Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Leírásomban szereplő, tök új konfigom minden előzetes jel nélkül újraindul. Nem meleg, nincs semmi jele, egyetlen változás volt a gépen, mielőtt el kezdte csinálni, hogy feltettem a Firefox 3-at.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
maxlanders
tag
válasz Hegyirabló #551 üzenetére
Driver(ek)?
-
Hegyirabló
veterán
válasz maxlanders #552 üzenetére
Próbálgattam felrakni az újakat a netről, kikapcsoltam az újraindítás engedélyezését, a legutóbb berakott RAM-ot odibb raktam egyel, illetve nyomtam egy F8-at, és "Legutóbbi működőképes beállítások", azóta nem csinálja, lekopogom. Illetve kivettem belőle egy elég régi hálókártyát, akkor csinált még ilyet, mikor össze volt kötve ezzel a hálókártyával a noteszgéppel, és másoltam adatokat.
Lehet ezek közül valami?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
maxlanders
tag
válasz Hegyirabló #553 üzenetére
Az majd kiderül. A lányom gépe /adatlapomon amd-s gép/ állandóan újraindilt.
Cserélgettem én ramot hdd-t meg dvd, vga. Egyszer már mikor tele lett a hócipőm vele, megfogtam a tápot is. nah mondom ha ez sem akkor itt megbuktam. Jelentem az volt a gond.
Tehát így megjósolni valamit nem lehet, csak reménykedni. -
Hegyirabló
veterán
válasz maxlanders #554 üzenetére
Továbbra is csinálja!
Minden előzetes jel nélkül, random, valamikor netezés, valamikor Media Player közben. Játék közben viszont még nem csinálta.
Nincs valami ötlet?
-
sota81
csendes tag
Sziasztok!
A problémás konfig:
Epox EP 3VSA2 alaplap
Celeron 666 proci SL4NZ
ATI Radeon 9100 kártya
1 db 128 MB 133 MHz-es SD RAM
1 db 128 MB 100 MHz-es SD RAM
1 db 64 MB 100 MHz-es SD RAM
2 db CD-olvasó
1 db 6 GB vinyó
300 W táp
Win 98 rendszerNa, eddig nincs gond, minden megy simán. Amint lecserélem benne a procit P3 866-osra (SL43J), azonnal semmi sem megy. A BIOS felismeri, a gép bootol, minden király, csak a Windows nem indul el. DOS parancssorban indítva is néhány másodperc múlva kifagy. Mivel a Windows nem indul el, ezért ilyenkor szabálytalanul "van leállítva", ami Scandisket von maga után, ami szintén nem fut le. Vagy 18%-nál megáll és halálomig úgy is marad, vagy 25%-nál valami runtime cuccal kilép, aztán Windows indulna, de ugye, az meg nem sikerül.
Tudom, tudom, a memóriák... Már kiszedtem kettőt, és most csak a 133-as 128 megással megy, de azzal sem jut messzebbre. Továbbá nem kell csodálkozni sem, nem időutaztam öt évet előre, sem semennyit, hanem ez a második gép, és most itt tart.
Ha valakinek van ötlete, mi lehet a baj, legyen szíves, írja meg tippjét, hogy kipróbálhassam.
Köszönöm."Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
sota81
csendes tag
Hogyan tudok meggyőződni arról, hogy jól működik-e a proci?
Persze mindenféle Windows-os teszt, meg ilyenek nélkül, mert addig nem jutok el, hogy a Windows elinduljon... de nem biztosan a proci miatt. Hát... nehéz ügy"Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
csopi22
csendes tag
segitsen valaki. vetten egy alaplapot procival + egy 1gb-os memoriat. akár mit csinálok mindig ujra indul a gép. mitől lehet az h ujraindul állandóan?
-
galóca18
tag
Szia!
Az sajnos sokmindentől lehet: alaplap, proci, memória, vírus stb.
Jó lenne, ha kicsit részleteznéd, mikor indul újra. Mit csinálsz olyankor? Mennyi ideje fut? Kíséri-e más tünet? Sikerül-e szándékosan reprodukálni a hibát? Van-e bármi közös vonás az egyes újraindulások között? Stb, stb...
Jó lenne, ha lefuttatnád a Memtest86-ot, minél tovább futhatna, annál jobb lenne. Mondjuk 24 óra vagy több is akár. Nekem egyszer szörnyen sokára jelzett hibát, de akkor rengeteget!
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz maxlanders #561 üzenetére
Jogos! A Win szoftverlopásgátló paranoid üzemmódja rosszul tűri a procicserét. Nem tudom, az XP előtt is használták-e.
-
galóca18
tag
Azért mielőtt kínlódsz az újratelepítéssel, javaslom, próbáld ki valamelyik Linux Live oprendszert az új procival. Mivel azokat nem kell telepíteni, elég gyors megoldás. Tudtommal a Knoppix Live 3.2 (legalább 5-6 éves oprendszer amire gondolok, az utódait nem ismerem) szerény rendszerigényű, futnia kéne nálad. Anno nálam 128MB-on ment. Ha gondolod, a Linux-guruknál is nézz szét, hátha tudnak alkalmasabbat.
-
Amur
addikt
üdv! disk 51 hibaüzivel kaptam két újraindulást,az eseménynaplóban ez a bejegyzés állt:
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\D) a lapozási művelet közben.
(ez a D a rendszervinyóm). hardver vagy szoftver(win) hibát jelezz?
lapozófájlnak 1,5gb-ot ajánl a rendszer nekem fix 3GB van beállítva(1GB memória mellett)[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok.Bocsi hogy itt is megkérdezem de nagyon elkelne a segitség.De sehol nem kaptam választ a problémámra.Nekem egy Asus P5N32-E SLI PLUS lapom van.A gondom az lenne hogy ha tuningolni akaram vagyis FSB-t akarok emelni akkor nem jegyzi meg a BIOS az elmentet beállitásokat.Volt már CMOS Jumper és még számtalan próbálkozás.Az érdekes az hogy minden más beállitást megjegyez (ebből kifolyólag kizártam hogy nem jó az elem) de az FSB emelés valahogy nem.Kérem aki tud segiteni az irjon.Előre is köszi mindenkinek
-
zsolt1129
addikt
Csak az a baj hogy ha nem állitok rajta semmit csak mondjuk azt hogy manuálba legyen az auto helyett vagy teszem fel 1066-ról felemelem 1077-re az FSB-t akkor is is visszaáll.Nekem úgy tünik mintha a lap nem is jegyezné meg ezeket a beállitásokat.
Van valami ötleted mi lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz zsolt1129 #567 üzenetére
Esetleg bioszfrissítés, vagy öregítés. Nekem bevált, mert az újabb bioszok nem támogatják a ramomat. És ahogy látom neked is olyanod van. Próbáld meg régebbi biosszal.
FSB 1066? Az hogy? FSB 333,400......"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zsolt1129
addikt
Nem.1066/4=266.5 mivel 4 magos a proci.De legelőször megjegyezte mert már idegességembe elállitottam valamit.De később kénytelenen voltam nyomni egy BIOS Defaultot.És most nem tudom mi a gáz.A Bios szerintem jó mert még azt is megjegyzi ha a gyár által megadott túlhajtást választom (pl:AI.OS: 10%).Csak azt nem ha én manuálisan adok meg neki egy bizonyos értéket.Lehet valami beállitás a Biosban?
-
zso73
veterán
válasz zsolt1129 #571 üzenetére
Szerintem igen. Én is ebben bízom. Nekem is a furcsa működés a gáz. Elindul,műxik, csak néha érdekesen adja elő magát. Bekapcsolásnál "Overlocking failed" A rendszer alapon. Még a ram is 1066 helyett 800-on. Bioszban dátum,idő átállítás után nem indul el a gép. Tápkapcsoló ki-be, és megy rendesen....... Szóval Asus...............................
Mondjuk, ha a normál paraméterekkel megy a lap, akkor nem hiszem, hogy bármit is csinálnak vele. És a "Tuningot nem birja" az nem hiba. Ezért nem cserélik.
Találj ki valami értelmes okot, és légy határozott.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
sota81
csendes tag
válasz galóca18 #559 üzenetére
Paszta a helyén, többször is beleraktam, majd utána mindig vissza a régit, azzal mindig jól ment, az újjal összesen EGY sikeres indulást értem el, akkor viszont órákig ment hiba nélkül. Gondoltam én is, hogy esetleg az újjal gondok vannak, elvittem hát szgépboltba, mondtam: kipróbálhatnánk, Knoppix-ot viszi rendesen, semmi gond. Ezek után már csak arra tudok gondolni, hátha az alaplapom bizonytalankodik a 133-as FSB-vel.
"Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld
-
sota81
csendes tag
válasz galóca18 #563 üzenetére
Igen, próbáltam újratelepíteni is, de az új procival egyszerűen nem megy fel a vindóz. Különböző helyeken akad meg. Egyébként a régi rendszer sem volt annyira régi, és túlterhelt, de azért újratelepítettem (a régi procival ugye, mert az újjal "nem adta az ívet"), és semmi változás a régi állapothoz képest. Egyre gyanúsabb az az alaplap. Attól még, hogy papíron támogatja és a BIOS felismeri...
-
Amur
addikt
valaki tud ebben segíteni? :
disk 51 hibaüzivel kaptam két újraindulást,az eseménynaplóban ez a bejegyzés állt:
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\D) a lapozási művelet közben.
(ez a D a rendszervinyóm). hardver vagy szoftver(win) hibát jelezz?
lapozófájlnak 1,5gb-ot ajánl a rendszer nekem fix 3GB van beállítva(1GB memória mellett)köszönöm,előre is!
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
galóca18
tag
Hali!
Nekem sajnos nincs tobb otletem, de probald meg ITT windows_xp_kerdesek_es_valaszok vagy ITT azonnali_kerdesek_oraja.
Sok sikert!Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
maxlanders
tag
Szerintem ezt egy formatálás megoldaná. Itt valami logikai hibáról lehet szó én úgy érzem.
Vagy első lépésként csináld végig ezt:
megtiltod a rendeszernek a lapozófile használatát, azaz törölteted.
Újraindítás.
Utána megsasolod hogy tényleg eltűnt é a pagefile.sys fájl, ha igen, engedd meg az op rendszernek ismét a hasznélatát. -
maxlanders
tag
Egy kérdésem nekem is van.
A lányom gépe (adatlap - amd config), miért nem indul el első bekapcsolásra?
Tehát bekapcsolom és csak reset után indul el rendesen.
Egyéb jelek:A monitoron a led sárgán világít, nem zölden, (mintha a vga nem indulna?) minden felpörög.
Már kezd bosszantó lenni. Van valakinek ötlete? -
sota81
csendes tag
válasz maxlanders #580 üzenetére
Másik alaplapban próbálta a sz.gépboltos, megkértem rá. Azon futott a Knoppix, nem volt gond vele. Nem tudom, milyen lap volt, de vitte. Másik ugyanilyen (3VSA2) alaplapról meg nem tudok a környezetemben. Valszeg beruházok majd egy másik alaplapra, de csak miután belepróbáltam a procit. Sajnos nem olyan gyakoriak az ilyen régi konfigok manapság - vagy csak nem tudok róluk -, pedig lehetne legózni világba, és kideríteni pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz maxlanders #581 üzenetére
Asus alaplap? Mióta van meg, és mióta csinálja?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
SAjnos a win egy olyan állat, aki szereti maga szabályozni a lapozós dolgokat. Engedj neki, mert nem tehetsz mást! Állítsd vissza az alapra a dolgokat. Az "Okoskodó gurukat" meg felejtsd el.
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz maxlanders #585 üzenetére
Winya felismerési időket próbáltad?
Ha túl lassan pörög fel a winy a biosz nem tudja felismerni, csak reset után, mert addigra felpörög.
Esetleg másik winyával próbáltad?
Milyen táp van most benne? Másikkal próbáltad?"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
maxlanders
tag
Azt még nem, de attól még a biosnak be kellene kacsintani.
Maga a monitor vagy a vga nem indul.
De ezt a hdd-set megnézem, de mivel vagy hogy?
2 winyó van benne és az újjabbon van a rendszer, a második hdd-hibája annyi hogy onnan nem lehet bootolni.
Nemrég cseréltem tápot,egy használt p4esé volt, 300w de akorp, mert a régivel állandóan lefagyott.
Nincs csak az a kivett táp, aazal meg biztos nem jó, mert hosszú ideig vacakoltam vele.
De lehet valami ebben a winyó felpörgésben. -
zso73
veterán
válasz maxlanders #587 üzenetére
Az első mondatod a kulcs szerintem, és az Acorp. 300W-os Acorp táp már nem mai gyerek lehet............ És ezek tipikusan úgy romlanak el, hogy nem tudnak elég feszt adni a rendszernek. Szerintem próbáld egy másik táppal.
-
Amur
addikt
beállítottam hogy a win szabályozza a lapozófájl méretét,de így is disk51 hibakód kerül az eseménynaplóba minden induláskor,igaz most nem indul újra a gép.
letiltottam a lapozófájlt,újrainditás után töröltem,mert ő nem törölte,hátha máshová teszi és ott nem lesz gondja.esetleg csinálok egy töredezettségmentesítést az O&O defraggal,valami fullos beállítással.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
zso73
veterán
-
Amur
addikt
nincs raid.de amióta töröltem a lapozófájlt,majd újra létrehozta magának reboot után,nem volt hibaüzenet.
-
-Christoph-
csendes tag
Segítség kéne PLS! Mióta megvan az új vidkarim (Sapphire HD3650 512Mb GDD3 AGP, régi Gygabite Radeon 9600 128Mb) újraindul, vagy megfagy a gép. Amikor megvettem, csináltam egy Windows reinstallt felraktam a drivereket és minden rendben ment egy ideig.(A gép volt szervízbe azt mondták, hogy nincs elég hely a vinyómon csináltam 40gigát, de még mindig csinálja. A kártyát kipróbálták másik gépben és azt mondták, hogy nincs baja) Azóta így megy a gép: Bekapcs legkésőbb 9:00 újraindul 14:30-16:00 között, de semmi sípolás, nincs kép, a lámpa ami mutatja, hogy dolgozik(nemtom mi a neve) most semmit nem csinál. Leállítom várok kb. 1 órát, tehát megvárom amíg lehül és elindítom. Innentől megy estig kb. 22-23:00ig. Ha el indul a gép újarindulás után kb. 10 perc múlva meghal a kép(áll az egész, nem mozog az egér és semmit nem csinál a ,,nemtom mi a neve lámpa". Ja és azt nem viseli el, hogy installálok + WinMedPlayer, mert akkor is kilövi magát. Valami szerintem túlmelegszik. Hamarabb leszokott állni ha valamivel jobban terhelem.
Gép: ASRock P4i65G
Intel P4 3.0GHz /800MHz S478
430W HKC 12cm Táp
Maxtor 80GB Vinyó
2GB DDR RAM
SoundBlaster Live! [B800] Hangkártya
Toshiba DVD-Rom SD-M1912
HL-DT-ST CD-RW GCE-8480B (CD író )(A proci hűtő majdnem 6 éves a P4 előtt egy Caleron 1,7esen ment, de a P4-en is ment rendesen amíg nem lett meg az új kártya. A típust nemtudom, mert a ventillátor alsó oldalára van írva, és már nem lehet kiszedni az egyik csavart szal nemtom leszedni a fémről és megnézni. A ventillátor , a vezetékei védve vannak és jól van rögzítve, a hűtő alatt meg van gél.) Szerintem a hűtőnek van köze a dologhoz, de annyira nem értek hozzá szal. PLS HELP!!!
[ Szerkesztve ]
-
zso73
veterán
válasz -Christoph- #593 üzenetére
Melyik XP van rajta? /Ha az van egyáltalán./
Everest progarmot szedd le, és nézd meg a hőfokokat. Tud feszeket monitorozni is.
A gép oldalát vedd le, és próbáld úgy!
Próbáld másik táppal."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz -Christoph- #595 üzenetére
Akkor tedd fel az SP3-at, és Direct X frissítés is kell neki. A .NET keretrendszer az összes frissítésével. És a legújabb drájver. Ha ez nem jön össze, akkor keress egy olyan drájvert, ami a kártyáddal egy idős, vagy egyel újabb verzió. És azzal ipróbáld ki.
Pl: Kártya 08.07.15 körül jelent meg. Akkor a 15-e körüli drájverrel./08.07.20/ Vagy egyel újabbal. 08.07.30
Esetleg másik slot, ha lehetséges. Másik tápkábel, ha kell a kártyához egyáltalán.
Biosz reset. AGP-s dolgok engedélyezése a bioszban./ minden összefügg./
Ha nem megy, akkor valószínű nem kompatibilis a lap, és a kártya.
Most ennyi jutott eszembe."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
-Christoph-
csendes tag
Direct X frissítésből má kapott eleget. Járt már rajta az összes tápkábel. Bioshoz meg nem merek hozzányúlni...Hogy is néz ki az a Bios frissítés meg AGP-s dolgok negedélyezése Biosban? Ha leírod én felfogom és elszarni semmit nem fogok. Más forumban monták, hogy vágjak le egy C-mos cleart. Olvastam, hogy nagyából, hogy néz ki de biztosra akarok menni, hogy egyáltalán csináljam vagy hogy hogy csináljam. Szal, hogy csináljam ha csináljam?
[ Szerkesztve ]
-
-Christoph-
csendes tag
válasz -Christoph- #597 üzenetére
Ja és az alaplap is 3 hónapos. (Ha a Bios frissítéshez köze lenne.)
-
zso73
veterán
válasz -Christoph- #597 üzenetére
Akkor DX, kábel kilőve.
A biosz frissítés itt van.DOS frissítés
A bioszok itt: Bioszok alul
A füzetben, amit a laphoz adtak benne a vannak a dolgok.
Cmos reset.
1 Gép kikapcs. Konnektorból kihúz.
2.Cmos clear dzsmaper megkeres a lapon.
3. az alaplapi leírásnak megfelelően átrakni a pöcökről-pöcökre az átkötőt. /5mp/
Alapon 1,2-ről2,3-ra, majd vissza
4. Gép visszadug,bekapcsol,örül.Holnap lesz több időm du, majd akkor a biosz beállításokat is írok.
Nézd meg, hogy a biosz verzió melyik! Bekapcsolásnál a képernyőn a fehér számsor
"Asrock P4I65PG rev2.3 1.40"[ Szerkesztve ]
-
válasz -Christoph- #598 üzenetére
Elég valószínű, hogy BIOS friss kell neki, elvégre ez egy nagyon régi alaplap. De azért megnézném egy másik táppal bárki bármit mond is, a proci is sokat eszik meg a videókártya, szóval nem kizárt hogy a táppal lenne valami, minden lehetséges. Bár ha full terhelésen (3d játék), nem csinál rosszat, akkor a táp jó.
Terheléstől mennyire függ, hogy újraindul/megfagy a cucc?zso73: Clear előtt az elemeket még vegye ki (utána persze vissza ), mert pl nálam csak úgy megy a cmos clear.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest