Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1751) Balinov


Balinov
félisten

Sracok, gyanitom a valaszt, de azert megkerdezem.

Mac-en bootcamp-al feltettem a win10-et (x64), es pendrive hijjan a bootcamp managerrel egy usb kartyaolvasoba helyezett 32-es sandisk SDHC-t hasznaltam.

Nem vagyok 100%-ig benne biztos, de azt hiszem, nem voltak rajta nem feldolgozott, szelektalt kepek, de az ordog nem alszik, szoval azt kerdeznem, hogy van-e mod a fat32-re, fenykepezvel (OMD EM1MK1) formazott kartyarol visszaallitani az adatokat. Ugye a Bootcamp patricionalja a kartyat/usb eszkozt es a win telepito melle felrak 1-2 dolgot.

A kartya azota csak olvasva volt, irva nem.

GDB-al (az utolso ingyenes verzio) vissza lehet-e hozni a raw (ORF) kepfajlokat? Ha erre nem alkalmas, van-e valami ami bevalt program es lehetoleg ingyenes.

A Wondershare fele RecoverIT-tel probalkoztam eloszor, az kb 30 perc molyolas utan latja a kepfajlokat, ki is tudom valasztani az ORF kiterjesztesueket, hozza is a datumot es mukodik a preview is, szoval a kepfajlok nagy resze valszeg mentheto lenne, csak fizetos program reven nem allit vissza.

Barminemu tippknek, otletnek orulnek :R

Koszonettel
B

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1752) King Unique válasza Balinov (#1751) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak partíciótörlés / gyorsformázás történt a memóriakártyánál, akkor utána jó esetben visszaállíthatók a fájlok adatmentő programmal. Viszont ha telepítési adathordozóként volt használva és az előbbin túl fájlok lettek írva rá +ban, vagyis a korábbiak felülírva, akkor max. részlegesen állíthatók vissza a korábbi fájlok.
Az adatmentő programot gondolom Windows alá kérdezed, mert a Runtime féle GetDataBack Pro szoftvernek tudtommal csak windowsos verziója van. Ha full ingyenes kell, akkor meg ott van a Recuva, TestDisk / PhotoRec.

Az pedig korábban már le volt írva itt többször (példa), hogy hacsak nem kifejezetten GetDataBack specifikus az egész kérdés, akkor adatmentés ügyben eleve inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni. Illetve a mostanit szükség esetén majd ott folytatni.

[ Szerkesztve ]

(#1753) liksoft válasza Balinov (#1751) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link] Esetleg?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1754) Balinov válasza King Unique (#1752) üzenetére


Balinov
félisten

:R , neked is liksoft.

Vegul konzultaltam ismerossel is aki nagyobb kocka nalam is (cegvezeto egy SW fejleszto startupnal)

Oriasi makom lett, tavalyi thaifoldi kepeinek az adtatmentesehez (szintenzenesz fotos SD kartyaval, parja raformazott a kompaktban), neki. O a RecoverIT-et hasznalta, megvette, meg 1 honapig jo az 1 eves licensze, kolcsonadta, azzal 2200+ db ORF fajlt sikerult visszallitani (valamiert mindenbol dupla, de ezt mar meg tudom oldani)

Rohadt makom volt, kepeket atnezve legalabb 3 olyan csaladi esemeny nyers raw-jait vissza tudtam hozni, amiket meg nem dolgoztam fel.

udv
B

Pozitiv dolog az egeszben, ravilagitott, hogy rohadtul at kell gondolnom az archivalasi gyakorlatomat.

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1755) mufi válasza liksoft (#1701) üzenetére


mufi
senior tag

szerk. semmi :DDD

[ Szerkesztve ]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#1756) Boeing737


Boeing737
tag

Sziasztok!

Nagy problémám lenne nekem is :U Felraktam egy "Aomei backupper" nevű progit, amiben kiválasztottam a Create bootable usb funkciót, és kifejezetten figyeltem, hogy a bedugott pendrive I: meghajtójelét válasszam ki a varázslónál. Mikor kész lett, utána vettem észre, hogy a szintén bedugott 1 terrás külső HDD-met IS leformázta. :W A külső HDD-ből csinált egy "Backupper" nevű meghajtót, leformázta /talán csak gyorsformázás/, és kb 3-4 mappát rakott rá, benne pár fájllal /méretileg nem nagy, ahogy emlékszem/.
Ennek a külső vinyónak az adatait szeretném visszanyerni. Az 1 terrából kb ~600 giga volt foglalt, ennek a fele nem fontos adat, de a másik fele ~300 giga fontos lenne /családi képek, videók/. Egy itteni céget felhívtam, 50-80ezer+áfáért csinálnák meg, előzetes bevizsgálás alapján. Bevizsg. után derülne ki nekik is mennyi adatot tudnak megmenteni, ill. rákérdeztem a mappa struktúrára is hogy menthető-e, arra is azt mondta a hölgy, hogy az is bevizsg. után derülne ki. /sok mappa volt, sok .jpg fájllal/
Neten az Eraseus és a Getdataback-et láttam eddig a legjobbnak, emiatt is írok most ide :)
Most arra gondoltam, hogy vennék egy új 1 terrás külső HDD-t és megpróbálnám kimenteni ami menthető. Vagy mit javasoltok?
A vinyó azóta nem volt használatban, egy reboot után kikapcsoltam, kihúztam.
Egy 500gigás hdd-t szereztem a bátyámtól, a kimentéshez (kb 3-400giga üres hellyel), esetleg arra is meg lehetne próbálni? Bár szerintem kevés lenne neki a tárhely.
1-1 ilyen getdatás lemásolás ronthatja-e az esélyeket? arra értem, hogy próbálkozzak-e egyből az új vinyóra másolással? /még nem vettem meg/
Mappa struktúra szerintetek mennyire szokott menthető lenni? Vagy örüljek ha összesítve megkapom a fájlokat?
Windowsnál érdemes-e valamit kikapcsolni, pl vírusírtót, hogy még véletlen se írjon a külső hdd-re pl csatlakoztatáskor?

Bocsi a sok kérdésért, csak nem szeretnék hirtelen neki ugrani.
A két progit már próbálgattam egy próba usb-n.

[ Szerkesztve ]

(#1757) liksoft válasza Boeing737 (#1756) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Minden attól függ, mennyi adat és hol lett felülírva. Az sem mindegy, milyen rendszer volt előtte, és mi van most (NTFS vagy FAT32 esetleg exFAT). Vagyis csak egy vizsgálat után derül ki mi is maradt meg, milyen környezetben.
A GDB csak olvas a mentendő drive-ról, így nem változtat rajta. Viszont az OS adminisztrál, így ír is rá. Ezt elméletileg az automount kikapcsolásával tudod megszüntetni. Belső drive (SATA) esetén biztosan. Mivel a GDB a mentés során csak olvas és másol, a fizikailag is másik eszköz amire ír, elég akkora szabad hellyel, amennyit mentenél. Nem kötelező ugyanakkora drive mint a mentendő.

Sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1758) King Unique válasza Boeing737 (#1756) üzenetére


King Unique
titán

Lásd egy hasonló esetnél leírtakat.
Az AOMEI esetében ha biztosan megfelelő célmeghajtó lett megadva, akkor normál esetben nyilván csak azt törli és formázza, másikat nem.

Legközelebb meg inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban javasolt kérdezni ilyen ügyben, hacsak nem kifejezetten GetDataBack specifikus a kérdés.

(#1759) Boeing737 válasza liksoft (#1757) üzenetére


Boeing737
tag

Rendben, köszi.
Az automount-ot kikapcsolom, úgy látom nem bonyolult.
GDB-ben érdemes egyből Level 4-es kereséssel "nekiesni"? Másolásnál a Deleted és Duplicate is be legyen pipálva? /vagy elég csak a Deleted pipa?/

(#1760) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello,

Arra esetleg van valakinek ötlete, hogy miért nem talál meg a GDB semmit?

Rokonnak sikerült olyan winyóra klónoznia egy OS-t, amin volt adat (nem kevés). Szerencsére a klónozás az elején megszakadt, így nagyon sok mindent nem írhatott felül. :D
- Ő nekiesett Easeus Dara Recovery-vel - csak ez nem felelt meg neki, mert nem voltak filenevek (kis naív :D ) Jól sejtem, hogy ez amúgy egy Getdataback, átskinezve?
- Én Getdataback-el, de a 4.x -es nem talált rajta semmit - azaz egy üres filerendszert, default scan-el.

Most megy egy 5.57-es Getdataback, de mivel lenne még érdemes megpróbálni? Meg mi okozhatja, hogy a GDB scan alatt látom, hogy rengeteg file-t talált, 5 NTFS réteget beazonosított, de mégsincs semmi menthető? Nem először használom a GDB-t működő és nem működő winyókon, de ez nagyon furcsa. Írva nem volt a winyóra, stb., ilyen amatőrség nem történt :)

Köszielőreis :)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.