahogy írtad, akkor szól minden.
-
fury71
aktív tag
válasz
hackeeeee #4358 üzenetére
Az 1800-as a 2.1 és a 7.1 "sztereót tudja". Valamint az Enhancer módban (ami az mp3 feljavítása) tud 2.1 és 7.1 sztereót. A 7.1-nél minden hangfal szól mindegy hogy 5.1-es vagy 7.1-es a rendszer. Illetve van még a Pure Direct amikor csak a frontok szólnak tehát 2.0, így a mélyhangokat is a frontok szólaltatják meg.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyenkor általában csak a láda szokott kilógni a sorból, ami nem a szetthez tartozik, azért általában a frontot, centert, és a háttereket 1 családból szokták "összerakni", ez alól a láda szokott kivétel lenni, mert azon azért van aki spóról. De persze nem mindenki. Mert ugye, néha annyiba kerül 1 jó láda, mint maga a többi hangfal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4356 üzenetére
5ch-s stereo-t tuti tud. Az újabb erősítők ezt biztos tudják. Csakhát pl ha 7.1 a rendszer, akkor már nem tudom, de sztem azokban az erősítőkban amik 7.1-esek, azokban sztem van 7.1 channel stereo. A Denonban is, van direct, 5ch stereo, meg asszem pro logic II-re is be lehetne állítani, ha jól rémlik
Csak én belőttem 5ch stereo-ra, azóta így van. Ajánlatos megkeresni a kinézett erősítő user manual-ját, abban tuti benne van minden
Nekem volt 1 kis segítségem haver által, akitől jött az erősítő, de attól én is átböngésztem a manual-t. Ajánlott beállításokhoz, mi hol van, stb
-
fury71
aktív tag
válasz
#72042496 #4355 üzenetére
Szerintem is hallgatózz minél többet.
A Polkaudio PSW 110 csak ajánlani tudom. Nekem az előd modell a PSW 10-es van és ebben a kategóriában kiváló. A 110-es még talán jobb is egy kicsit.
A Yamaha 1800-ban nincs ébresztő funkció mert óra sincs benne, csak sleep lehetőség van amit 30-120 percig lehet állítani, hogy mikor kapcsoljon ki.Amúgy az épített rendszer mindig lutri egy kicsit, mert nem összeillő komponensekből teljesen el lehet szúrni az egészet. Viszont olcsón is lehet nagyon jót építeni.
Az egybe rendszereknél meg a gyártók azért összeválogatják a komponenseket és beállítják a hangzást is ami, ha nincsenek nagy igényeid hangzás terén akkor még jó is lehet, ezért dicsérik őket, de lehet ha egyesek meghallgatnának egy jól összeállított rendszert igencsak fikáznák az egydobozos megoldásokat. -
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4355 üzenetére
Őszintén szólva gőzöm nincs, hogy miylen módokban tudja lejátszani a sztereót, én csak sztereóban hallgatom, de biztos ki lehet tolni több csatornára.
Mélyládában meg inkább a Polk 110-ese ebben az árkategóriában, sokkal tisztábban szól, mint az említett Yamaha, de hallgasd meg. -
törölt tag
válasz
csizzah #4354 üzenetére
Köszönöm, ez kimerítő volt!
Igen, mindenképpen elmegyek majd valahová meghallgatni. Nehéz helyzetben vagyok, mert eddig a kisebb, egybeépített rendszerek topicjait nézegettem, s ott általában több dicséret hangzik el. Itt viszont sokkalta drágább dolgokról esik szó, viszont (vagyis inkább éppen emiatt) kritikusabbak is a hozzászólások. Így nem tudom, mit várjak egy épített rendszertől, nincs meg az összehasonlítási alap. Na majd rászánom az időt, megyek a hangfalboltba tesztelni, aztán kiderül, hogyan merre.
-
csizzah
aktív tag
válasz
#72042496 #4352 üzenetére
powered=active ugyan az hívják így is, úgy is.
nem hallottam még a logitech subját személyesen de olvastam hogy eléggé dícsérik, nos ez a yamaha egyrészt kisebb(20cm) másrészt lefele sugárzó, teljesen más hangkarakter, volt nálam huzamosabb ideig(kb 3hónapig) egy 215-is ami gyakorlatilag megegyezik a 325-el a technikai adatok alapján( a 325-ben már a yst II. technológia dolgozik és talán egy hajszálnyival erősebb.) de nem rázza szét alattad a heverőt ha érted mire gondolok, a 315 már teljesen más tészta az már meg tud "marhulni", mozi alatt táncoltatja a szekrénysort rendesen, viszont zenére nem az igazi nagyon lomha és hajlamos "kopogóssá" válni,Végül is a te döntésed én nem akarlak lebeszélni róla egyáltalán, de látatlanban ne vedd meg szerintem, mindenképpen hallgasd meg előtte nehogy csalódás érjen, esetleg még én javasolnám meghallgatásra, ha megengeded, a polkaudio psw 110-est ebben az árkategóriában.
Üdv.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4352 üzenetére
Elhiheted, kivágnám az egészet, ha ezt csinálná. Sőt már haverom is kivágta volna, akitől az erősítő jött. Mert elég sűrűn hallgatok zenét, és ő is azt tette folyamatosan szinte, amíg az ővé volt, sőt mondhatni Én folyamatosan zenélgetek, amikor gép előtt ülök, és ez elég idegesítő lenne az biztos, ha így számváltásoknál lemaradna a számok eleje...
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #4350 üzenetére
Na, akkor rendben lesz ez.
A Stereo x2 viszont úgy látom, a Z-5500 sajátossága. Ott megszoktam, hogy ezt a módot használom, de nem hinném, hogy két nap után is hiányozna, tehát ez nem tart vissza.
csizzah:
Csak a leírását néztem, ott azt láttam, hogy ennél azt írják, powered, valamelyik másiknál meg azt, hogy active. Nem tudom, melyik mi, s van-e egyáltalán különbség. Úgy gondoltam, van.
50 ezer forintért bizony elég sokat várok tőle, kérdés, melyikünk mihez viszonyít. Én egy Z-5500 mélyéhez, Neked bizonyára más a kiindulási alap. -
csizzah
aktív tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4349 üzenetére
Lényegében igen. Nekem azért ugrik egy minimálisat, mert 96khz-ben szól, és az alaplapi recsegő akkor állítja át, amikor megszólal. amikor a win logo bejön vistánál. az ottani hang elejéből marad kb max 1mp. Utána már tökéletes. De ez csak az alaplapi recsegő úgymond gyengesége...
De nem vágja le a számokat. Egyáltalán.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4347 üzenetére
Nekem alaplapi recsegő csak a hang letiltásnál (mute) csinálja, mármint amikor úgymond unmute-zom. Akkor kell rá várni 1 kicsit, amíg észhez tér, de zenék váltásánál semmi probléma
Gondolom az az előnye, hogy leveszi az erősítőről a "terhet" és így lényegében a korlát csak az az, hogy hány wattos ládát veszel
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #4341 üzenetére
Köszi szépen!
1.) Ajajj, Audigyvel nálam sem csinálta, de X-Fi-vel és Xonarral már igen. Kérdés, HDMI-n mi a helyzet.
2.) Akkor egy RX-V1800 tulajtól kérdezném a dolgot. A kézikönyvet letöltöttem, nézegettem, az a "Dimension" effekt gyanús nekem. Dassler...?
3.) Ez tök jó.
A részletek biztos benne lesznek a kézikönyvben, nézegetem tovább.
4.) Köszi, de az árazást így főleg nem értem, ill. azt sem, hogy mi az előnye a mélyben levő saját erősítőnek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4340 üzenetére
Nos megpróbálok megfelelő választ adni a saját tapasztalataim alapján, remélem kielégítőek lesznek
Szóval:
1. Nem csinálja, nekem alaplapinál van annyi, h indításnál 1 félmp hang lemarad a windowshangból, mert addigra küldi ki coax-on a hangkártya a jelet, de számváltásnál úgymond nem szakad meg a jel. Csak ha némítod, és vissza, akkor kell várni egy kicsit, kb 1 2 mp-t, amíg úgymod észhez tér. (de ez alaplapi hangkártya, audigy-vel nem így volt, ott ha némítottam, akkor is kapta a jelet az erősítő)
2. Hát az erősítőtől függ, az enyém csak 5ch stereo-t tud, asszem
3. Igen, coax-on mehet rá a rádió. Az ébresztőt nem tudom, lehet az enyém nem is tudja, ezt sosem néztem
4. Azért aktív, mert saját erősítője van, az erősítőtől csak jelet kap, de maga a láda erősíti fel. (dióhélyban, ha hülyeséget mondtam valaki javítson ki)
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem ezekről az erősítőkről úgy általában. Ahogy gondolkodtam, rájöttem, hogy nagyon alapvető dolgokkal sem vagyok tisztában, ezt nézzétek el nekem. Essünk hát túl rajta...
1.) Ha digitális bemeneten hajtom a Z-5500-at, s elindítok valamilyen lejátszást, akkor egy fél másodpercet lecsíp a hangból - ennyi idő kell neki, hogy "magához térjen". Számok váltásánál ez pl. nagyon zavaró. (Bár erre a célra analóg átkötést használok.) Különálló erősítőnél előfordul-e ilyen? Remélem nem. (HDMI-n tervezem hajtani.)
2.) Tudnak-e ezek olyat, hogy a sztereó anyagot nem csak az első, hanem az oldalsó, s a hátsó hangszókra is kiteszik? Magyarul hogy a bal oldali 3, s a jobb oldali 3 hangszóróból is ugyanaz szól - tehát nem ProLogic-ra gondolok.
3.) Jól láttam, hogy rájuk lehet kötni egy antennát, s így akár rádiót is hallgathatok? Ha igen, akkor kíváncsivá tesz, hogy esetleg ébresztő funkciót is be lehet-e állítani?
4.) Az aktív mélyláda mitől aktív, s miért jó, ha aktív? (Úgy olvastam, azokat ajánljátok.) Ezt a subot néztem ki magamnak, s ez nem aktív láda, mégis többe kerül, mint a Yamaha hasonló teljesítményű aktív berendezései. Ez kicsit megkavar, hiszen ha kevésbé jó, de drágábban adják, akkor ki veszi ezt meg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
kovi3
csendes tag
Heló. Tudna-e nekem valaki segíteni? Most vettem egy kisebb házimozit és olyan problémám van hogy az erősítőn nincs mindegyik hangnak(center, jobb hátsó, bal.....) külön bemenet és hogy hogy lehetne ezt bekötni hogy normálisan 5.1-ben szóljon. PC-ről kapná a jelet de ott viszont csak külön kimenet található. Persze be tudom állítani hogy per pillanat milyet kötöttem rá de valahogy nem bírom összehozni hogy jó legyen. Az erősítő az Sony STR-DE495 Magnat Montion hangfalakkal, és az alaplapi hangkártyától kapná a jelet.
