Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz janos666 #22028 üzenetére
Én ilyen mélységben nem merültem bele a filmbe.
SPOILER
Cage szerintem is jó, viszont én egy sokkal darkosabb, tébolyultabb filmet vártam... Kb. olyan szintet végig mint ahogy rámászott a parkolóban a csajra...
Az anyósa is jó volt, simán hozta a redneck mellékszereplőt, aki víz helyett is sört vedel.
Ami viszont nagyon nem tetszett, az az hogy Xzibit milyen könnyedén lepaktál Cage-dzsel... Szerintem az a rész nagyon gyenge volt, engem az égetett ki a legjobban...
Eva Mendes meg szerintem nem volt hihető mint luxusprosti. -
Pitterix
őstag
-
hoffman_
nagyúr
válasz janos666 #22166 üzenetére
spoiler
Nekem talán az a rész jött be legjobban, amit a kerti bunkerben töltöttek.
Igen, mert a sok szürkébe az vitt egy kis boldogásgot, ami felért egy utolsó, tiszta lélegzetvétellel, nekem olyan érzés volt.
vége
A befejezést illetően nekem is hasonló a véleményem picit, nem ide illet, az előtte levő ~ másfél óra nem ezt érdemelte/követelte, szerintem sem. Lenne pár - a szürke világba passzoló - ötletem nekem is.
Illetve azt is hiányolom mindkettőből, hogy nincsenek flashbackek, vagy legalább elbeszélések arról, hogy mi is söpört végig a földön. Egyszerűen "világvége volt, csak minket itt felejtett a szarban", mint ha ez olyan mindennapos dolog lenne itt felénk is, "az apokalipszis", nem pedig az "izé rakéta/kísérlet/isten... a honnanis, ami mitis...".
Ez nem véletlen, a vak is látja, hogy így lett megírva/rendezve és szerintük ettől lesz kicsit rejtélyesebb. Ebbe lehet, hogy én nem kötnék bele, mert engem is nagyon érdekel alapvetően, de szerintem így fekete foltként jobban lehet az utánalévő világot kreálni.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Arnold2
őstag
válasz janos666 #22359 üzenetére
Shutter Island SPOILER!!!!
Ez igaz is lenne, de akkor ezek szerint rossz szó volt a szörny rá, Ő tulajdonképpen nem rossz ember. Arra ért ugye haza, hogy a felesége "végleg át állt a sötét oldalra" és megfojtotta a gyerekeit. Erre Dicaprio nagy részben düh vezérelve de kis részben a felesége kérésére lelőtte. Ugye emiatt került börtönbe. De az átéltek (halott gyermekei és hogy lelőtte a feleségét) annyira soknak bizonyultak, hogy megtört és létrejött egy másik személyiség.
De a lényeg, hogy a dokiknak sikerült a kezelés, Dicaprio már saját maga, de olyan nagy neki a teher, amit úgymond visszakapott, hogy inkább az áldásos tudatlanságot választotta, mint ekkora teherrel tovább élni.
Ezt is tükrözi az utolsó mondata.
S hogy önjelölt mártír lenne? Nos azt nem hiszem, hisz neki már abszolút mindegy. Senki sem tudná meg hogy meghalt. -
Arnold2
őstag
válasz janos666 #22381 üzenetére
Shutter Island SPOILER!!!!
Nem tudom, hogy véletlenül írtad így vagy szándékosan, de Teddy Daniels nem őriz meg semmit illetve csak minimális bűntudata van (az is a náci táborban történtek miatt). Ugyan is ő egy kitalált személyiség Andrew Laedis által. Itt tulajdonképpen Laedis hordozhat valamit, de mivel eddig (s bár ő volt az eredeti személyiség) el van nyomva.
Teddy a kitalált személyiség: nem tud semmit a család gyilkosságról, a felesége meghalt, de nem "általa" hanem Laedis által.
Andrew megölte a feleségét és nagyon közvetve a gyermekeit. Na emiatt lett bűntudata, de megtört a nagy teher alatt és jött Teddy. Miután meggyógyították, újra Andrew lett akinek ott van az a nagy teher a vállán. S mivel "nincs mit kezdenie magával" így inkább a lobotomiát választja. Abban egyet értek veled, hogy végül is mondhatjuk gyávának, hogy nem akar azzal a teherrel tovább élni. De akkor egy költői kérdés feléd: te tudnál?
Valamint nem akar ő ártani senkinek sem. A másikat is csak azért verte meg, mert Teddyként azt mondták rá, hogy ő Laedis (aki megölte a feleségét), s ezért pöccent be.
Nem hősies, ezt aláírom. De semmiképp nem mártírkodásból csinálta amit csinált. -
Jhonny06
veterán
válasz janos666 #22379 üzenetére
Azért nincs igazad, mert új szervekre váró emberekről volt szó az egész filmben. Szervdonorként ezt teheted az emberekért. Azzal, hogy még élsz 40 évet nem segítesz rajtuk. Másokon segíthetsz valahogy, de megvolt az egésznek az előtörténete, hogy miért cselekedett így. Ezeknek az embereknek akkor kellettek a szervek és nem 40 év múlva. Ez nagy különbség. Ez nem az öngyilkosságról szól, hanem a segítségről.
Erről a filmről vagy jót, vagy semmit.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz janos666 #22525 üzenetére
Nem, nem láttam, assem tom miről szól, csak a nevét ismerem. Érdemes megnézni?
A csaj kifejezetten nem tetszik ezen a képen. A valóságban se tetszik. A Twilightban egész máshogy néz ki, mint a való életben. Mintha nem is ő lenne. A Twlightos sminkkel és hajjal viszont kifejezetten bejövős. Nem olyan kifejezetten bomba csaj, inkább érdekesen szép, de szép.
Egyébként nem tom mit csinálnak a Twilight sminkesei, de ezt a Pattinson gyereket nem tudják normálisan megcsinálni. A Twilight elején tök máshogy néz ki mint a vége fele, a New Moonban is tök máshogy néz ki, mint bmelyik Twilightos változata.
Viszont Kristen kisasszonyt szépen megcsinálták.
-
oxox
addikt
válasz janos666 #22525 üzenetére
spoiler book of eli
hát ja...én is így vagyok vele...viszont lehet valaki szentinel, de nincs az a vak ember aki egy idegen vidéken ilyen könnyedén mozog, csak az egyéb érzékeire támaszkodva....ez az Úr adta, az Úr elvette elmélet meg elég vicces lenne....
jaja a öreg kannibálok nekem is bejöttek ..."találtam egy kis húst. Ugye éhesek"....bazz 30tél telt el azóta, ez meg talált egy kis friss húst ...és közben az a vinnyogó zene....nagyon eltalálták!
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Tibiajax
nagyúr
-
Zoo123
senior tag
válasz janos666 #23994 üzenetére
-Transformers 1-2,
-2012,
-Knowing esetleg animált filmek pl:
-Up,
-Bolt ezek Blu-Ray kiadása (cirka 37-50GB, megfelelő sávszél esetén 1-2 nap alatt lejön) de ezek aztán odaszegeznek a fotelba képileg[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
diablo1984
veterán
válasz janos666 #26014 üzenetére
azért az a film több sebből is vérzett, ez a klónozzuk magunkat hadsereggé már erős volt és lényegében másfél óra semmi sem történt a filmben, de az látványosan! értem ez alatt, hogy a történet egésze nem lett kerekebb, csak a csóka lett kinyírva, de az is mit számít? nekem nagyon nem jött be, még talán a 2.vagy3. résznek lehetett valami köze a játékhoz(legközelebb), de utána már nagyon elszálltak az eredeti ötlettől....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz janos666 #26050 üzenetére
csak óvatosan, de tényleg. Salo eléggé egy kontroverziális darab. a másikról én is most hallottam először.
centipedet én se láttam, de állítólag unalmas. horrorok közül én inkább az újhullámos európaikat szeretem (meg pár idősebb darabot), meg egyébként is inkább vagyok filmszerető, mint gore fan. kell néha a gore (pl a Mechanikus Narancsnak szerves részét képezik az erőszaktételek), de csak attól film még nem lett jó. másképp fogalmazva a témáról, kellő öniróniával
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Zoo123
senior tag
válasz janos666 #26233 üzenetére
Szerkesztve:
F34R megelőzött amíg kerestem az imdb-n.Az Adéle és a múmiák rejtélye című filmre gondolsz?
Haver látta neki tetszett... innen tudom hogy én messzire kerüljem el, nem egyezik az ízlésünk, van ilyen!Az imdb-n elég alacsony pontot kapott, elég kevés szavazattal: valószínűleg nem "mainstream" film.
De azért nézd meg, és írd meg milyen volt, így legalább lesz róla vélemény és én sem rongálom az agysejtjeimet.[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
danih
veterán
válasz janos666 #26414 üzenetére
Ezek nagy részéből nagy valószínűséggel soha sem lesz semmi (development hell). Le van védve, dolgozgatnak rajta, szűkös napokon talán ráfekszenek - bár remélem inkább nem.
Esetleg ID4-2-re (ID5? lol... vagy inkább most a karácsonyt cseszik el?) rá lehet.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #26629 üzenetére
Tovább a második részre: Aliens.
A kép kicsit zajosabb, a hang csak kicsit jobb. Előbbi korához mérten kiváló, utóbbi most is fülzajdító tud lenni pár jelenetben. Sőt, ebben a formátumban olyan halk a beszédhang az effektekhez képest, hogy majd' kivitte a mély morajlás az ólomüveget a szekrényemből, ha elég hangosra tekertem ahhoz, hogy értsem a párbeszédeket (felirat nélkül nézem az eredeti hangsávval, és tényleg iszonyat halk a beszédhang...).
Ennek a résznek ebben a vágatában már kevesebb a filmes baki, mint az első részben.
Bár érdekesek azok a lőfegyverek, amik frissen betárazva 40-akárhány töltényt jeleznek ki, később már 90-akárhányat mutatnak, majd miután ismét 40-akárhányat jeleznek vissza, még legalább 60 golyót ki lehet belőlük lőni, és még marad is. (Nem számoltam, de figyelmesen saccoltam, hogy "sok lesz már az Riply, tárat is cseréhetné' néha he!" De a kommandósokat sem kellett félteni e téren miután elkoboztak tőlük fejenként egy-egy tárat, ami elvileg full ammo volt, aztán mégis szarráluggaták a helyet a dugitölténnyel is ).Ami magát a filmet illeti: Ezúttal kicsit jobban tetszett, mint mikor először láttam. De most sem ejt azért hanyatt. Én alapvetően 3 felvonásra bontanám:
Aliens - Dicshimnusz a bakáknak és menetelés az idióták halálába
Alines - És van még romantika a halál küszöbén
Aliens - Medal of honor Rambo editionEbből szerintem csak a 3. az igazán hű az első Alien filmhez. Az első felvonás szerintem kicsit gáz, a középső is fura, de azért elmegy, mert van közben akció is, de csak harmadik az igazán élvezhető. (Most sikerült élvezni, de első megtekintéskor már annyira lefárasztott a középső felvonás, hogy bealudtam és csak vártam a végét.)
Szóval nekem még mindig nem adja ez a James Cameron féle pop-top-factory. Attól még nem lesz jó egy film, hogy rögtön egy három részes minisorozatot kapsz egyszerre 160 percben, amiben csak a kötelező jelleggel betolt kliséhegy összefoltozására és polírozására fordítódik a kreatív munka 90%-a.
Elhiszem, hogy működik, és elismerem, hogy jól csinálja, amit csinál, de nekem a Terminátoron kívül eddig nem nagyon jöttek be a cuccai. (És azt is gyerekként imádtam igazán, most visszanézve tényleg "pofon egyszerű gyermekmese" az is, amint fejtegették azt a Sarah Conor sorozat kapcsán.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tibiajax
nagyúr
válasz janos666 #26672 üzenetére
annyira látszik, mennyire teljesen máshogy fogod fel és látod ezeket az Alien-filmeket..
a kor hithű szelleméhez igazodva letöltesz több évtizedddel ezelőtti kultfilmeket most 40gigás bluréj rippeken, berakod a kis számítógépedbe és elkezdesz kielemezegetni otthon olyan alkotásokat, melyek nálad idősebb generációnál okoztak sokkal mélyebb nyomokat, mint azt te valaha is megfogsz kapni ezektől a képkockáktól
tanulmányt próbálsz meg írni erről az egészről, hogy milyen eredményt is sikerült elérni Scottéknak, annak idején, amivel egy kultuszt hoztak létre és a modern scifi/horror alapjait rakták le
Fiatalabb vagy magunknál a filmeknél is, nem is kevéssel (legalábbis a hszeid erre utalnak erőssen), de annyira látszik, mennyire fogalmad sincs erről az egészről, arról, amit az Alien mozik jelentettek anno nekünk, egy kicsit idősebb korosztálynak
Hol voltál akkor még a bluréjeddel, amikor én biciklivel minden csütörtök este felcangáztam a főtérre, hogy megnézzem, milyen új filmplakátokat és fekete-fehér képkockákat raktak ki az új filmekről amiket játszanak a jövő héttől a bástya mozinkban... amikor azt olvastam csak, "Nyolcadik utas a Halál".. meg hogy "csak 18 éven felülieknek ! " , este 8-tól vetítették, meg se mertem kérdezni, hogy elmehetek-e rá, maradt akkor a képek nézegetése, majd néhány évre rá az, h később suliban, 89-90-környékén irigykedve hallgattam azt, akinek megvolt otthon a bécsből behozott videón, és megnézhette.. Én is akkor láttam végül, egyszer bennt maradtunk péntek este a suliba, kémia terembe volt tévé és képmagnetofon (lezárva de kinyitottuk mint a szar), ott néztük meg haverokkal és paráztunk, felejthetetlen emlékem egyikeA Bolygó neve: Halál-ra már kevesebbet kellett várnom, hál' istennek, azt valamikor 92-körül az éjszakai csilagász szakkörösökkel a táborban éjszaka, amíg az igazi kis kocka-megfigyelők kinnt nyalták a tanár seggét, mi beraktuk az alámondásos kazettát aztán toltuk neki, soha nem felejtem el, ahogy ott néztük, itt van ma is előttem. ahogy a tojásokat mutatják, h kinyílnak mekkora para volt, Riplíí ahogy tolta neki, Bishoppp, ahogy szétkapta a sziszegő szörny.. állat volt. csak lestünk. krva jó volt
a 3 és 4-et már mást csinálta, más felfogás, későbbiek is, másabbak is lettek, sztem szarok, de ez is nézőpont kérdése, tőlem messze állnak, nem fogtak meg feleannyira sem, mint annak idején a Scott és Cameron-filmek. Azok voltak, ami -nálam- ma is Az Alien..
Ezek persze mind szép emlékek, és nyilván közrejátszik az, hogy gyerek voltam még és amit gyerekként kap élményt valaki, ha az elég erős ahhoz, h maradandó legyen, akkor az elkíséri őt egész élete végéig.. Az Alienek ilyen filmek voltak János, hangulatban, látványban ütöttek és azóta is így gondolok vissza rájuk, az első két klasszikus részre, a filmtörténelem mérföldkövei, én azt gondolom, teljesen felesleges ezen edzened most, 2011 januárjában magad, hogy lejárasd előttünk őket, valamilyen szinten, nem nagyon fog ez sikerülni..
: )max ennyit látunk csak... a te generációd mennyire nem a mi generációnk
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz janos666 #26680 üzenetére
És akkor a Die Hard sorozat is egytől egyig szar, mert McClane minimum negyvenhetet lő egy tár Berettával, majd a következővel már negyvenkettőt, nem? Sőt, az egyik jelenetben a bal oldalon van vérfolt az atlétán, a másikban meg a jobb oldalin? Ugyanazt tudom mondani, mint Tibiajax: ha ilyesmivel foglalkozol, akkor inkább kritikus vagy, mint műkedvelő.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz janos666 #29037 üzenetére
szép poszt..
Sanctum
hd,dts
Az első 30percet ha valaki túléli, utánna már egészen nézhetővé válik majd a film.
Cameron nevével borzasztóan el szeretnék adni a filmet, ahol csak lehetett, feltüntetették mint kizárólagos producert, igaz, volt rajta kívül még vagy 3 név, mint ilyen ilyen kiz.prodúcer.. Nekem kicsit asylum-os volt az egész, de maga a menekülés a klausztrofóbiából azért rendben volt. elvileg megtörtént esemének alapján készült. a legvége képsor volt a legértékesebb az egészben
6/10 -
WonderCSabo
félisten
-
mephi666
nagyúr
válasz janos666 #30175 üzenetére
jópár apróság volt amúgy a filmben, ami miatt tetszett, viszont választ is vártam volna:
- pl tetszett, hogy a csaj szemszögéből mutattak mindent... az ő (vagyis tükörkép) látomásai is be-beugrottak időnként mondjuk a "démon" barátjáról, stb
- a csaj öccse meg fura volt... elég elborult festményei voltak és a srác is először úgy tűnt, hogy "nem az igazi" már, ahogy ült a festmények között és bámult ki a fejéből... a film végére pedig pont úgy alakult, hogy ő maradt meg "eredetiben" (itt is talán bele lehetne magyarázni, hogy miért voltak olyan elborult alkotásai? talán nem véletlen? vagy ő is meghalt, csak nem mutatták? fene tudja)
- ami megint 5*-os a filmben: a hangulatfokozás... húzzák-húzzák az ember idegeit, már-már számítok valami klisés "ijesztésre" és ez elmarad... pl gondolok a következőre: csaj áll a tükrös polc előtt, kinyitja az ajtót, fokozódik a hangulat, csukja az ajtót... már számítok rá, hogy becsukás után a tükörben megjelenik valaki a háta mögött(ezerszer ellőtt klisé), de nem... leejt valamit és lehajol... a tükörképe meg ott marad a tükörben és "rátámad" ...az ilyen kis apró meglepetések nagyon bejöttek... meg amikor a csaj telefonon beszélt az apjával: nagyon jó kamerabeállítás, sötét szoba, aztán szépen előbukkant az apja hasonmása a sötétből... ez is ütött...nem mondom, hogy rossz film, sőt egyre többet gondolok rá vissza, annál jobban tetszik... és a mai film-felhozatalban ez nagy szám, hogy gondolkodtat... profi módon meg volt csinálva a film, mert pont a rejtélyessége miatt agyalok rajta: keresem a különféle magyarázatokat... és ha mindent elém raktak volna, akkor más lenne a helyzet...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest