Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• botond187

csendes tag

válasz Fferi50 #47591 üzenetére

Szia,

Kipróbáltam, valamiért nem működött, valószínűleg én voltam a béna.
    Feltöltök egy mintafájlt, úgy valószínűleg egyszerűbb lesz, illetve kicsit módosítanék is az eredmény kiszámításán:

2 féle számolási módot képzeltem el, viszont mindkettő más-más megközelítést, számolást követel meg, ezért csak az egyiket írom le:

Erre a fülre igazából nincs szükség ebben a számolási formában, így csak információként van jelen:
    (
    Szóval úgy képzeltem el, hogy adott az excel "Raktárkészlet" fülén a "C" oszloptól kezdődően, hogy milyen készletmozgások voltak az adott napon.
    1 oszlop 1 nap.
    Ebben benne van az eladás és a beérkezett termékmennyiség is.
    )

Adott a "Beszerzések" fül, ahol látni, hogy milyen dátummal melyik azonosítójú termékből mennyi érkezett és milyen áron.

Adott még az "Eladások" fül, ahol látni, hogy 1 termékből melyik napon mennyi ment el.
    Itt a "KISZÁMLÁZÁS DÁTUMA" oszlopát nézze, hogy mikor lett kiszámlázva az adott termék, és vesse össze, hogy legalább aznap vagy azt megelőzően milyen áron érkezett a rendelésben lévő adott termék (magyarul mennyiért vettük) a "Beszerzések" fül alapján.
    - Szóval itt többszörös feltételes keresésre lenne szükség, amivel meggyűlt a bajom. -
    Ha ez is megvan, vonja ki belőle a beszerzési árat, így megkapjuk, hogy mennyi árrés maradt azon a terméken.

Az "Eladások" fül végén az "Árrés" oszlopba kellene kerüljön a számolt adat, akkor egyből látszódna az eredmény.

A mintafájl: [link]

Remélem, így jobb a leírásom.

Köszönöm a segítséget.

Üdv,
    Botond

Új hozzászólás Aktív témák