Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
Akkor majd küldhetnél egy ilyen leírást, vagy jövők ide a fórumba.
Lehet, akkor hétvégén mégegyszer neki esek a Fedorának. Megnézem, mennyire melegszik a gpu.Őszinte leszek, sosem értettem, hogy sokan miért fújolnak a unity-re. Nem, nem vagyok fan, csak egész egyszerűen, nekem könnyebb kezelni. KDE, túl sok minden van egyszerre, túl sok beállítás, túlzsúfolt nekem. Gnome Shell-nél pedig a balfelsőbe tolni, mindig az egeret, és aztán átkattintani az appra, aztán ott minden...
Unity-ben ami nagyon tetszik: Felső panel, a jobb oldali lenyíló menü, az Isteni. Az annyira el lehet találva az én szokásaimhoz, hogy yess. (tudom gyors billentyűk, de én programozáson kívül, mint egyszerű user nem használom, szeretem az egeret mozgatni
)
Ubuntu ikonra katt, és akkor feljön kicsiben az appok, a doksik, azt is szeretem.
Meg a launcher bal oldalt, kattintok a könyvtár ikonra jobb klikkel és felkínálja: downloads, document, pictues stb.
Szeretem, sokat használom, és automatikusan el is tűnik. Ez jó, nem szeretem asztalra kipakolni. Nekem ez így laptopon nagyon kényelmes.
Meg a bejelentkező képernyőt is jobban szeretem.
De mindenki olyan GUI-t és disztrót választ, ami a felhasználói szokásához közelebb áll
Én nem vagyok Unity fan, de egész egyszerűen, nálam eltalálták. Én megvagyok vele elégedve, az, ha 2-3 mp lassabb, az nem érdekel, türelmes ember vagyok
és sosem volt csúcs konfig gépem 
Ha ezeket tudom GnomeShell-el és az AMD driver felvétele után sem fog sütni a laptop, akkor áldásom rá.

Ha már a linux a szabad választásról szól... akkor lehet mégsem hagynám magam rábeszélni a gnome shell-re

-
Lacces
őstag
Fedora alatt a Unity kezelőfelületről van valakinek tapasztalata?

-
Lacces
őstag
Fedora, hát látom rajta, hogy nagyon non-free. Köszi a segítséget amúgy!
Jah, ezt a leírást már megcsináltam, de nem jelenik meg ez a felhasználó...
No mind1.Nincs olyan szoftverközpont, mint az Ubuntun? Ez az add-remove software, inkább synaptic szagú. Vagy csak a váltás nehézségei jöttek ki rajtam

-
Lacces
őstag
Most már jó, második telepítésnél, már jobb. Most már minden okés a Grubnál és felajánlotta, hogy létrehoz felhasználót.
Visszont lennének kérdésem

1. Hogyan tudnék létrehozni vendég fiókot? (mint Ubuntunál, vagy Mageia, vagy Windows 7) Jelszó nélkül belép és használja a rendszert.
2. Hogyan tudok új betűtípust hozzáadni a rendszerhez? Vagy hol tudnék letölteni hozzá? Nálam az Ubuntu betűtípusa bejött, azt be lehet ide integrálni valahogy?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Van egy-két problémám a Fedora 17 telepítéssel...
1. Telepítéskor látja, hogy na, van Windows is. Felrakja magát a rendszer, de a Grub-ban nincs jelen a Windows! Nem lehet sehol sem választani. (Ubuntu megoldotta ezt) De a fedora nem... Így windows elérhetetlen (jó-jó linux vs win, de most az ilyen poénokat mellőzük
)2. Olvastam is Vizion cikkét a telepítésről. Nálam van egy kis gond, a telepítés végén, vagy közben sehol sem kéri a telepítő tőlem, hogy akarok-e user-t létrehozni... Semmi ilyen kérdés. És ha felvan telepítve a rendszer, be sem tudok lépni!
Másodjára telepítem és semmi ilyen kérés nincs...
A gnome live-cd-t szedtem le a 64biteset és dvd-re írtam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)