Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Nekem rémlik hogy valamelyik telefonosba mintha lett volna régen ilyen.
De akkor nem is lehet ilyet bekapcsolni?
És esetleg valami appal rárakni a felületére?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
bul07
nagyúr
Waze nem játszik sok hiányossága miatt.
Sygic na ez talán öcsémnek van gy navigációja amihez van kód is nem tudom használható e még a kód( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz gyulaszu #504 üzenetére
Igen ilyen kellene nekem
És városon belül is kirakja ezeket a táblákat?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
seger
addikt
Sziasztok
Térképen miért nem tudom a helyadatomat megosztani visszavonásig? Max 24 órát enged. Helyelőzményeknél meg azt írja, ez a beállítás nem áll rendelkezésre az ön fióktipusánál.Hogyan tudom ezt módosítani?
-
Sokáig nem használtam a Google Maps-ot, leginkább a számomra idegesítő "Forduljon délkelet felé" hangos útmutatás miatt.
A folyamatosan zajló modernizációs folyamatnak köszönhetően, talán most átállok rá Waze-ről).
Pillanatnyi "örömmel látom" funkciók:
Az élőbeszédes irányítás, már "forduljon jobbra" módon hangzik,
A sebességkorlát és a pillanatnyi sebesség szépen megjelenik.
Dark mód kapcsolható.Ami jelenleg nem oké (számomra):
- A fix Dark mód első teszt során nem kapcsolt be, a sima Maps felület besötétedett, de az Útvonaltervezés megmaradt Fehér-en. Most megnézve ugyanez a helyzet.
- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
- A jelentések között nincs "Hibás sebességhatár" megadása.
- Nincsenek benne Autópálya matricák (mint a Waze-ben).
- Az aktuális Helyszín elmentése elég fura megoldású jelenleg, nem én adhatom meg a "Megnevezést", az csak a "Jegyzet"-ben adható meg. Miközben a "hely neve" a Google-től jön, lányomék lakcíme pl. ilyen formájú: 46.996926, 21.606294Ha valaki tud a fentiekre átmeneti megoldást (Android alatt), ne tartsa magában.
[ Szerkesztve ]
-
-
Hujikolp
őstag
A fix Dark mód első teszt során nem kapcsolt be, a sima Maps felület besötétedett, de az Útvonaltervezés megmaradt Fehér-en. Most megnézve ugyanez a helyzet.
Megoldás: Maps-on belül, Beállítások -> Navigációs Beállítások- > Térkép megjelenítése -> Éjszaka.
- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
Nem emlékszem, hogy van-e hangja a túllépésnek. Esetleg: nézd meg a Hang és beszéd -> Némítva / Figyelmeztetés / Feloldva kombinációt, nálad mi aktív.- A jelentések között nincs "Hibás sebességhatár" megadása.
A maps útjai és adatai "nem közösségi szerkesztésű", zártabb a rendszer. A waze-ben pl ott a sok szerkesztő.
A Maps rengeteg adatot "emel át" más adatbázisból, pl openstreetmaps-ból.
Ha a sebesség korlát változott az elmúlt időben, de más adatbázisban nem lett javítva (waze, openstreetmaps, etc), akkor a google sem frissíti.
Amit lehet tenni, hogy megírod itt a hibás helyet és az openstreet-en frissítve lesz.
Pár hónap múlva, jó esetben megjelenhet a térképen is. Arról nincs adat, hogy milyen gyakran frissíti a maps az adatbázisát az infókkal és mit vesz át.- Nincsenek benne Autópálya matricák (mint a Waze-ben).
Magyarországon vannak megyei matricák, ezt a maps nem tudja így kezelni. A waze kapott ilyen fejlesztést, emiatt tudja.
A maps-on belül csak a "fizetős utak elkerülése" opció van erre.- Az aktuális Helyszín elmentése elég fura megoldású jelenleg, nem én adhatom meg a "Megnevezést", az csak a "Jegyzet"-ben adható meg. Miközben a "hely neve" a Google-től jön, lányomék lakcíme pl. ilyen formájú: 46., 21.
A pontot mentsd el másként, pl Címke hozzáadása segítségével.
Vagy használhatod a Mentés opciót is, itt új listát adhatsz meg hozzá stb:
A mentéssel szerintem jobban jársz, mert akkor könnyen térképre láthatod, vagy listában kiválaszthatod.
Bónusz:
Ha a Névjegyzékben hozzáadod a telefonszám mellé a lakcímet, akkor a térképen is keresheted az illetőt, ha beírod a nevét :
-
válasz Hujikolp #511 üzenetére
Megoldás: Maps-on belül, Beállítások -> Navigációs Beállítások- > Térkép megjelenítése -> Éjszaka.
Automatikus volt, átállítottam Éjszakára-ra.- A Sebességkorlát túllépését nem jelzi hang (ami ki/be kapcsolható lehetne)
Nem emlékszem, hogy van-e hangja a túllépésnek. Esetleg: nézd meg a Hang és beszéd -> Némítva / Figyelmeztetés / Feloldva kombinációt, nálad mi aktív.
Itt némítva volt, átraktam Feloldva-ra. Ez mi lenne? Feloldva... :-)
Ha a sebesség korlát változott az elmúlt időben, de más adatbázisban nem lett javítva (waze, openstreetmaps, etc), akkor a google sem frissíti.
A Waze-ben jó, én állíttattam be pár hónapja.
Amit lehet tenni, hogy megírod itt a hibás helyet és az openstreet-en frissítve lesz.Értsem ezt úgy, hogy "neked" reportoljak?
Köszi a tippeket! A változásokról majd beszámolok...
-
Hujikolp
őstag
Javítom ott, ha tudom Onnantól csak a google-től függ, hogy átveszi-e a javítást (és mikor).
Véleményem szerint, ha a streetmaps-en be van állítva a sáv száma, desztináció, kanyarodási dolgok, akkor a maps is valamikor át fogja venni onnan. Csináltam most új utat OSM-ben és kiváncsi vagyok, mikor jelenik meg a maps-ben -
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Hátha akad itt egy guru aki tud segíteni.
Saját használatra készítettem egy objektum térképet, amin kis hazánkon belül elhelyeztem kb 300db jelölőt. Ezeket a helyszíneket minden évben meg kell látogatnunk, így a tervezésben nagy segítség a térkép. A jelölők helyét egy excelből importáltam. Minden objektum számozva van, de a számozás nem feltétlenül folyamatos. Van, hogy egy objektum megszűnik vagy egy újabb lesz, ilyenkor a számozás változik. Az a gondom, hogy a térkép bal oldalán ahol egymás után vannak az objektumok, nem a számozás szerinti sorrendben vannak. Hiába adok hozzá mondjuk egy 1-est, ami eddig nem volt, az a lista legvégére kerül. Az adattáblázatot lehet adott oszlop szerint sorba tenni, de ez nincs hatással az oldalt megjelenő listára.
Van erre valami megoldás? -
Hujikolp
őstag
Üdv,
Egy gondolat: Ha kiexportálod a listát .kml fájlba, akkor abban tudsz rendezni egy jegyzettömbbel a sorrenden. Ha megismered a dinamikáját a fájlnak belül, akkor excel-lel létrehozhatod a sorrendet.
Az excelt úgy készíted el, hogy dinamikus legyen, majd abból másolod ki az értékeket, majd mented el az kml-t egy jegyzettömbbel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest