Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #699 üzenetére
Mondjuk én 3utasnak nagyobb mélyet használtam volna. Ha fix hangváltót használsz akkor mindegy mi lenne a jó vágási frekvencia mert az adott. 3utas építése JÓL nem könnyű feladat, de úgy érzem nálad nem a minőség a dominináns, szerintem összetud úgy hozni hony viszonylag elfogadhatóan szóljon. A közepet én külön dobozba raknám a mélytől el szeparálva. Méreteket nem tudom paszolnak e.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #701 üzenetére
Minnél nagyobb a mély annál jobb Az hogy mekkora a mélyhangszoró átmérője az erősítő szempontjából lényegtelen, ami számít hogy mekkora az ellenállása(ha mondjuk 4Ohmos akkor az erősítő megtudja e hajtani, vagy akár 2Ohmos), és mekkora az érzékenysége(minnél nagyobb annál jobb, mert annál könyebben hajtható).
Nem muszály MNC -t venni, ott a SAL, és ott a Hangszoró2000(ex Videoton), illetve BP-en van TVM is. Külön dobozba tenném a közepet akkor a mély nem pofázik össze vele, de lehet más oka is van hogy külön szokták tenni. Két utasnál több az esély hogy viszonylag jó legyen, kétutas zárthoz tudok ''bevált'' MNC ami havernak meg nekem van(az enyémben pár honnapja cserélődik a hangváltó, csak lusta voltam rendelni alkatrészt így még mindig darabokban van). De probálkozhatsz 3 utassal is, ahogy gondolod, de a 2utas egyszerübb, a legjobb ha olyan konstrukciót valósítasz meg amivel másnak vannak tapasztalatai, mert amit a szimulátor progik kiszámolnak nem biztos tutik. Ja majdnem elfelejtettem a reflex kalakításnál egy plussz elrohtató dolog a csőhossz/átmérő a zárthoz képest. -
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #702 üzenetére
Ugygondoltam hogy hangfalol belül elválasztva, nem teljesen külön dobozban.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #705 üzenetére
Magasnak nem kell külön elkülöníteni, az amúgyis zárt felépítésű, legalábbis az MNC azok emlékeim szerint. Hárum utas hangfalak területén nekem sincs tapasztalatom, majd szeretnék eggyet építeni Videoton(Hangszoró 2000) cuccokból, de még nincsenek kinn új mérések, ugyhogy még várok. Térfogatot, meg reflexcső hossz kikell számolni kézzel vagy progival, reflexcső átmérő lehetőleg visszonylag nagy átmérőjű legyen hogy ne szuszogjon, vagy két kisebb, vagy 3, 4................
Asszimetrikus elhelyezést szerintem nem kell erőltetni, de lehet úgyis, egyébbként valamilyért jobb, csak nem emlékszem hogy pontosan mért, terminal forumon volt róla szó, de elfelejtettem. De ha már ilyenbe belemennél akkor már lehetne az akusztikai sikra is figyelni, stb. Szerintem ilyen hangszoróknál nem érdemes. -
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #707 üzenetére
JBL Speeakershopal a doboz térfogat 114Literre jön ki, sokkalom, 27Hz-re hangolva, -3dB-es pont 26Hz. 10,3cm cső átmérőhöz(ez az mncének asszem a legnagyobb átmérőjű csőve) 20centit. Megnéztem 60Literre, talán kicsit reálisabb méret, ugyanezek: 35,4Hz, 34,8HZ. 10,3centi átmérő 25centi hossz. Középnek pár literes dobozt szoktak adni, találj ki egy számot Magassat meg nem kell külön dobozba tenni.
50W elég lessz, ugyan elég komoly terhelhetőséget ráirnak a hangszorókra, szóval többet is elbírna elméletben a dolog, de szerintem elég lessz. -
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #709 üzenetére
Lehet, kb 60liter legyen, nem nagyon számít ilyen adatoknál az eltérés.
Web oldalán van fenn nagyobb 69mm-esnél 9cm-es hoszt ír, de szerintem ne vágj le belőle, probáld ki a teljes hosszal(13cenit az MNC oldal szerint). Ha az elején van a cső akkor nem befolyásolja annyira a mélyet a faltól való távolság. -
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #710 üzenetére
Gondolom, aztán esetleg nézesd meg az eladóval hogy nincs e velük gond.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #713 üzenetére
Elég sok a 30ezer, bár nekem is ilyen 2X-re jött ki annó a 2utas MNC-ből építve, viszont funérozott faforgács lappal.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #715 üzenetére
Nem ismerem ezt a hangváltót, az MNC oldalon meg nincs fenn. Vágási frekvenciánál nem meredek a vágás, meredeksége a hangváltó rendüségétől függ, de bármilyen rendű is pl 6000Hz-es vágásnál valamivel lejebb is elkezd már szóllni a magas, illetve közép valamivel feljebb is szóllni fog még.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #716 üzenetére
Érdemes kibélelni állohullámok csillapítása miatt. Mélyet nem muszály bélelni viszont érdemes az oldalakat jól kimerevíteni.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #719 üzenetére
Magát a hangváltó menűt megtaláltam, csak eddig rossz számmal kerestem a hangválódat, de megtaláltam. Milyen típusú dómot vettél? Egyébbként a beállítások közül talán 800/6000 a legszimpatikusabb. Azért ne tömd ki teljesen, csak a falakra tegyél, viszont 10literes térfogat szerintem nem kell a középnek, kevesebb is elég lenne, a vatelinnek(vagy más hasonló anyag amit használsz) pluszban még van térfogat növelő hatása is.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #721 üzenetére
Talán inkább 4centist. Mélyét nem muszály, érdemesebb inkább jó kimerevíteni, szemközti oldalakat középen összekötni, ilyesmi...
Azt jelenti.
De szerintem a középnek nem kell 10liter. De ahogy gondolod. -
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #721 üzenetére
Szerintem ha valami jó laza szerkezetrű anyaggal tömi ki, akkor mehet teljesen kitömve is.
Valaki egyetért?APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #730 üzenetére
Igen.
Nem, dehogyis, csak szerintem felesleges, inkább merevítsd ki rendesen az oldalakat rendesen, szemközti oldalak összekötése, vagy egy belső keret, ilyesmi. De ha annyira akarod tehetsz bele. -
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #735 üzenetére
300/5000 Hz azért problémás, mert 300 Hz-en nem túl gyakran váltanak, szerintem ilyen váltót nem kapsz, bár sosem lehet tudni. Ha lenne kedved saját váltót építeni, abban esetleg tudná(n)k segíteni.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #736 üzenetére
Egyébként az eredetileg tervezett 398 03-mal mi a bajod?
Szerintem például a 800/6000-es váltás nem fogja elrontani
Viccet félretéve nyugodtan használd ezt a váltót, ehhez az összeállításhoz bőven megfelel.
Viszont a 4 Ohm-os hangszórókkal kezdjél valamit, szerintem cseréltesd ki!!APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #740 üzenetére
Azzal ne foglalkozz, hogy a közép elől elvág párszáz Hz-et, ennyivel is terhelhetőbb, különben sem muszáj leengedni teljesen. Egy ekkora hangszóró pedig még általában leadja a 6000 Hz-et, szóval ez sem lehet probléma. Én nem vacakolnák.
Szerk.: megnéztem az oldalon, ott 7k-ig írják, ebben bőven megvan a 6k.
[Szerkesztve]APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #742 üzenetére
Az M.N.C. oldalán tényleg mesébe illő adatok vannak, de elhiheted, hogy elvisz 6000-et, ez egyáltalán nem számít extrának.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
DDL
őstag
válasz Turbolada II #744 üzenetére
Attól ne félj, hogy a középsugárzód nem bírja a nagyobb frekit. Attól már esetlegm hogy az alacsonyabb frekikhez képest mekkora eséssel sugározza le. Mert esetleg a frekimeneten keletkezik egy lyuk.
Üdv: DDLMessziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #747 üzenetére
Szólj, ha lesz fejlemény!
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #752 üzenetére
Na látom amíg nem voltam, nem történt óriási halladás. Majd készlessz dobj fel egy képet.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #752 üzenetére
Az gondolom tudod, hogy a gömb alakú foglalat mennyire előnyös.
Ez megközelítőleg olyan.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #756 üzenetére
Oké, jöhetnek, várjuk!
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #758 üzenetére
Hangfalbevonó kárpit német gyártmány, 2m széles, fekete vagy szürke színben 585,- Ft/m2
a Hangszóró 2000-nél.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #767 üzenetére
Egyébként hogy jutottál arra az elhatározásra, hogy M.N.C.-t veszel?
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #775 üzenetére
Nem azért kérdeztem, ezekkel a dolgokkal sajnos tisztában vagyok
Csak ebben az árkategóriában van szvsz jobb is, pl. VT.
Amúgy mikor jönnek már a cuccok?APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #796 üzenetére
Hogyhogy nincs még hangváltó?
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #796 üzenetére
Várjuk!
-
DDL
őstag
válasz Turbolada II #803 üzenetére
Nem mondom, hogy ne fordulj a fogy. védelemhez. De a bolt azzal le tudja a dolgát (legalábbis a fogy. védelem szempontjából) ha símán visszaadja az előleget (remélem készült az előleg átadásáről papír).
A fórum nem bizonyítja legfeljebb a szándékodat
Üdv: DDLMessziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
CYBERIA
senior tag
válasz Turbolada II #803 üzenetére
Szerintem előbb menj be, és addig verd az asztalt, ameddig oda nem adják...
Utána fogyvéd.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #808 üzenetére
Esetleg kérd vissza a pénzt, aztán építs egy saját váltót. Vagy vegyél egy SAL 3utast.
-
pweisz
senior tag
válasz Turbolada II #827 üzenetére
Akkor ezekszerint elkészült a mű?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs