Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Racer77


Racer77
tag

Sziasztok!

Számomra igazi katasztrófa történt, win7 64biten kihúztam menetközbe az egyik 1TB sata vinyómat és rádugtam egy másikat, amikor vissza cseréltem nem látta rendesen az 1tb vinyót fájlok nem voltak elérhetőek, ráküldtem egy hibaellenőrzést szektorok, indexek hiba javítása stb. 2óra után 30% körül leállítottam és eltűnt róla szinte minden kb 880giga a legfontosabb adataim amit évek alatt szedtem össze, azon kívül pár fontos munkám is rajta volt. Mit lehetne tenni?

(#1002) liksoft válasza Racer77 (#1001) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Ha a GDB nem segít, akkor vidd szakemberhez. Viszont igencsak kérdéses az iszonyatosan sok adminisztrációs visszaírás (felülírás) után egyáltalán mi az ami még menthető.

Érdemes visszaolvasni, hogy sérülés esetén SOHA nem írunk vissza a drive-ra, hanem előtte mentünk. A tipikus esete vagy annak, mikor a korrigálás nagyságrendekkel többet ront, mint maga az alapsérülés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1003) Racer77 válasza liksoft (#1002) üzenetére


Racer77
tag

Egy kérdés még, ezzel GDBvel beletudok nézni anélkül a sérült hddbe hogy nagyobb kárt tennék? Mert most nincs 880giga helyem, amíg veszek hddt addig is lementenék pár dolgot ha lehet, olyan 50-60giga helyem van most másik hddn. :R

(#1004) liksoft válasza Racer77 (#1003) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, nem ír vissza. Viszont hosszú idő míg végignézi a drive-ot, ezzel számolj.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1005) ImI87


ImI87
őstag

Hello!

Már többször használtam a GDB progit adatok visszanyerésére, mindig minden simán ment. Most is "helyzet" van, ami a következő:

Van egy 1TB-os vinyó, ami ketté van particionálva, egy 60GB-os rész rendszernek (C), a maradék 870GB adatoknak (D). Win telepítésnél partició választásnál véletlenül a nagyobbik részen maradt a kurzor, és töröltem a nagy particiót. :W Tudom, hogy GDB-kel simán megoldható a dolog, de előre látom, hogy a keresés legalább 10 órát fog igénybe venni, meg még a visszamásolás, stb....... Szóval ez nagyon hosszú idő lenne. Nincs v.mi más trükk, vagy okos progi, amivel csak simán vissza lehetne állítani a törlt particiót? :F Elvileg minden adat a helyén maradt, már rutinosan azonnal kiszedtem a vinyót, és semmilyen írás nem történt rajta.

Előre is köszi! :R

ImI

(#1006) Hepkitty


Hepkitty
csendes tag

Sziasztok!

Tudna nekem abban segíteni, hogy a GetDataBack-kel visszanyert adatok esetében mit lehet tenni az olyan file-okkal, amiket ugyan gyönyörűen visszaszedett a progi, ám megnyitni nem lehet, mert felugrik az ablak, miszerint hibás vagy érvénytelen kódolású. Pedig a file-ok méretei akkorák, mint amekkorának lenniük kellene.
Mind docx, mind pedig xlsx esetében előfordul.
Van erre valami javító-helyreállító szoftver?
Fontos lenne, mert munkafile-okról van szó.
A segítséget előre is köszönöm!

Brigi

(#1007) liksoft válasza Hepkitty (#1006) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Azokkal semmit. A file belső tartalma hibás (nem onnan olvasta ahol van), így használhatatlan. A mentést meg kell ismételni más módszerrel, esetleg profi adatmentő segítségét kérni.

Ilyen hiba partíció mozgatás, összevonás félbeszakadása után szokott keletkezni. Ilyenkor csak kézi segítséggel lehet korrektebb eredményt elérni.

Ha véletlenül törölt adatokat mentettél és a forrás valamint a cél ugyanaz a drive volt, akkor menet közben felülírás keletkezett, vagyis nincs tovább.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1008) Hepkitty válasza liksoft (#1007) üzenetére


Hepkitty
csendes tag

Kedves liksoft!

Köszönöm szépen a választ. Nem jó hír, amit írtál, ezek szerint akkor buktam a munkám egy részét. :-(
A profi adatmentést nem tudjuk megfizetni. A más mentési módszeren azt érted, hogy próbáljuk meg a GetDataBack-hez hasonló adatmentő programmal újra a visszahalászást?
Az adatok egyébként úgy vesztek el, hogy újra lett húzva az op.rendszer. Természetesen lementettük az adatokat, vagyis azt hittük. Mikor másoltuk volna vissza a file-okat, akkor derült ki, hogy a Dokumentumok mappa tök üres maradt, nem másolódott át semmi.
Volt egy komoly áramkimaradás, az hazavágta az alaplapot és lehet, hogy a winchestert is, azért nem másolta át a file-okat.

Brigi

(#1009) liksoft válasza Hepkitty (#1008) üzenetére


liksoft
nagyúr

Akkor a telepítéskor felülírás történt. Gondolom nem C:-ről mentettél C:-re amikor C:-ről futott az OS. Mert ha igen, akkor ez is óriási hiba, felülírások tömkelegével.

Próbáljatok a Temp állományokban is keresni. Pár százalék esetleg onnan is visszanyerhető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1010) capulet75


capulet75
addikt

Szia.A win 7 64bit telepitésekor sikeresen quickformatoltam ay 1 terrás vinyómat amin laza 865 giga adat van.És hogy halmozzam a szerencsétlenkedést még rá is ment a win.De!Szeretném rajta használni a getdataback négypontnullát viszont annak admin meg key kell ugyebár.Az meg nekem nincs,csak a 3.3 hoz.Valami ötlet esetleg? :B

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#1011) Tommy7


Tommy7
tag

üdv, recovery my files programmal próbáltam visszaállítani a fájljaimat, de sajnos ez csak demo és nem lehet menteni benne, másik program? :F vagy ebből nem demó? :F

<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>

(#1012) liksoft válasza Tommy7 (#1011) üzenetére


liksoft
nagyúr

Azért adtam a linket, hogy itt találod meg a szükséges információkat. Érdemes visszaolvasni, hamarabb jutsz eredményre. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1013) Roxeus


Roxeus
tag

Adott egy 250GB-os Seagate SATA HDD (vmi gondja volt és a gyári recovery lemezről megpróbálták "helyreállítani", persze az eredménye c: gyorsformázás, és kb. 8-10% adat lett felülírva).

A GetDataBack-kel már régebben is meg voltam elégedve, de ilyen esetben még nincs vele nagyobb tapasztalatom. Elsőre kapásból kijelöltem mindent (teljes root [NTFS]) majd éjszakára ott hagytam. Délelőtt jelzett, hogy írási hiba stb.stb. erre kiderült, hogy a 250-es hdd 173GB-os partíciójával másolgatás közben az én frissen formázott 750GB-os (!!!) :Y HDD-met megtöltötte.

Valaki találkozott már olyannal, hogy a \[NTFS]\Windows\assembly\GAC_MSIL\ mérete a GDB szerint 1,07TB? Ahogy pörgette a fájlokat, láttam, hogy pár *.jpg, és *.doc is idekeveredett valahogy. Lenne esetleg egyszerűbb módja a kiválogatásnak, mint egyesével átnézni a mappákat, és fájlokat? Továbbá rengeteg üres mappa is létrejött. Ezt gondolom az ntfs tábla felülírásának a szoros következménye.

Egy hozzáértő segítségéért nagyon hálás lennék... :))

(#1014) liksoft válasza Poo (#952) üzenetére


liksoft
nagyúr

Amit felülírtál, annak annyi. Sőt, ha fizikai és nem logikai volt, akkor az egész partíció felül lett csapva. Csak RAW recovery az, mivel érdemes foglalkozni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1015) Junglist'


Junglist'
csendes tag

Hello!

Eltünt az egyik particiom.Már egy ideje haldoklik szerintem a winyom, a mai nap bekapcsolom, checkdisk lefut,betölt, particio sehol, látja, de a cime is saját lemezre váltott, és azt dobja rá hogy formázatlan. GDB-et ráküldtem , de nem nagyon vágom a progit, kijelölöm az eltüntet, next és Searching for NTFS file systems ???

(#1016) liksoft válasza Junglist' (#1015) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Igen, előbb a felületet végigolvassa, majd az ott talált adatok alapján próbál menteni. A demo csak megmutatja mit talált, a vásárolt verzió tud másolni. Vigyázat, a mentendő területre írni szigorúan TILOS, vagyis nem lehet cél drive!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1017) Roxeus válasza liksoft (#1014) üzenetére


Roxeus
tag

Köszönöm, megpróbálkozom vele. Viszont egyelőre még küzdök a GDB-kel, a régi Dokumentumok mappa tartalmára hogy lehetne egyszerűen "rátalálni"? Mert ugye létrejött egy új Documents and Settings mappa, de az mondhatni üres (révén hogy a mappanév a telepítéskor újraíródott).

Esetleg ötlet arra, hogy hogy tudott ennyire meghízni a \[NTFS]\Windows\assembly\GAC_MSIL\ mappa?

(#1018) liksoft válasza Roxeus (#1017) üzenetére


liksoft
nagyúr

Amit felülírtál, azt nem fogja megtalálni. Mit írtál felül? Hát a könyvtár és file neveket! Tartalmuk még talán megtalálható a felületen, de a nevükre 10% alatti az esélyed! Sőt, ezeknek is csak a töredéke lesz meg.

A tartalmi mentéshez kell a RAW recovery, vagyis nem név alapján, hanem a file azonosító fejléce (jpg, doc, zip, stb...) alapján dolgozik a mentőprogram.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1019) Roxeus válasza liksoft (#1018) üzenetére


Roxeus
tag

Nos, úgy érzem vegyesen (GDB + Easeus Data Recovery Wizard) sikerült lementenem a maradékot.

Próbáltam figyelni, hogy minden meglegyen, de ha esetleg lenne valami bevált módszered a visszaellenőrzésre (persze ha nem szakmai titok), akkor azt még szívesen fogadnám... :)

Mielőtt visszaadom a gépet, kighostolom ezt a recovery partíciót egy dvd-re, mert így nem túl szakértő kézben elég sok kárt okozott pár kattintással. :N

(#1020) liksoft válasza Roxeus (#1019) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nem. Nem tudom Neked mi volt rajta, és az használható-e? Valós tartalmi ellenőrzést kell csinálnod, minél teljesebb körben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1021) rombolo007


rombolo007
csendes tag

Hello!

Olyat tettem amit nem kellett volna... Összekeveredet C és D meghajtó és rosszat töröltem le Win7 telepítésnél.... Sok kép volt rajta ami nekem nagyon fontos.... Sikerült visszahozni a mappát ami az összees fényképem benne van szerencsére minden megvan csak nem tudom megnyitni... Meglehet ezt valahogy oldani?
Várom válaszotokat!
Köszönöm előre is!

(#1022) liksoft válasza rombolo007 (#1021) üzenetére


liksoft
nagyúr

Megváltozhatott a partíció pozíciója, vagy felülírtad a képeket. Adatmentéses szakembert tudok javasolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1023) rombolo007 válasza liksoft (#1022) üzenetére


rombolo007
csendes tag

Kaphatnék egy msn vagy Skypét?

(#1024) liksoft válasza rombolo007 (#1023) üzenetére


liksoft
nagyúr

Skype, de csak hétközben!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1025) rombolo007 válasza liksoft (#1024) üzenetére


rombolo007
csendes tag

Elkérhetem?d

(#1026) kodani


kodani
tag

sziasztok
nem kérdezek itt most semmit :-)
csak annyit akarok mondani, hogy köszönet a sok hasznos infóért és tanácsért amit ebben a topicban találtam.... sikerült visszahoznom a windows partícióm adatait nektek köszönhetően... :R
amit egy elnézett linux telepítéssel sikerült legyalulnom!!!

hajrá GDB, hajrá PH :C
:))
:)) :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#1027) Kingfisher1 válasza kodani (#1026) üzenetére


Kingfisher1
tag

Megosztanád konkrétan? Lényegében hogy mivel? Nincs időm átlapozni az összes bejegyzést ... köszi

(#1028) Kingfisher1 válasza Kingfisher1 (#1027) üzenetére


Kingfisher1
tag

ja bocs GDB! PH! :U

(#1029) Kingfisher1


Kingfisher1
tag

Nekem a Systemrescue-t ajánlották.

Mi erről a vélemény?

(#1030) liksoft válasza Kingfisher1 (#1029) üzenetére


liksoft
nagyúr

- Mennyi?
- 30.
- Mi 30?
- Mi mennyi?

Esetleg ha a problémádat elmondanád....... :B :W :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1031) Kingfisher1 válasza liksoft (#1030) üzenetére


Kingfisher1
tag

Jogos!

Partíciót szerettem volna átméretezni, balra! abban az irányban volt üres hely kb 20 Gb, mert az elsőből ezt levágtam. (az egész 320Gb ) Ezután kezdtem a műveletet, de azt nem gondoltam, hogy az egész 180 GB adatot is arréb tolja. A végeredmény pedig 80 Gb-tal kevesebb adat, nagyrészt média. Minden megbolondult, filmek, zenék, teljesen más indul el, mint ami kellenne név szerint. Képek egy része nem megjeleníthető. Ráadásul a 20 Gb átkerült jobb oldalra kezeletlenül :((
A műveletet Gparted programmal végeztem. A gépen Win7 és Ubuntu 10.4 van. Live cd-ről bootoltam, onnan hasogattam a partíciókat. És eközben elment a kép is, szóval nem láttam mi történik. majd 5 órás távollét után újraindítottam.
Jelenlegi helyzet: http://kepfeltoltes.hu/view/101007/K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png

ennyi :(((

(#1032) Kingfisher1 válasza Kingfisher1 (#1031) üzenetére


Kingfisher1
tag

kép

(#1033) liksoft válasza Kingfisher1 (#1031) üzenetére


liksoft
nagyúr

Lehet, hogy még nem végzett. Masszív gond.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1034) liksoft válasza Kingfisher1 (#1032) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ezzel a képpel mit csináljak?

Odébb szeretted volna tolni, nem sikerült.

Vagy a GDB tud segíteni, vagy RAW recovery programok. De a második esetben kérdéses mennyire volt töredezett az adat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1035) Kingfisher1 válasza liksoft (#1033) üzenetére


Kingfisher1
tag

Van megoldás? kb 50 % lehet hibás.. csak 4-5 fáljt nyitottam meg, ebből a fele. képeken meg látom az előnézetben is. Úristen mi lesz!

(#1036) Kingfisher1 válasza Kingfisher1 (#1035) üzenetére


Kingfisher1
tag

elötte töredezettségmentesítettem.

a kép a jelenlegi állapot, felcserélődött a nagyobbik és az utána lévő part.

(#1037) liksoft válasza Kingfisher1 (#1036) üzenetére


liksoft
nagyúr

Persze, mert tolást kértél, és az energiagazdálkodást nem lőtted le. Így nem fejezte be. Ha csak növelést kérsz, akkor eltűnik az üres hely.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1038) Kingfisher1 válasza liksoft (#1037) üzenetére


Kingfisher1
tag

Növelést kértem! (aztán lehet a kurzorral ellöktem valamit véletlenül és nem vettem észre). Az energia gazd. meg kilőttem mindent, még a monitort is, csak a videokártya szerintem feladta, mert live módban nincs driver betöltve.
És mikor elkezdte a műveletet, 2,5 órát írt ki, én 5 órát vártam.

(#1039) liksoft válasza Kingfisher1 (#1038) üzenetére


liksoft
nagyúr

de ha egy óra után leállítja a gépet valami (BIOS, live cucc, etc....) akkor ez van.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1040) Kingfisher1 válasza liksoft (#1037) üzenetére


Kingfisher1
tag

amúgy azóta 2x léptem be a win7-be, másodszor chdsk-t ajánlott fel induláskor, amit nem engedélyeztem.
De akkor a GDB csak a hibásakat tudja lementeni? (tegyük fel, ha mind hibás)

(#1041) Kingfisher1 válasza liksoft (#1039) üzenetére


Kingfisher1
tag

lehet a telepített rendszer alól kellett volna? végülis amivel "dolgoztam" az NTFS. semmi köze a linuxhoz.

(#1042) liksoft válasza Kingfisher1 (#1041) üzenetére


liksoft
nagyúr

Figyu! Csak az égiek tudják mi történt. 20 éve foglalkozom adatmentéssel. Hasonló volt, de totál ugyanolyan alig. 1% alatt!

Vagy olvasol, és bevállalod, vagy viszed szakihoz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1043) Kingfisher1 válasza liksoft (#1042) üzenetére


Kingfisher1
tag

hát meggondolom...

vagy lemásolom ahogy van, és kiválogatom ami jó, többiektől meg elbúcsúzom.

(#1044) gessztenye válasza liksoft (#1042) üzenetére


gessztenye
csendes tag

Hello!

Laptop hdd.. asztali gépbe téve, élő win felismeri, "új hardver használatra kész" - majd kattog párat, és leáll. Újraindul, egy darabig megy, kattog, aztán megint megáll. Sajátgépben megjelenik, de ha rákattintasz, hogy megnyisd, kattog, és leáll. Amikor leáll, 1-2mp múlva újraindul. Van ötleted? Csak le kéne menteni róla pár cuccot...

(#1045) Kingfisher1 válasza liksoft (#1042) üzenetére


Kingfisher1
tag

annyit szeretnék megtenni, hogy a fájlstruktúrát, fájlok neveit lementeni. ezt hogyan lehet?

(#1046) Kingfisher1 válasza Kingfisher1 (#1045) üzenetére


Kingfisher1
tag

Következő üzenetet kaptam a testdisk-től!
Warning: the current number of heads per cylinder is 255
but the correct value may be 16.
You can use the Geometry menu to change this value.

(#1047) liksoft válasza gessztenye (#1044) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Nagy valószínűséggel a felület egyes területei nem olvashatóak. Így még elindul, de valóban már képtelen működni. Alkatrész cseréje nélkül stabil állapotot összehozni szinte lehetetlen, így nem tűnik konyhai javításnak, mentésnek.

Remélem nem felületi sérülés, mert ha az fizikai, akkor exponenciálisan gyorsulva megy tönkre az egész drive.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1048) Kingfisher1 válasza liksoft (#1047) üzenetére


Kingfisher1
tag

SMART adatok szerint egészséges! Esetleg egy felület teszt?

Nem lehet, hogy az a baja, hogy windows partíciót kezeltem Linux-szal?
Az incidens előtt volt egy ilyen opció, hogy "kerekítés cilinderekre" (rounds to cylinders) ez be volt kapcsolva, és később olvastam róla, hogy ezt ne tegyük.
:(((

(#1049) liksoft válasza Kingfisher1 (#1048) üzenetére


liksoft
nagyúr

Lehet. Meg nem is. Meg mégis.

Bakker! Ahány program és környezet, annyiféle módon viselkedhetnek. Honnan tudjam innen? Ezért írtam, vagy bevállalod, vagy hozod. (Ingyen vagy fizetős.)

Szokásos: Másnak is sikerült. Enter, enter, enter,..... :W :W :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#1050) Kingfisher1 válasza liksoft (#1049) üzenetére


Kingfisher1
tag

"Szegmentálási hiba" mit jelent?

Nem fizetek érte. Nagyrészt letöltött mp3, programok, videók, képek.
A képek az első, talán a zene utána, a többit hagyom veszni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.