Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doris Lune

tag

Sziasztok Gigabyte tulajdonosok!
    Van egy olyan gondom, amit nem tudok megoldani, pedig már szétgoogliztam a szemem, de akkor se. Ugyanis érkezett a családba egy kis Gigabyte M912-es notebookocska, aminek ugyebár nincsen CD lejátszója.
    Nos, e témában odáig eljutottam, hogy meg tudtam csinálni a virtuális Cd meghajtót a kis
    gépecskén, és ezáltal olyan progikat (pl.office) simán fel tudtam tenni, amiket eddig csak CD-ről lehetett, nem is ez tehát a probléma. Cd képet, (.nrg, .iso) már csinálok, bár most csak az .nrg megy, mert a Nero ImageDrive-val csak ezt tudok, .iso-t nem lehet azzal).
    De:
    Azt sehogy se tudom megoldani, hogy egy USB-s HDD-re, vagy egy USB-s memóriakártyára feltegyek olyan fájlokat, amiket ezután a kicsi gép biosában, a Boot menüben beállítva a bootolást USB Hdd-re, rábírjam a gépecskét arra, hogy onnan bootoljak, s ezáltal, pl. feltehessek rá egy Xp-t mondjuk. Mert ugye ezt a windowsban állva, mégha D: particióban vagyok is, nem tehetem meg, csak kívülről.
    Olvasgattam én dolgokat erről a Googleban, de sajnos nem értem, amiket ott írnak erről hozzáértő emberek, s ezáltal nem is tudom megvalósítani.
    Ezért Please, ha már csinált valaki ilyet, ossza meg velem a nagy titkot, hogy tudnék pl. egy külső USB-s mobil winyóból bootolható vinyót varázsolni?

Amiket eddig találtam e témáról olyan szinten összezavartak, hogy azt nehéz itt leírni. Viszont ha van a Gigabyte oldalán xp-s driver mindenhez, akkor xp-t is fel kellene tudni tenni rá, vagy nem jól gondolom? Mégha nincs is benne cd-rom, de a biosában ott az usb-s bootolási lehetőség...

A Prohardver egyik topikjában volt erről szó, de ott se lett kellőképpen kitárgyalva a dolog,
    hogy használható infot lehetett volna kinyerni belőle.
    Tehát, ha valaki tudja a megoldást, az please, help!!! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés