Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Jövőhéten vásárolnék rendszer(win7 64) alá SSD-t és már teljessen bele vagyok keveredve H meik is jó.
Ezek közül kéne eldönteni H meik legyen:
OCZ ~46
Kingston~43
OCZ~42
Kingston~35Nagyon köszönöm előre is a segítséget
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
sagvary
aktív tag
Mit jelent a TRIM tulajdonság? Megy ez minden utóbbi Win-nel?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Bird
addikt
Sikerült a hétvégén beüzemelni a Kingston 30 Gb SSDNOW V series SNV125 Toshiba vezérlős SSD driveot a mini-ITX NM10-ION2 alapú HTPC-be. A HDD után felüdülés a kis flash meghajtó, az egész rendszer dinamikusabb, nagyságrendekkel csendesebb mindenkinek csak jánlani tudom. A BIOS-ban belőttem az AHCI-t, majd a chipset driverek után felraktam az Intel AHCI SATA vezérlőjét... a windows finomhangolása után TRIM ok, frankón működik a cucc. A win7 bootidő a 70 mp-ről, 33 mp-ra csökkent, érezhető a javulás...
Általam mért sebességek:
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Bird
addikt
válasz sagvary #9552 üzenetére
Windows7-et használj, mert az már alapból SSD-re optimalizált rendszer... Nem kell annyit tükrözni vele, BIOS-ban beállítod az IDE módot AHCI-re, mert (Winfos alatt csak így fog működni a TRIM utasítás!), elindított a telepítőt és ezután finomhangolod a rendszered, az alábbiak szerint:
valamint a TRIM-ről bővebben
Ugye nem AMD-s a rendszered?
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
C_hris
tag
Melyik boltban kapható Crucial SSD?
-
kisza25
félisten
látom megvan a kis jövevény
most nem tudok linkelni eredményt, de én is hasonlót mértem
minimális eltérésekkel
186,9 / 50,7
162,9 / 33,05
9,278 / 3,576
az az érdekes, hogy AHCI nélkül gyorsabb az SSD XP és Win 7 alatt is?
ez betudható a TRIM-nek?
de az elvileg XP alatt nem is működik
erre adjon valaki választEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
FoBCRaistlin
őstag
Jól látom, hogy brutálisan lement a Crucial SSD-k ára Ősinél?
CTFDDAC064MAG-1G1 64GB - C300 Crucial - 2,5" - SATA III - 60 GB - 355MB/s - 70MB/s - 34,500Ft
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9559 üzenetére
köszi az értékeket... Én SATA AHCI nélkül nem próbáltam, így nem tudok a SATA IDE-ről véleményt alkotni... DE ha logikusan nézzük a TRIM utasításnak lassítani kell a meghajtót, hisz lemezműveletről beszélünk!
Az windows XP nem támogatja a TRIM-et, ez 100%...[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz FoBCRaistlin #9560 üzenetére
Ez durván jó ár Én is meglepődtem.
-
FoBCRaistlin
őstag
Komolyan mondom mindjárt nyomok egy megrendelés gombot
Más: Ha a lapom csak SataII-t tud, van lehetőség pl valami PCIE vezérlőkarival SATAIII-at faragni bele? Illetve ha van ilyen kari, akkor onnan is fog tudni bootolni a win7?
Szerk: azt látom, hogy vannak ilyen kártyák PCIE 1X-ben, csak kérdés, hogy ott is kijönne-e az ereje?
sagvary: szerk gomb a barátod!
[ Szerkesztve ]
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
kisza25
félisten
válasz Dluinet #9561 üzenetére
ezt olvastam, de pont ez miatt nem értem, hogy XP alatt mit befolyásol az AHCI?
ugye XP alatt nem működik a trim, de többször teleírtam, letöröltem és leteszteltem és nem változott a sebesség, tehát vagy még is csak működik a trim XP alatt is, vagy ez a toshiba vezérlő saját programjának tudható be,
viszont, ha annak akkor ez esetben felesleges az AHCI-mód ennél az SSD-nél, mert csak lassít (pl. késleltetés 0,4ms-ről 0,5ms re növekszik) és átlagos olvasás is 140-ről 130ra csökkent
amúgy intel 9.6-os AHCI drivere van fent
és XP home/prof és win7 64bit alatt is ue. az eredményeket kaptam[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
ja még valami, melyikkel vagyok előrébb :
nem sikerült a partíció eltolás után telepítenem az XP-t, tehát rossz helyen kezdődik a partíció, ez ugye többlet írást eredményez és elvileg lassulást, (lassulást nem tudtam mérni) az XP minden programmal együtt 4GB-ot foglal,
ezzel szemben win7 nél jó helyen kezdődik a patició viszont alapon 13GB-ot foglal amihez még hozzájönnek a programok, tehát ez is töbletírást okoz, hiszen az SSD minden írás olvasásnál a Windowst mozgatja
tehát inkább XP rossz helyen kezdődő partícióval, de csak 4GB adattal, vagy win7 jó helyen kezdődő partícióval, de 14GB-al
nem tudom érthető e a dilemmám[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
cszn
őstag
válasz kisza25 #9567 üzenetére
Én azt mondom neked, hogy annyi minden befolyásolja ezeket a teszteket... meg annyi mindennel foglalkozik a windóz is egyszerre ami bármikor lemezműveleteket hajthat végre, hogy úgy kéne ezeket a teszteket csinálni, hogy leméred 10X ugyanazzal a progival (nem baj ha az magában többször tesztel már) és átlagolsz. Nekem is mindig más és más értékek jönnek ki...
-
AndrewTdi
addikt
El lehet gondolkodni, hogy EZ tulajdonképpen jó lesz-e nekünk felhasználóknak vagy nem?
Meg fogja-e könnyíteni a választást? -
kisza25
félisten
leteszteltem vagy 10* atto-val, HDtune-al, crystaldiskmark-al minden beállítást
minimális eltérések voltak azonos beállításoknál,
a legegyszerűbb lenne venni egy win7-et, de ezen kívül számomra semmi extrát nem tud XP-hez képest,
ráadásul Win7 elfoglalja a fele SSD-t
legtutibb az lenne, ha rájönnék, miért nem tudom partíció eltolás után XP-t telepíteni(a fájlokat felmásolja, majd újra indul és utánna amikor folytatódnia kellene a telepítésnek egészen egyszerűen megáll )
kell a töknek a TRIM- ha semmi különbség nincsEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
elméletileg, ha nem működne semmi trim-hez hasonló dolog az ssd-ben már 2teleírás/törlés után is jelentős sebességcsökkenésnek kellett volna jelentkeznie, de lehet, hogy tévedek,
lehet win7 vásárlás lesz ebből előbb vagy utóbbEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9575 üzenetére
vmi megütötte a szemem az SSD "bibliánkban" és lehet, hogy itt a válasz a kérdésedre:
"Toshiba TC58NC/JMicron JMF618: ez egy állítólagosan Toshiba által felügyelt, második generációs JMicron-vezérlő, ami már nem szenved azoktól az akadozással kapcsolatos gondoktól, mint a JMF602. Véletlenszerű elérésben nem észrevehetően, de még mindig lassúcska a konkurenciához képest, ugyanakkor szekvenciális sebességével nincs probléma, és olcsó SSD-ket építenek köré, ezért egyre inkább népszerű. Az eddig látott tesztek szerint a TRIM helyett/mellett egy vezérlőchip által irányított mechanizmussal is rendelkezik, ami üresjáratban "megtisztítja" az SSD-t, így írási sebessége szinte állandóan a maximum közelében mozog."
Hmmmm..... TRIM helyett? Neked is V szériás Kingston 30Gb-os a meghajtód?
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
már én is gondolkodom egy SSD-én de még kínaiul van itt minden...
-
kisza25
félisten
ja tudom olvastam a cikket, többek között ezért is vettem ezt az SSD-t, mert én XP-vel szeretném használni ami ugye nem támogatja TRIM-et,
ezért is filózok, hogy nekem nem feltétlenül kell ez a TRIM+win7 combo, csak ezt a hülye partíció eltolás utáni XP telepítést nem bírom valamilyen oknál fogva kivitelezni
bigdigit:itt van a kínairól magyarra fordítás[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9578 üzenetére
Ha így van, hogy nem kell a TRIM, mert a meghajtó hardverből képes a feladattal megbírkózni akkor elég az XP is... A partició eltolást egy másik win7-es oprendszerrel rendelkező PC-ben biztosan megtudod csinálni! Nincs egyik ismerősödnek sem W7 OS-e?
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
a partíció eltolást úgy csináltam, hogy Win7 alatt töröltem az SSD-t majd újra létrehoztam,
formáztam alapértelmezett foglalási egységgel,
ezután megnéztem parancssorból sikerült e az eltolás és minden rendben volt,
ezután megpróbáltam telepíteni xp-t
a telepítő elindul, entert nyomok a telepítéshez, F8-al elfogadom a feltételeket,
enter-rel új windows telepítését választom, majd kiválasztom az SSD-t az xp-nek
ezután a fájlrendszer éríntettlenül hagyását választom, majd elindul a fájlok másolása, végez kiírja 15mp múlva újraindul, ezt meg is teszi, ezután eljut addig, hogy
cd/DVD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, itt ugye nem csinálok semmit, mivel már azSSD-ről kéne bootolnia és folytatni a telepítést, ez az a pont ahol megáll, próbáltam vagy 5* hol simán megáll, hol a meghajtó olvasási hibájára hivatkozik
természetesen minden próbálkozás után win7 alatt újra partíciónáltam az SSD-T
szerintetek mi lehet a hiba
eltolás nélkül meg simán felment a windows
Bird: ja tök ua. az SSD-nk van
én egy hete vettem kb.[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9583 üzenetére
Kicsit szétnéztem a neten... Ezzel a 4k-s partició eltolással sokan szívnak XP alatt, sőt a Microfos is felhívja a figyelmet az inkompatibilitásra...
Részlet a DISKPAR sugójából:
DISKPAR parancs offset=n A partíció kezdetét jelölő eltolás bájtban. Ha az eltolás nincs megadva, a partíció a lemez első szabad területének elején fog kezdődni....
Figyelmeztetés Ha ezzel a paraméterrel hoz létre partíciókat, előfordulhat, hogy a számítógép összeomlik vagy nem indul el.Ugye ez a diskpar a bonyolultabb megoldás...
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9585 üzenetére
Biztos van rá megoldás... Írj az SSD biblia cikk írójának! Meg különben is a remény hal meg legutoljára...
Az SSDk előtt nem is volt fontos a partíció eltolás... Ez a baj a visszafelé kompatibilitásokkal
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
ja az XP 2001-ben lett a nagyközönség elé tárva, az SSD meg 2006-2007-ben
azért, ha nagyon akarták volna megtudták volna oldani XP-nél is ezt a dolgot
pláne, annak fényében, hogy az első SSD-k már a számítástechnika őskorában megjelentek(az elektroncsöves számítógépek ferritgyűrűs memóriája szilárdtest-tárolónak tekinthető)
Később, az 1970-es és 1980-as években az IBM, Amdahl és Cray korai szuperszámítógépeiben félvezetős memóriaelemekből kialakított SSD-k voltak...
szóval az SSD sem egy mai gyerekEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Bird
addikt
válasz kisza25 #9587 üzenetére
Tehát az SSD visszatért és erősebb, mint valaha!
Ismerve a Microfos üzletpolitikáját ezzel is arra sarkalnak, hogy a legújabb, legdrágább oprendszerüket használd, ha tartani akarod magad a legújabb hardverekhez... Ez mindig is így volt és mindig is így lesz
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
hmm...pedig bele kell Az üzletpolitika a tengerentúlon kifogástalan... Ja kérem aki megengedheti magénak az SSD-t az megengedheti magának a W7-et is.. Mondjuk szerintem is jó kis OS a 7-es! Először nekem is fentartásaim voltak, de aztán én is belenyúltam a 200-ba... izé a pénztárcámba és rájöttem, hogy Ő kell nekem
[ Szerkesztve ]
-
martin66
senior tag
Hi!
Megjött az SSD és az achi-t itt ráraktam Kép
Majd felraktam a win7-et és ezt írja ki minden gépbekapcsolásnál 3-4mpig szarakodik és így zavar...
Min a 2 kép ugyan az csak az egyik hamarabb de élesebb másik késöbb de minden rajta van, bocs de csak a telóm van itt...
Köszi a segítséget! -
martin66
senior tag
??
-
martin66
senior tag
De mindenkinél így van? vagy egyáltalán nekem írtad? engem igen is zavar ..
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest