Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trub

tag

válasz TAKÍÍ #3178 üzenetére

"de ez hülyeség hisz a jobb kezem ügyesebb és én azzal akarom fogoni az akordokat és balal pengetni"

..dehogy hülyeség :D , bal kézzel nem lehet normálisan pengetni!

"Ezenkívül a húrok az én gitáromon úgy vannak hogy fönt van a legmélyebb és lent a legmagasabb ugylátom ez normális ugye jól mondom?"

..jól.

"Na most azt se értem hogy minek vannak külön balkezes gitárok, hiszen csak húrokat kell ellentétesen fölrakni azt csá.(ez biztos egy baromság amit írtam indokoljárok meg miért )"

...ha megnézed a húrlábat láthatod, hogy a húrláb nem 90 fokot zár be a húrokal, a magasabb húrok rövidebbek. Ez az ember tökéletlen hallásával magyarázható.

"Ja és a gitáron van egy kicsi törés a "húrlábaknál" ahova bekötöm(becsomózóm) a húrt utána van egy "kis pici műanyag izé" ami meg emeli a húrokat.
    NA eza valami félbetört. Így a mélyek egy pár miliméterrel "lejebb vannak"."

...nem probléma, faragj egyet helyette. Nem kis munka, én is magamnak csináltam.
    Vagy bemész egy hangszerboltba és kérsz egy húrlábat. Pár száz forint.

"Ja agitárom régi mivoltából valszeg nem ártana rajta egy húr csere, de erre én nem merek vállakozni. Ja és úgy tom vannak ilyen gitárhangolós progik mondjatok már egy párat (de valami egyszerűt)"
    ...[link], a húrcserétől pedig nem kell félni, ha tényleg nem megy keress pár vidit youtube-on.

Azt sem árt tisztázni, hogy vannak neylon és fémhúros gitárok. Amit leírtál, abból arra következtetek, hogy neked neylon (műanyag) húros gitárod van. Erre ne rakj fémhúrokat, mert meghajlítja a nyakat.

És azt sem árt megnézni, hogy egyenes-e a nyak :D, egyszerűen nézz bele, mint vmi csőbe, úgy láthatod, hogy mennyire egyenes. Ha csak egy picit görbült, még belefér.

Új hozzászólás Aktív témák