Hirdetés
Aktív témák
-
lehella
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #39500 üzenetére
Basszus, úgy néz ki, hogy az újonnan vett adatkábel volt a ludas, mert most már elindult a telepítő normálosan... elég furcsa ez :S
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
szmegma
aktív tag
Kicsit atsiklottatok a kerdesem felett, amit par napja kerdeztem igy most megismetlem:
Lattam jott ki uj FW az SSD-hez amit hasznalok. Erdemes feltenni?
TV: JZ1000
-
buherka
addikt
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
melan
senior tag
válasz bigdigit #39507 üzenetére
Ezt a lehetőséget ismerem, de a futtatás és a kereső különböző dolog. A futtatást egyébként egyszerűen windows bill+R kombóval el lehet érni. A keresőt (kikapcsolt indexálás és keresés mellett) nem tudtam életre hozni (nyilván) a start menü beállításaival. Amúgy ez a kereső csak azért jó, mert ha elkezdem beírni pl rendszer... akkor egyből feldobja a lehetséges eszközök listáját. Megnéztem a szolgáltatásoknál, az indexálás és a kereső külön pipával inaktiválható. Ezért nem értettem, hogy a keresőt miért érdemes kiiktatni...
-
szmegma
aktív tag
(#39505) dani3l, (#39506) fagy53 - Az enyem egy Corsair Force GT 60GB.
A leirasnal nincs semmi, hogy ajanlott mert pl. jelentos gyorsulas varhato vagy vmi...
Esetleg ti tudtok az uj FW-rol vmit? Problemam nincs egyebkent az SSD-vel.TV: JZ1000
-
lakisoft
veterán
Ez mennyire jó egy HDD-től?
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
Bodor
veterán
24K-ért akciósan kapható a KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G, ha esetleg érdekel valakit.
Az akció feltételei:
- a készlet erejéig
- 07.10 - 07.13 24.00-ig leadott rendelés esetén
- egy vásárló maximum 2 db-ot vásárolhat[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Ha nagyon off, sorry, de nem tudtam, hogy hova tehetem fel a kérdésem, mert nem találtam ilyet.
Az volna a problémám, hogy egy hónapja kb vettem új alkatrészeket a gépbe, azóta random időközönként kifagy a gép (általában inkább üresjáratban), majd újraindul és vagy túl sem jut a BIOS töltőképernyőjén, vagy egyszerűen csak fekete alapon fehérrel kiírja, hogy elvesztette a booteszközt, válasszak egyet és nyomjak entert.Konfig a következő volt régen:
-Asus P5GD1 pro lap
-Celeron P4 2,8GHz
-Corsair CX500 táp
-OCZ Agility3 60GB SSD
-MSI n9800GT kari
-plusz össz 1,5GB gagyi ram.
Ezeket használtam egy 64bites XP-vel, minden tökéletesen ment, nem voltak semmilyen hibák.
Az új konfig ez:
-Asrock Z75 pro3 lap
-Intel i5-2500K
-Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB ram,
a többi nem változott.64bites win7-et tetem fel, a fórumokon található összes leírást végigbogarásztam, és aszerint kikapcsolgattam minden SSD írást növelő dolgot (anno XP-ben is megcsináltam ezeket). Természetesen az energiagazdálkodási lehetőségeknél is kikapcsoltam minden hibernációt, alvást, stb, ennek ellenére jön a baj.
A minap bogarásztam a BIOS-t, és találtam egy olyan lehetőséget, hogy "Intel SATA agressive link power management" enabled, vagy disabled. Ez alapértelmezetten Enabledre volt kapcsolva.
Próbáltam utánaolvasgatni gúglin, de magyar leírást nem találtam, kélnytelen voltam tarnszlételni és azt írták több helyen, hogy ez a SALP figyeli a HDD/SSD-t és ha kevésnek találja za IO-t akkor csökkenti a feszültséget?, így energiát spórolva meg (kemény 0,5-1,5 Wattot, húha). Tehát mintha az "alaplap rakná energiatakarékos üzemmódba" az SSD-t.Leheséges, hogy ez okozza a bajt? Kapcsoljam ki a francba, vagy valaki másra gyanakszik?
A válaszokat előre is köszönöm!
mAtx4ever!
-
fsb1000
nagyúr
válasz lukaszokni #39518 üzenetére
Kapcsold ki... ha úgy nem jön a hiba, akkor az volt az oka.
-
Bodor
veterán
válasz lukaszokni #39518 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez SSD probléma lenne.
"nem tudtam, hogy hova tehetem fel a kérdésem, mert nem találtam ilyet."
Van egy olyan topik, hogy: Mi baja a gépemnek, ha...[/L]
-
Destructo
senior tag
Sziasztok, vettem egy OCZ Vertex plust.
A firmware-t akartam frissíteni.Eljutottam odáig,hogy "select number device" vagy valami hasonló.Beírtam neki a 2 est mert oda volt betéve,de sajna nem volt jó.
Nem vagyok valami DOS emberke..mit csináltam rosszul és mit kellene volna csinálnom?
Válaszotokat köszönöm!
-
Destructo
senior tag
Megvan...meg kellett előtte formatálni a meghajtót..aztán már látta 1 esen.
Azért köszi!
-
CyberJedi
tag
válasz dani3l #39505 üzenetére
Ez nem így van. Nagyon sokszor komoly hibajavítások történnek a FW-ekben, amiről ha nem olvasol, utána nem is tudsz. Mire problémád lesz az SSD-del, addigra késő. Adataidnak annyi, gyakran a drive is megy gariba vissza.
Ne informáljuk félre a népet. Az SSD-knél nagyon fontos a friss FW. Sokkal fontosabb, mint az optikai meghajtóknál, BIOS-oknál, vagy telefonoknál. Azoknál ugyanis az adataid nincsenek veszélyben.
Az összes Sandforce alapú SSD-nél kritikus fontosságú volt minden FW frissítés, az alvásból való felébredésen dolgoztak vagy 2 évig, hogy 100%-os legyen. Hosszú történet.
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
csabsz13
aktív tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, hogy egy 2,5"es SSD-t, aminél szimplán csak a meghajtó van a csomagban (tehát nem desktop kit), hogyan tudom majd beszerelni a gépem házába? hol a legegyszerűbb beszerezni a tartókonzolokat stb?
kösziAMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Nagyjából bekonfigoltam az új rendszert az SSD-n, szerintetek az alábbi értékek nem kevesek egy kicsit?
Samsung 830 128GB SATA3 SSD, Asrock 880GMH alaplap.www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
fagy53
nagyúr
-
rob83
aktív tag
Nagyon foglalkoztat a kérdés,hogy vegyek egy SSd-t!
Esetleg van olyan aki HDD-vel megegyező módon használja?
Én ha veszek csak a win7 + a programokat rakom rá csak a lapozó fájl-t kapcsolnám ki az így is ki van!
3 éven belül,ha baja van úgyis garis,ha meg nincsen úgyis megérik a cserére!
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
biztosan milliószor feltették már a kérdést, de én nem találtam... bocs
szóval hol tudom megnézni, hogy az SSD-n milyen Firmware van és, hogy szükséges e a frissítése. egy OCZ Agility 3 120Gb-ról van szó konkrétan.[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
-
rob83
aktív tag
Van az apróban vadi új Samsung 830-as 17 k!
3 év gyártói garancia!
Ezt,hogy lehet érvényesíteni ha szükség lenne rá?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
fagy53
nagyúr
Gyártó garit a hazai márkaképviseletnél, annak hiányában a külföldinél lehet érvényesíteni, ez utóbbi macerásabb és költségesebb.
Volt rá példa, hogy a hazai Samu nem foglalkozott a dologgal, hollandiai Samsung intézte el végül korrekten a cserét, ez HDD-vel történt meg.
Én ennyiért megkockáztatnám a vételt, legfeljebb úgy tekintenék rá, hogy gari nélkül vettem, ezért olcsóbb, valamit valamiért....
Végszükség esetén pedig ott a gyártó gari, persze a papiroknak rendben kell lenniük![ Szerkesztve ]
-
q8
tag
üdv mindenkinek...
hosszas előtanulmány után vettem egy Samsung 830-as 64 gigás ssd-t,
és beleraktam egy HP nx6310 notebookba, ami csak sata1-et tud, semmi extra bios beállitás nincs az ahci módot illetően..
próbáltam a régi xp-t átklónozni, de nagyon gyatra eredményeket hozott a ChrystalDiskMark,
utána felraktam egy Windows 8-at (7-es nem volt kéznél), de itt sem érzem hogy gyors lenne bármi is..
csináltam pár képet a tesztekről [cdm-ben 512k-ra nem mértem...asssd a 4k-ssal nyűglődött, kb 0,7 de inkább leállitottam...de az atto-s a legfurcsább... miért mér a chrystal teljesen mást mint a másik kettő program?]mondanátok róla véleményt ?? (előre is köszi...)
mit nézzek/állitsak be ?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest