Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz Pszihonaranc #5460 üzenetére
A különbség az, hogy a gyári akkor is él, ha a bolt megszünik.
Némelyik gyártó azért kéri a számlát, némelyik nem. de minden esetben az a vége a dolognak, hogy a gyártó honlapján leirtak alapján kipostázod a terméket külföldre.
Diferencia, még az is, hogy a gyártónál nem tudod érvényesiteni a magyar törvényben leirtakat. Pl meghal az asus 8800-d a gyártó simán küld helyette mást.
Gyári garanciáról beszélünk még akkor is ha örökélet garanciát emlegetünk. Hiszen a kisker itt is 1-3 jobb esetben 5-10 év garanciát ad. De ha ez lejárt a ramoknál pl sokáig cseréli a hibás terméket a gyártó.Amd - Radeon - Ryzen
-
shteer
titán
válasz Pszihonaranc #16958 üzenetére
esetleg a gyártóval veheted fel a kapcsolatot
szerintem jónak tűnik..
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Pszihonaranc #16962 üzenetére
A történetből kimaradt, hogy ez valami bolti gari, nem gyári.(másik topic)
Ha jogutód nélkül szűnt meg, akkor egyértelmű a dolog.
Ha jogutóddal, amire kicsi az esély, akkor elvileg talán lenne valami lehetőség, de inkább, csak elvi.
Másrészt, meg nem ismerem a boltot, de gyanús, hogy valami szürkeimportos telefon, amire a szokasos IJ protokoll van érvényben.[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
őstag
válasz Pszihonaranc #16964 üzenetére
a szürkeimport azt jelenti, hogy az adott gyártó nem abba az országba szánta a telefont, ezért nem is vállal rá garanciát az adott országbeli importőr (pl samsung magyarország, lg magyarország stb)
az IJ protokoll szerintem azt jelentheti hogy "így jártál"
cryptot minden termékemért elfogadom
-
optikus
senior tag
válasz Pszihonaranc #16966 üzenetére
szerinted, de ugye ezt nem te dontod el hanem a gyarto. ha van kepviselete akkor hivd fel, eselyes hogy fogjak kerni a szamlat is. ha szerencsed van akkor megcsinaljak ha nem akkor meg telleg IJ
Buy books not gear.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Pszihonaranc #16966 üzenetére
Szerinted, de valójában, ha vettél egy szlovák telefont, azt kötelessége javítani a forgalmazónak persze, szlovákiában, a szlovák törvények szerint.
De te is írtad szerintem, hogy a gyártó visszadobta a kérésed. Ha akarja megcsinálja, ha nem, nem.
Ráadásul fölöslegesen keverjük bele már megint a gyártót, ha ezt plusz garanciát állításod szerint nem a gyártó, hanem a bolt vállalta. Arról ne is beszéljünk, hogy a garancia idő alatti szervízbe hordás, egy jogszabályi könnyítés(lehet nem is eu-s, nem tudom) , attól te még mindig az eladóval vagy szerzódésben.
A telefonnal kapcsolatos garanciális problémák 70%-a a sufni gsm kategória, igen olcsóbb, de vállalod a kockázatod, van, hogy bebukod. Ez az így jártál kategória.
Mielőtt még nekem állnál, hogy "de nekem nincs 100ezrem telefonra", xiaomim van.
Megkérdezheted a fogyasztóvédelmet is, kétlem, hogy ennél pozitívabbat tudnának mondani."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Politika
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E91 blog 2. rész
- Óra topik
- Le Mans Ultimate
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Akku: 86% Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Doboz, 1 Év Garancia!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Újszerű! Xbox Series X Játékkonzol!
- Xbox One X 1TB + újszerű kontroller + FIFA 20 CD játék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest