Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz SirKero #36442 üzenetére

Innentől csak találgatni tudok, mert még nem találkoztam élőben ilyennel:

- a TV-kártya valamiért ilyen sok memóriát foglal le a géptől (ez valószínűtlen);
    - a TV-kártya drivere a bibis (egyébként én is be fogok még rakni a gépbe egy Leadtek Winfast TV 2000/XP-t a gépbe, meglátjuk, mi történik);
    - az alaplapod chipsetje az ok, bár szerintem nem sokban tér el az enyémtől, lévén, ugyanaz a típus, csak más verzsön, úgyhogy ezt kizárhatjuk;
    - ha több PCI slot van a gépedben, esetleg tedd át másikba;
    - valamelyik drivered valamiért több memóriát foglal a kelleténél az eszközhöz (ezt a kb. maradék 512 MB-hoz írtam);
    - esetleg a BIOS-ban az eszközöknek kiosztandó értékeknél van valami elnyomkodva (bár, ha jól emlékszem, sokmindent nem lehet ezzel kapcsolatban állítani ott);
    - még azt lehet megnézni, hogy az eszközkezelőben melyik HW-nek mennyi memóriát különít el a gép, valószínűleg ott megtalálod a "bűnöst".

Esetleg próbáld ki, hogy elmented a BIOS-ban a profil-t (hogy ne kelljen mindent újra beállítani), majd nyomsz egy alapbeállítást (nem CMOS Clear-t, mert az gondolom a profilokat is letörli), és elindítod úgy a gépet, és megnézed, változott-e a memóriaméret.

Új hozzászólás Aktív témák