-
bazsi1000
tag
válasz
Dassler #4328 üzenetére
Én pont a Vardus 300 szettet(85000FT) hallotam egy denon 1306 erősítővel és utána hallgattam meg egy s406 os jamo szettet(45000) egy onkyoval 304 talán és a wharfinak olyan doboz hangja volt hogy az nemigaz és utána meghallgattam az másikat és mintha az került volna majdnem kétszer annyiba szép magasak kellemes de nem sok mély szóval klasszsokkal jobb mint a wharfi.A Rubicont még nem hallotam
-
hackeeeee
Jómunkásember
8ohm->75w
6ohm->110w6 ohms, 1 kHz, THD 0,7%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
110 W + 110 W
110 W
110 W + 110 W8 ohms, 20Hz-20kHz, 0,05%
Front L/R
Center
Surround L/R
Surround Back L/R
75 W + 75 W
75 W
75 W + 75 WNekem is ilyen erősítőm van. Havertól akitől jött, Zaldek szettet hajtott... Ez a Front. Had me mondjam, elég batárul szólt
Csak ahogy elnézem sajna már zaldek 300ast már nem lehet kapni. Pedig az volt jó igazán háttérnek. A 600as már elég nagy sajna... szerintem. A fentebb írt szettje volt a srácnak, + még 1 zaldek sub... Sztem nagyon szépen szólt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4328 üzenetére
Vagy a Zaldek. Bár azt már nem nagyon lehet kapni... Mert elvileg már nem gyártják. Én cuccom is 5.0. Bár ez "csak" Somogyi Audio
A Zaldek egy Denon AVR-1306-os erősítővel elég nagyon szólt. Filmhez is, zenéhez is bátran ajánlom. Zaldek 2000-front, Zaldek Center, Zaldek 300-háttérnek. Van Zaldek 1000 is, de az inkább frontnak jó, háttérnek elég nagy
-
hkari
őstag
Sziasztok. Megnéztem ma egy Denon 1306-ot élőben,és tetszik meg minden de,
Ez a 75 watt mire elég? Nem nagyon értek hozzá. ha veszek mondjuk ilyet hozzá majd akkor ezt meghajtja?
[link]Másik hogy úgy láttam hogy ehhez nem lehet ipod dokkolót venni sajnos,mert nem támogatja. Ha sima jack el vagy valahogy rá kötöm az ipodot akkor az úgy nem jó? Hangminőségre rosszabb mintha dokkolóval használnám?
Bocsi a hülye kérdésekért,de nagyon kezdő vagyok ebben a témában még.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4324 üzenetére
1ik barátom apuja hangfal, és hangszóró javító volt, és ő mondta, hogy látott olyanokat, hogy hú... ragasztva volt minden a dobozba, hangszórok is. És sajnos nekem is volt alkalmam ilyet látni... Meg volt olyan hangszórójuk is, ami nem is volt javítható. Szal pl nem lehetett újratekercselni, stb...
-
Dassler
őstag
válasz
hackeeeee #4323 üzenetére
Nekem csak az a problémám velük, hogy tudom milyen volt nem is olyan nagyon régen. Ahhoz képest eléggé érdekes megoldásokat alkalmaznak újabban. Hangja még akár egész jó is 1-2 példánynak, csak az összeszerelésben vélek felfedezni némi visszalépést. Persze lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de láttam néhány fura példányt.
Autóknál is pont így vagyok, a R...t állítólag nagyon jó már, ültem nem is egy újabb típusban, tényleg jó, de nekünk (cég) volt 2, ami ott hagyott az út szélén, úgyhogy valahogy elszállt a bizalmam. -
fury71
aktív tag
Én egy Genius SW-5.1 Home Theater hátsó hangszóróit fúrtam meg egy falikonzolhoz. Nem vettem észre semmit, igaz nem is a frontok voltak.
Viszont a mostani Wharfedale hangfalakat már nem fúrnám meg, de nem is voltak olyan olcsók mint genius. Eladtam és a vevőnek kicsit nem tetszett a lyuk a hangfal hátán. Ha a Warfi eladóvá válik akkor biztos nem tesz jót az üzletnek, de mondom nem is egy árkategória a geniust könnyebb szívvel megfurtam -
Dassler
őstag
Egyesek szerint igen, mások szerint nem gáz. Van, aki vél felfedezni hangzás beli különbséget, van, aki nem. Sztem nem lesz baja. Ízlés kérdése, én ezek ellenére speciell nem szeretem megfúrkálni. Természetesen használható marad a doboz, csak ha utána valamiért leveszed az állványt, akkor ott marad 1-2 lyuk a hátulján, ami már nem biztos, hogy jó dolog.
-
MaciG
addikt
válasz
hackeeeee #4308 üzenetére
Ha már felmerült ez a téma akkor az nem cink ha én otthon megfúrom a hangfal hátúját? Mármint nem "zavar be" neki? Ennek a hangfalszettnek a két front hangsugárzóját akarom felfúrni, mert nincs rajta egy deka lyuk se.
(Bocs a hülye kérdésért, de egyáltalán nem vagyok otthon ebben a témában.
)
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4311 üzenetére
az RX-V1800 alapból ugyebár a középkategóriát képviseli, ahol sztem az egyik legjobb vétel ár/érték szempontjából. Én azért döntöttem mellette annak idején, mert elsősorban hm célra kellett (80-90%), abban pedig nagyon rendben van, még a drágább modellekkel is összehasonlítva. Zenére pedig átlagosnak nevezném. Nem egy sztereo erősítő, de élvezhetően adja vissza zenét, bár kicsit több élet lehetne benne. Nálam elsősorban rock, jazz, raggie és komoly (tehát Bob Marley-tól kezdve a Nightwishen, Rammsteinon, Iron Maidenen. Ennio Monriconén, Amstrongon keresztül Beethowenig. Brahmsig lefedi a palettát), tehát kvázi mindenes. Mindenes erősítőt pedig sokkal-sokkal drágábban mérik, a Yamaha meg egyik se jó, de nem is rossz. Már a kategóriájához mérve természetesen. Persze nem mindegy, miylen dobozokat pakolunk mellé. Kb ennyi.
-
Dassler
őstag
Hát sztem a fennti összeállítások - a nem egydobozosak - elég rossz párosítások alapból, szóval nem csodálom, hogy jobnak hallottad. Amúgy meg nincs ezzel semmi, adott anyagi körülmények között neked ez a hang tetszett a legjobban. Ennyi. Te használod, neked kell, hogy bejöjjön a hangja. Használd egészséggel
Egyébként én nem írom le az egydobozos rendszereket, attól függ, hogy mire kell. 100e Ft-ig sztem optimális választás, egyszerűen ennyiért elég ritkán lehet normális rendszert összeállítani külön komponensekből, az ilyen készletek meg gyárilag össze vannak hangolva. Sopronban nekem is iylen (egydobozos) van, csak Samsung, főleg játszom + néha 1-2 dvd az ágybólArra megfelel otthon meg a komoylabb, azon hallgatok zenét is, meg blu-ray stb.
-
Bodzas
csendes tag
Sziasztok,
Leszögezném, hogy nem akarok flame-t kezdeni, ez csak a saját véleményem.
Tegnap volt alkalmam meghallgatni MM-ben egy LG HT762TZ, egy Harman Kardon AVR 132 + Jamo S418 HCS és egy Onkyo SR605 + Jamo S506 HCS3 szettet az alábbi zenékkel:
- Jazz at the Pawnshop
- Black Sabbath (Paranoid / Iron Man)
- Chemical Brothers (Influenced)
- Pink Floyd - The Division Bell
- B&W Music Club:6 - Julianna Raye - DominoesVittem B&W Sound Experience Dvd-t is, de ezt nem volt alkalmam meghallgatni, ajánlom mindenki figyelmébe, ingyen rendelhető:
http://bwspeakers.pilotbean.com/dvd_promo/getadvd.aspx?lang=enTermészetesen nem voltak ideálisak a körülmények, de a választásom az LG-re esett.
Engem is meglepett, de a másik két rendszer hangját valahogy távolságtartónak / zártnak / élettelennek találtam. Lehet hogy el kellett volna játszadozni a beállítások babrálásaval, de ezt kihagytam.Mellesleg kicsit érdekes volt az S418as Jamo hangszóróselymén a ferdén felragasztott Jamo felirat ...
Sokan gondolom meg sem hallgatnának, alapból "leírnak" egy ilyen egybe dobozos szettet, de szerintem érdemes egy próbát tenni.
100 ezer Ft körüli keretből nekem ez volt a legjobb választás.Mindenkinek további szép napot, és köszönöm az eddigi segítségeteket !
-
törölt tag
válasz
Dassler #4304 üzenetére
Igaz, tényleg csak a szemem nem bökte ki a link!
Köszi a tippeket, úgy látom, nem kell megijedni, van itt lehetőség bőven. Ez a Vogel's tartó tetszik, főleg, hogy 20 kg-ig terhelhető. Biztos masszív szerkezet.Az RX-V1800-ról mik a tapasztalataid, írták korábban, hogy olyanod van, kérdezzelek róla.
Én is ilyenre pályázom idővel, csak egyelőre nincs rá keret. Szintén Yamaha hangfalakkal hajtanám, a mostani tervek szerint elöl is NS-M525 párok szólnának (nagyoknak nincs hely), s egy HD48xx HDMI kimenetén át érkezne az ukáz.Sok-sok film szólna rajta, még több zene, s néha egy-egy jobb fajta játék is.
hackeeeee:
Köszönöm a választ Neked is! A centert akkor lehet, hogy fúrom, van hozzá precíz szerszám, s az azt kezelni tudó ügyes haver. Olyan lesz, mint gyárilag. Előtte azért alaposan körbenézek, hátha találok valami egyszerűbb, frappánsabb megoldást.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dassler #4309 üzenetére
Igen. Pl haveromnak a Wharfi Zaldek 300-as háttereket fúrni kellett, mert azokon nem volt lyuk.
A centereken viszont asszem nem szokott lyuk lenni, azt ha falra akarja tenni az ember, azt biztos fúrni kell... Sztem. Meg ha ilyen tartóval akarja feltenni az ember, akkor sztem ebből nem árt 2db.. Mert 1 ilyen sztem nem is tudja megtartani rendesen.. Mert ugye 2 hangszóró, és szélesebb is..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#72042496 #4303 üzenetére
Nekem is hasonló tartóval van felrakva a 2 háttérsugárzó. Hát a centerhez valszeg fúrni kell, mert azon nincs tartó, vagyishát az enyémen nincs, másikon lehet van. A hátteret úgy oldottam meg, hogy a gyárilag rajtahagyott akasztóra rögzítettem a tartót, és így nem kellett fúrni....
-
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
#72042496 #4303 üzenetére
Ha letöltöd a használati utasítását, ott láthatod, hogyan kell felszerelni. Valószínűleg meg kéne fúrni a hangfalalkat. Személy szerint nem igen szeretem ezt a megoldást. Inkább javasolnám ezt a megoldást. Nekem iylennel van megoldva. Vagy néhány hangfal esetében van gyári javaslat falra szereléshez. A centernél meg légy kreatív
én egy CRT állvánnyal oldottam meg, vagy szintén érdemes a gyártó honlapján körülnézni (fórumok, dokumentumok)
-
törölt tag
Sziasztok!
A házimozi hangfalakhoz kötődő kérdésem nem tudom hol tegyem fel, itt talán jó helye lesz. Technikai jellegű dolgokra vagyok kíváncsi. A kis hangfalakat és a centert is falra szeretném majd tenni, ilyen megoldással.
Ezeket hogyan lehet belehajtani, ki kell fúrni a hangfalat? (Gyári helyet nem találtam rajtuk...) A centernek elég egy darab, vagy azt kettőre illik felszerelni? Egyáltalán mindegyik hangfalat fel lehet tenni ezzel?Előre is köszönöm a választ!
-
bazsi1000
tag
Szia Dassler!!!
Két elképzelésem van a vagy H/K (132,147) és JBL Northridge(E60,E20,EC25,ES150P) vagy Jamo S418+ES150P
Vagy
Denon 1509 és a Jamo S418+ES150PNa most én kb 50% film és 50% zene(elektro,régi zenék)
régi zene alatt ilyeneket értek:Alphaville,Bad boys blue,Sandra,Akon,Nickelback
meg ilyenek tehát minden de ezek szerintem annyira nem hangszeresek tehát jobb lenne a H/K9+JBL szett nem???
erősítőknél a yamahát kizártam még talán az onkyo jöhet szóba de annak a kinézete nem tetszik de ha annyival jobb lenne akkor hajlok rá.A H/K a film+elektro+kinézet miatt jön be
a Denon meg sokat tud csak a kis táp zavar kicsit meg hogy a nem annyira dinamikusak a mélyek amúgy egy 25nm szobába lesz.
vagy te mit gondolsz
Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Milyen routert?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!