Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-25 13:45:40

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:
-jól sikerült fotók bemutatása, hogy mások is megnézhessék, örömüket leljék benne és tanulhassanak belőle
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1011) kiskornel


kiskornel
addikt

(#1009) Eperkutyus: szerintem nincs olyan látásmódban, hogy vele születik. Ez hülyeség. Ha valaki állandóan témát keres, annak arra tolódik el a figyelme, arra élesednek ki érzékei. Először végigmentem az erdőn úgy, hogy egy gombát se találtam, pedig azt kerestem és ott voltak. Aztán megtaláltam 1-2-t. Most meg még a hó alatt is megtalálom őket. Ugyanez van tájfotókkal. Keresd a témát, cuppanj rá, és affelé fog orientálódni a figyeled, érzékeid.
Technikai részt meg elmondják a fizetős előadásokon, netes cikkenen, vagy ki lehet tapasztalni saját magad, mondván: ezt vajon hogy csinálják, és elkezdesz kísérletezni (én ezt szeretem a legjobban, bár néha kegyetlen sok kacat beszerzésével és pénz elszórásával jár).
Az utánzás meg egy tanulási módszer. Nincs azzal gond. Van aki végül túlszárnyalja azt, amiről másolt. Mondjuk ez is kell, hogy legyen a cél.

(#999) End-ru: tete. Rossz szavam se lehet, mert tudom ez kb. mennyi munka. :C :R
Attól a belógó cucctól eltekintve mind szép. (az is szép, csak az tényleg zavaró). Én is mindig belefutok a "takarítás elmaradása" miatti problémákba.
Kíváncsian várjuk az új eresztést! :K Csak így tovább!

(#995) m3ss: Mélységélesség terén: nagyon úgy fotózol, mint aki meg akarja úszni az állvány használatát.
Kicsiben jók a színek, mert figyelemfelkeltők, nagyban már kicsit túlzásnak találtam.
Most a cseppesek tetszenek.
Én tudom milyen fél centis gombákat fotózni, és mennyire nem áll jól a háttérnek, ha le van rekeszelve ilyen mohamezőn. Ezért is lenne jó számodra a focusstacking. A másik megoldás 2 expo, háttércsere. Ha színezned sikerült a hátteret, akkor lecserélni se lesz nehéz.
Tudom ajánlani még a liveview beugrasztott blendével való mahinálást. Úgy faxán be lehet úgy lőni, hogy pont csak az legyen az élesség síkjában, aminek bent kell lennie. Beugrasztott blendével fókuszálni.

(#994) kovadika: tetszenek. A fekete-fehérek nem bejövősek. Sokkal jobb, természetesebb színesben. Kicsit meghúztad a színeket, ezért túl szaturált, de amúgy szépek. Jó a fejtartás. Ami nem áll jól a leányzónak, ha kilátszó fogakkal mosolyog és kissé felfelé néz.
Ahol az árnyékokkal játszottál, ott a sötét részekre rakj egy kis zajszűrést. Először azt hinné az ember, hogy azok bőrpórusok, de szakértő szem egyből kinyomja, hogy magas ISO érték zaja. Minimális kis szűrés és faintos lesz. Szép a modell, és jó irányból van fotózva.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.