Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gab1ka

senior tag

válasz alphamooncam #166906 üzenetére

Köszi a kimerítő választ, én egy korábban berakott grafra utaltam, ott 104db-t nyaldosta az spl, bár utólag visszakeresve kicsit tévesen a crossover körüli értékekhez viszonyítottam ezt ami nyilván nem fair.Az azóta linkelt grafodon is van 80db is és 97 is, nem tudom mi az a target, de ha az egyik frekvenciát 80-al, a másikat meg 97el hallod, az nem 9db-nyi különbség.Nem a pontos számszerűsítésen való rugózás a célom, csak hogy szerintem ez nem egységes és lehet hogy épp neked is azért lenne szükséged nagyobb sub-ra, combosabb végfokra stb, hogy ezeket szintbe hozva is megtarthasd a kívánt hangerőt.
    Tudom hogy nem csak a fülünkkel halljuk ezeket a nagyon alacsony tartományokat, meg chest slam meg társai, de nem is értem hogy mit számít ez, hiszen aki használ eq-t az sem mond le erről.
    Azt hittem hogy épp azért kezeled a nappalid akusztikailag, hogy a lehető legjobb alapokról építkezhess, ezért is furcsállom hogy ennyire ellene vagy az eq-zásnak.Nem kötelező ehhez pc, egy belépő avr is gatyába rázza azt a subot, legalábbis annál biztosan jobban mint a fentiek.Gondolom én.Feltételezem már próbáltad is és valamiért még is a jelenlegi felállás tetszett jobban, nincs is ezen mit kattogni tovább.

• Tamoo

nagyúr

válasz alphamooncam #166906 üzenetére

Tudod hogy a hegyek-völgyek közötti különbségről van szó ami a zöld "kezelt" grafikonon van.
    Kapcsold be rá REW-ben a psychoacoustic simítást, az nagyjából megmutatja hogy érzékeled. De biztos nézted már.
    Az alsó tartomány EQ-zása meg nem okoz olyan fázishibákat amiket érzékelnél, ez is ki lett tárgyalva.
    Legtöbbeknek hasznos lenne ha ezt meglépnék, te meg kétnaponta kifejted hogy ez szerinted nem jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés