Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
D600
tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
"szóban meg is történt az újabb szerződés"
Az 1 éves hűségnyilatkozathoz az aláírásod szükséges, tehát valami rossz tájékoztatást kaptál a telefonba. Ha online ügyfélszolgálatnál módosítod(hosszabbítod) még akkor is kell írásban szerződésmódosítási nyilatkozatot tenni. Sebesség módosításnál külön sávszélesség módosítási díjat is számláznak.
Lehet én értettem félre amit írtál, de úgy veszem ki, hogy nem írtál alá semmit?
-
D600
tag
válasz
alabaro
üzenetére
Olvasd át az AFSZ ilyen esetekhez kapcsolódó részeit.
Az Externet felelőssége teljes, hisz nála vagy előfizető, neki kell biztosítani az internetedet. Ha probléma van, akkor is nekik kell jelezned és ők intézkednek az előírtak szerint, illetve a lehetőségeik szerint. Ha nem tudják biztosítani, akkor a szerződést felmondhatod velük bármikor.Womb arra gondolt én vagyok Externetes. Ha az is lennék, nem hiszem, hogy alkalmazottként védeném őket, esetleg maga a tulajdonos, vagy az igazgató kiállna a cégért, de a többieknek szabad a véleménye. A sok-sok éves informatikai tapasztalatból merítem a véleményem.
-
D600
tag
Így van, az internet szolgáltató nem okoz ilyen hibát, csak a T-com rendszer. A rendszerben értsd nem csak a házad vonalát, hanem amikor átmész másik szolgáltatóhoz átkapcsolnak másik rendszerre, hurokra, vonalra. Így szintén csak a T-com a felelős, ha egy vonal szakad, vagy nem szakad. Ha ugyanazon a T-com központon, ugyanazon a vonalon hagynak másik szolgáltatónál, akkor az ugyanúgy szakadni fog. Hogy hol a hiba a vonalban? Nálad, vagy a központnál? Ezt csak a T-com tudhatja, de ezért feleslegesen szidod az externetet, mert semmi közük a vonal minőségéhez.
-
D600
tag
válasz
melinda75
üzenetére
Az ASZF 11. pontjába le van írva a hiba elhárításnak a menete. Mivel az ADSL előfizetést két cégtől kapod, így ez agyon bonyolítja a hibaelhárítási eljárást. Többségben persze a t-com-nál vannak gondok, de szeretnek mutogatni is egymásra.
Az externet feldolgozza a hibát 3 munkanapon belül, majd ha nem náluk van a hiba jelzi a t-com-nak akik listába veszik és majd ha sorra kerül pár munkanapon belül, akkor keresik fel az ügyfelet. A "munkanapra" felhívnám a figyelmedet, mert ha jól látom szombat, vasárnapot is számoltad. -
D600
tag
Azért ezek már nagyon extrém dolgok lennének, ha bele merne ilyet írni bármelyik szolgáltató is. Egyébként sem csak a szerződés a mérvadó, a mindenkori ASZF pontjait kell figyelembe venni.
Az 1 éves hosszabbítás kizárt.
Ha lejár a szerződés, akkor csak az újabb 1 éves szerződéssel lehet hosszabbítani, amit a szolgáltatónak és az ügyfélnek is hivatalosan alá kell írni. Ha előfizetsz egy szolgáltatásra, akkor vagy hűségnyilatkozattal, vagy a nélkül fizetsz elő. Ha hűségnyilatkozattal fizetsz elő, akkor ha lejár a szerződés, az előfizetés mehet tovább, hisz amíg egyik fél nem mondja fel a szolgáltatást, addig folytatódhat határozatlan szerződésként. De bármelyik fél beleegyezése nélkül nem hosszabbíthatják 1 évvel. Ezeket törvényben szabályozzák. Az externet pedig elég nagy cég ahhoz, hogy belebukjon ilyen hibába.
A rendelkezésre állási időket is törvénybe szabályozzák. Hiába írnának bele akármit a szerződésbe, a szolgáltatóknak elő van írva a minimum rendelkezésre állási idő jogszabályokban. Az ASZF szerint ADSL netnél ez 98%. Tehát, ha 7 napon keresztül folyamatosan nincs neted, akkor is belefér törvények szerint. Ekkora kiesés nagyon ritka esetben fordulhat elő. -
D600
tag
Így igaz. Szakadozást a szűrőn, modemen, router-en kívűl még maga az oprendszer hálózati hibái, illetve a t-com vonal hibája is okozhatja. Kivéve az externet.
A 9700 valóban drága, hisz a 8mbit-ért én 2ezerrel kevesebbet fizetek náluk és régi ügyfél vagyok.
Az 5-6 mbit sem az externet hibája. Ők adják a 8mbit-et. Lehet túl távol vagy a t-com központtól, vagy a t-com kábelekkel is lehet probléma, például öregek. Nálam még mindig megy a 8mbit szakadás mentesen, tehát az externet hiba kizárható. A t-com viszont nem biztos szívesen foglalkozik azoknak a problémáival akik nem náluk előfizetők. Így hiába van néha panasz a vonalra a T-com mégsem változtat a helyzeten, lehet így csalogatják át az ügyfeleket más szolgáltatóktól.
Az externet ügyfélszolgálata nagyon korrekt. A 2 év alatt háromszor hívtam kisebb változások miatt és csak párszor csörrent ki, fel is vették. Mind a három esetben udvariasan, technikailag felkészülve válaszoltak.
-
D600
tag
Mikor jár le az 1 év?
Szerintem amíg nem mondod fel a szolgáltatást, addig érvényben van az előfizetés.
Tehát elvileg, ha nem jelzed nekik 1 év lejárta után, hogy felmondod, akkor automatikusan megy tovább az előfizetés hűség szerződés nélkül.
Talán csak az 1 éves hűségszerződésnél kell a te beleegyezésed hivatalos aláírással, amikor 1 évet újra aláírsz?
Kérdezz rájuk telefonon. -
D600
tag
válasz
Magnum PI
üzenetére
Így már értem. De akkor nálad nem csak az a gond, hogy keveset csökkentenének, hanem elég magas volt az eddigi havidíjad is. A Tvnetes árak másak voltak, mint az Externetes, ezért van különbség. Végül is akkor olcsóbb ajánlatot kaptál, csak a Tvnet miatt az externetes árak jóval kedvezőbbek.
8300-at fizettem akciós havidíjba, 1 év letelte után 10000 Ft-os ajánlatot adtak, amit nem fogadtam el, hisz ez kb. 25%-os emelés lett volna. Így kaptam a 8000 alatti előfizetést. Tehát nem drágábban, hanem még az első évhez képest kisebb lett a havidíj. Így megérte náluk maradnom.
-
D600
tag
válasz
Magnum PI
üzenetére
Igen, írj nekik egy e-mailt. Ha van rá lehetőség fognak adni a hivatalos ajánlaton kívűl is egyéb havidíjakat.
Nálam és jópár előfizetőnél itt a topikba így működött. Kicsit sokaltam az 1 év után hivatalosan ajánlott 25%-al magasabb havidíjat, ezért írtam levelet és válaszoltak. Nem magasabb lett, hanem kisebb havidíj lett belőle az első évhez képest.
Szerintem egy próbát megér. -
D600
tag
Igen írj nekik egy levelet, hogy milyen egyéb ajánlatuk van ezen kívűl, illetve ha aláírsz újabb 1 évet, akkor milyen áron tudják adni.
-
D600
tag
"csak azt, hogy nézzem meg a weboldalukon. Érdekes hozzáállás."
Pedig jól mondta. Hisz a hűséglejárta előtt nálam is az oldalra belépéskor felkínálta a szerződés hosszabítási lehetőséget. Lépjél fel és elvileg megtalálod az opciót amivel meghosszabbíthatod és az árakat is feltüntetik a választási lehetőségeknél.
Plusz engem két hónappal a lejárat előtt értesítettek levélben és e-mailben, hogy le fog járni és felajánlottak egy havi árat. Amit nem fogadtam el és küldtek új ajánlatot ami már olcsóbb volt, mint amit addig fizettem.
-
D600
tag
Egyébként nekem ezek a napi szintű szakadások pár embernél nagyon t-com gyanusak. Biztos, hogy a T-com-nál azt mondták ok minden? Esetleg a vonalra még mi van rá kötve? Ha telefon elosztón keresztül használod, vagy több telefon van rá kötve akkor is zavarhatja a vonalat és szakadást okozhat. A szakadások miatt mindenképp a vonal minőségére gondolhattok, mint ahogy nálam sincs soha szakadás az externetnél. Vagy ez nem egy cég?

-
D600
tag
Nálam még mindig ok minden. Jön a 8 mbit, szakadás nélkül.
A technikai hibából eredő emelés elnézhető, hisz kompenzálják a következő haviba a tévedést. Így már rendben vagyok megint velük.
-
D600
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
"Új, friss hús ügyfelet már igen nehezen lehet fogni, akinek kellett net az már megvette."
Na éppen ezzel van a gond. Ha már nehéz új ügyfelet fogni, legalább a régieket tartsák meg minden áron. A piac akkor is egyre bővűl, ha ügyfélbe nem is olyan ütemesen, de szolgáltató számban igen. Ilyen piacon ügyfelet veszíteni áremeléssel hibás döntés. Még egyszer hozzáteszem, hogy elégedett ügyfélként írom ezt, így mi van azokkal akik még nem is elégedettek a szolgáltatásukkal?
Sokan azért vannak náluk, mert valamivel olcsóbbak néhány szolgáltatónál, így viszont már el fognak gondolkodni. -
D600
tag
Nekem is jött levél és ezt most én sem értem náluk. Az internetre egyre nagyobb a kereslet, egyre bővűl a piac, tehát elvileg csökkenteni kellene, nem emelni. Nem tudom kik ülnek ott a vezérkari székbe náluk, de szerintem ez hibás döntés. Azt hittem ügyfél bázist akarnak növelni, de ezzel a lépéssel csökkenteni fogják.
Nekem bevált a szolgáltatásuk, eddig nem panaszkodhattam rájuk, de árban nálam is van egy határ ami fölé már nem megyek. -
D600
tag
Rendben értettem amit leírtál előzőleg is, nem pont erre gondoltam. Viszont, mint írtam is százalékos hibák előfordulnak minden szolgáltatónál. Nem egy előfizető jár pórul az internettel, ettől még szerintem nem indokolt, hogy mindenkinek menekülnie kellene tőlük, ahogy Te írtad. Miért mennének el tőlük? Egész olcsóak, plusz, ha adottak a jó körülmények a kapcsolathoz, akkor tökéletes a szolgáltatás is.
Reggeltől ment a letöltésem szakadás nélkül, most állítottam le. -
D600
tag
Azért a mindenki nem teljesen találó. Már írtam többször is hogy biztosan vannak olyan előfizetők akiknek földrajzi elhelyezkedésük a központhoz képest, illetve a kiépített vonal minősége megkérdőjelezhető minőségi szempontból. Ezek szerencsétlen százalékos hibák, amik minden szolgáltatónál megvannak. Nálam már második éve tökéletes az externet, a maximummal tudom használni, nem szakadozik. Ebből is látható, hogy nem biztos a szolgáltatónál van egyértelműen a hiba. Nagyon sok dologtól függ egy jó kapcsolat minősége.
-
D600
tag
Az 1 éves szerződéseknél is emelnek? Egyelőre még nem kaptam levelet. Vagy e-mail-ben küldik?
-
D600
tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Lehet elnézte a céget.
Mert náluk még hasonló sincs. -
D600
tag
A modemnél jól döntöttél.
Ezt a bevizsgálási díjat nem tudom. Az externetnél nem írnak erről semmit, akkor elvileg amit nem tüntetnek fel azt nem is követelhetik, hisz nem volt tudomásod róla, nem kaptál tájékoztatást erről. Így ha mégis, akkor vissza is állhatsz az előfizetéstől. Talán van is egy ilyen lehetőség, hogy x időn belül vissza lehet mondani a szerződést.
Szerintem ezt a nagyobb sávszélességeknél végzik el. (4 Mbit,8 Mbit) Elvileg 1 Mbit-et a legrosszabb minőségű és a központoktól legtávolabb elhelyezkedő vonalnak is hoznia kellene.
Azért kérdezz rájuk telefonon, mit mondanak. -
D600
tag
Pontosan nem tudom miket fejlesztettek, de mióta átálltam uw-ról externetre szerdán, azóta 1 Mbit-el gyorsabb értékeket mérek.
Más is tapasztalt ilyet? -
D600
tag
Mennyire megbízható? Hát ez nehéz kérdés egy szolgáltatónál. Itt is van mind a kettő véglet. Van aki elégedett, van aki nem elégedett velük okkal. Nem mindenki kapja meg azt a szolgáltatást itt sem amit megrendelt és fizet. Én az elégedett oldalhoz tartozok. 8 Mbit-es charlie-m van most második évet kezdtem meg vele. Eddig minden ok a sávszélességgel is és a számlázással is. Ha összehasonlítod az árakat a többi szolgáltatóval akkor elvileg megéri.
A 8 Mbit kihasználhatósága sok mindentől függ. Például milyen helyről töltesz le. -
D600
tag
A csupasz adsl-be nem tudom mi a pláne, hisz jóval drágább, mint a t-com előfizetés+externet együtt. Mit tudok megspórolni?
Akkor már inkább telózni is tudjak és még olcsóbban is jövök ki. 
-
D600
tag
Legnagyobb gond, hogy megkötik és mi is aláírjuk a szerződést amiben egyértelműen bele van írva a minimum garantált sebesség, amely a 8MBit-nél azt hiszem 400 kbit körül van beírva. Igazából, ha e felett van nem is nagyon lehet pattogni, hisz benne volt az ÁSZF-be. Viszont még így is korrektek, hisz ha jelzed a fizetett sebesség alatti dolgokat, akkor azért próbálnak javítani rajta. Igaz vannak kivételek akiknek nem sikerült és még mindig csak fele sávszélességet kapnak folyamatosan.
Nekem az a gondom velük, hogy munkahelyemen igényelhető adómentesen internet utalvány bármekkora összegben, fizetné a cég a netemet. Na ezt csak a T-online, UPC, Invitel szolgáltatóknál lehet felhasználni. Még nem írtam levelet ilyen ügyben, de azért lehet nem ártana érdeklődni náluk. Kockázatos lenne szolgáltatót váltanom, hisz meg vagyok elégedve az externettel. Úgy néztem jelenleg a piacon a legolcsóbbak.
-
D600
tag
válasz
üzenetére
Az nem rossz a 4-hez képest, mert itt is írták már sokan, hogy a felét sem kapják meg sokszor.
Nagyon sok sebesség mérő van a neten és mindegyik teljesen más értéket mér. Melyik a legmegbízhatóbb, legpontosabb? Mert van amelyik csak 6,5-öt mér, van ahol 8,3-at, de átlagba 7,5 és 8 között van. -
D600
tag
Írtam nekik ma levelet és én is kaptam ajánlatot tőlük olcsóbban. Azért ez csak jobb, mint a 9990 Ft.
Hát azért furcsa, hogy ha valaki nem próbálkozik és egyből ráklikkel az online hosszabbításnál valamelyik lehetőségre, akkor mennyivel rosszabbul járhat havonta.Akinek 8Mbit-es charlie van mekkora sebességet kap meg belőle?
-
D600
tag
válasz
Csipisz
üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam. Nem hiszem, hogy őket nem érdekelné mit írnak róluk egy ilyen topikban. Meg hát vannak ott rendszergazdák azok is szoktak unatkozni, gondolom munka közben netet böngészik és párszor már lehet átfutották ezt a részt. 
De tényleg jó lenne itt egy ügyfélszolgálati tag is.
-
D600
tag
Igen most már én is kíváncsi lettem.

-
D600
tag
válasz
Atti0925
üzenetére
Valóban nagyon melegszik a 360R, szerencsére nekem kettő van. Többször is észrevettem, ha kezd meghalni a letöltés, utána kicserélem a másik modemre és máris rendben minden. Sajnos néha cserélgetni kell, vagy ha csak egy van akkor pihentetni, vagy hűteni ahogy Atti is mondja.
Ilyen ratyi modemet dobnak a felhasználóknak.
-
D600
tag
''ha véletlenül valami adathalász próbálkozás lenne...''
Ej de bizalmatlan vagy. Amúgy adathalász próbálkozás útján sztem nem kapnád továbbra is a 8 mbit-es netet, ugyanazzal a jelszóval nem?
Amúgy igazad van. Sztem is nagy a hallgatás ezen a téren. Vmi komolyabb pontosítást is írhatnának erről a dologról. -
D600
tag
Sőt, még máshol sem találtam erről pontosabbat semmit én se.
A túl sok adatot letöltőket akarják valahogy leválasztani ezzel, mert furcsa mód én is akkor kaptam tőlük ilyen levelet mikor túl mentem a 150-180 GB-on.
Kaptak azok a felhasználók is levelet aki 5-10 GB-on belül töltöttek le korlátlan használattal?? -
D600
tag
válasz
cstomee
üzenetére
Ha jó a vonalad és a T-nél sem voltak gondjaid a sávszélel, akkor sztem itt is rendben lesz minden.
Én csak jót tudok mondani róluk és ajánlani. Nekem tökéletes már több hónapja, szakadás és csökkenés nélkül. Folyamatosan megkapom a 8-at. Igaz ez egyéni függő sajnos úgy látom. -
D600
tag
Aham megkaptam én is az uw-és átállást. Nincs ezzel semmi gond sztem. Felléptem és jön a 900-910kbyte letöltés ugyanúgy.
Pedig Balassagyarmat sem nagy város, de itt úgy nézz ki, ha emelnének, még a 8 feletti sávszélességet is megtudnám kapni. A T-com-os csaj nekem is elmondta, hogy ezer dologtól függ a jelenlegi sávszélesség, ezért nem tudják sok helyen garantálni a maximumot. De akkor miért fogadják el az 1 éves szerződéseket, ha nem tudják adni a megrendelt sávszélességet? Hadd fizessenek azért amit nem kapnak meg? Gondolom röhögnek a markukba, hogy megint mennyien beugrottak a reklámjaiknak. 
Ezért álltam át én is mikrohullámúról, mert ott is a szerződésben 64kbit volt minimumnak, plusz minden második nap alig tudtam használni.
De még a szolgáltatás rendelkezésre állási idő is szerződésben van.
Piszok társaság ez mind. Valaki rendet tehetne már, hogy a pénzünkért valódi kifogástalan szolgáltatást kapjunk mindenhol. -
D600
tag
Kb. másfél hónapja használom az Externet Charlie 8Mbit/0.5Mbit-es csomagját DSL-360R-el, eddig tökéletes. 1 hét múlva a megrendeléstől már tudtam is használni. Azért kötöttem náluk, mert a legolcsóbb volt akkor jelenleg, éppen hogy időbe kötöttem, mert még belefértem az akciós 6900Ft-ba, azóta emelték. Egyszer szakadt meg, de utána azonnal csatlakozott. Ezt a 24 órás vonalbontást sem tapasztaltam még. Szerintem megkapom a sávszélességet a T-com-tól, mert 900 körül szedek.(Balassagyarmat) Eddig csak jót mondhatok róluk.
A gond inkább az hogy alig találok oldalakat, letöltő helyeket, ftp-ket ahol egyáltalán ki is tudnám használni a 8Mbit-et.
Csak a nagyon nagy letöltő központoktól, ahol alig van valami használható dolog.
Ti ki tudjátok használni a 8-at?
Már bánom az 1 évet, mert ilyen kihasználtságal elég lett volna a 4 is.
Úgy látom a hsz-okból, hogy én is szerencsésnek mondhatom magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Tápos kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Yettel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha lejár a szerződés, akkor csak az újabb 1 éves szerződéssel lehet hosszabbítani, amit a szolgáltatónak és az ügyfélnek is hivatalosan alá kell írni. Ha előfizetsz egy szolgáltatásra, akkor vagy hűségnyilatkozattal, vagy a nélkül fizetsz elő. Ha hűségnyilatkozattal fizetsz elő, akkor ha lejár a szerződés, az előfizetés mehet tovább, hisz amíg egyik fél nem mondja fel a szolgáltatást, addig folytatódhat határozatlan szerződésként. De bármelyik fél beleegyezése nélkül nem hosszabbíthatják 1 évvel. Ezeket törvényben szabályozzák. Az externet pedig elég nagy cég ahhoz, hogy belebukjon ilyen hibába.

Igaz, félrekattintottam valószínű. Elnézést. 

Mert náluk még hasonló sincs.