Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Aktív témák

• proof88

addikt

válasz fLeSs #5142 üzenetére

elossza a valós tesztelés közben bekövetkező írásokat, ergo egy új SSD írási teljesítményét kapjuk vissza ha az támogatja a TRIM-et. - ezt minden ssd így csinálja, ha van trim, ha nincs...

• fLeSs

nagyúr

válasz fLeSs #5142 üzenetére

"viszont amikor egy program a már felírt adatokat módosítja (mondjuk a win a pagefájlt) sokadszor ott már kénytelen a read-modify-write ciklust lefuttatni, ergó sokkal lassabb lesz mint az első esetben."

rájöttem, hogy fasságot beszélek. :D
    ez a megállapítás akkor igaz, ha már teli van az SSD.
    ha nincs teli akkor a módosításnál az üres területre helyezi el a módosított pagefájl "darabkát" ergo gyors lesz az írás.

szal, ezek alapján valóban lassul az írás minél kevesebb a szabad hely. csak kérdés, hogy ez miként jön elő. ha folyamatosan sokat írunk az SSD-re és nem hagyjuk trimelni a meghajtót akkor idővel logikailag megtelik minden cella és kénytelen lesz a már telített cellákat felülírni, amihez read-modify-write kell.

nemtom, hogy ennek köszönhető-e, de amióta kingston ssd-m van azóta team fortress 2 néha megakad, van hogy fél percre. a feladatkezelőn keresztül megfigyeltem, hogy a steam.exe (vagyis a tf2) játék közben írkál az ssd-re. nekem most 15 gb szabad helyem van, a steam.exe pedig pár órányi játék alatt felír 5 gb-ot, ami jóval kevesebb, mégis néha megakad a játék. az a furcsa, hogy a jmicronos csx ssd nem csinálta ezt! bakker, pedig az nem is támogatja a trimet, csak a hyperfast futott a háttérben, viszont nagyobb a mérete, 40 gb helyett 64 gb, ezzel a levezetéssel viszont meg az a probléma, hogy a csx szinte teli volt állandóan, a kingstonon jóval több a szabad hely.

x-akta. :D ha értettétek amit írtam akkor jelezzetek vissza. :D

Aktív témák