Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Szólánc.
- Amazon Kindle JailBreak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenwood: Kedvenc elektromos zeneim
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
botond187
csendes tag
válasz
Fferi50 #47591 üzenetére
Szia,
Kipróbáltam, valamiért nem működött, valószínűleg én voltam a béna.
Feltöltök egy mintafájlt, úgy valószínűleg egyszerűbb lesz, illetve kicsit módosítanék is az eredmény kiszámításán:2 féle számolási módot képzeltem el, viszont mindkettő más-más megközelítést, számolást követel meg, ezért csak az egyiket írom le:
Erre a fülre igazából nincs szükség ebben a számolási formában, így csak információként van jelen:(Szóval úgy képzeltem el, hogy adott az excel "Raktárkészlet" fülén a "C" oszloptól kezdődően, hogy milyen készletmozgások voltak az adott napon.1 oszlop 1 nap.Ebben benne van az eladás és a beérkezett termékmennyiség is.)Adott a "Beszerzések" fül, ahol látni, hogy milyen dátummal melyik azonosítójú termékből mennyi érkezett és milyen áron.
Adott még az "Eladások" fül, ahol látni, hogy 1 termékből melyik napon mennyi ment el.
Itt a "KISZÁMLÁZÁS DÁTUMA" oszlopát nézze, hogy mikor lett kiszámlázva az adott termék, és vesse össze, hogy legalább aznap vagy azt megelőzően milyen áron érkezett a rendelésben lévő adott termék (magyarul mennyiért vettük) a "Beszerzések" fül alapján.
- Szóval itt többszörös feltételes keresésre lenne szükség, amivel meggyűlt a bajom. -
Ha ez is megvan, vonja ki belőle a beszerzési árat, így megkapjuk, hogy mennyi árrés maradt azon a terméken.Az "Eladások" fül végén az "Árrés" oszlopba kellene kerüljön a számolt adat, akkor egyből látszódna az eredmény.
A mintafájl: [link]
Remélem, így jobb a leírásom.
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Botond
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest