- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KBaj
kezdő
válasz
Fferi50 #44622 üzenetére
Üdvözöllek Kedves Fferi50! és Üdvözöllek Kedves Delila_1!
Meglepődtem, talán gyorsabbak vagytok mint a gépem. De félre a tréfával, köszönöm a válaszokat. Viszontválaszomat igyekszem egy-két szavas idézet után megadni:
„leállítanod a futást” : Természetesen annyit már tudok, hogy ha valami folyamatot félbeszakítunk, az nincs kész. Nem is néztem annak az eredményét. Örültem, hogy nem vesztettem el a fájlt, nem kellett újra indítani a gépet.
„bemenő adat egy képletnél egy másik képlet eredménye”: A többszintű képletezést azt hiszem már értem. Azt nem értem miért befolyásolja ez a számítást. Úgy emlékszem, hogy az Excel felülről lefelé és balról jobbra irányba hajtja végre a számolást. A VBA pedig ahogy a szerkesztőben látom felülről lefelé végzi el az utasításokat. Szerintem amit el kell végezni azt el kell végezni, függetlenül attól, hogy az milyen hosszú vagy újabb bemenő adat-e. Javítsál ki legyél szíves, ha nem jól gondolkodom. Ha ugyanis nem várná meg az egyik utasítás a másik elkészültét, nagy káosz lenne.
„képleteket egymásba építjük” : Ezt a törekvést is valószínűleg értem. De szerintem a „végtelenségig” nem lehet egymásba építeni. Ugyan nem ismerek gépi korlátokat de emberit igen: külalak, logika, átláthatóság, hibakeresés, stb.
„nagyméretű fájloknál” : Természetesnek tartom, hogy vastagabb könyvet tovább tart elolvasni, még ha gyorsan is tudok olvasni.
„Alt billentyűről” és „futás végén egy újabb számolást” : Ami jelenleg jobban izgat: az alt billentyű. Kipróbáltam a programomat: Vannak „szerintem” jó adataim (hosszú Long típusúak), amin mérni tudom az eltéréseket. Egy-egy ciklust futtattam mindig ugyanazzal a bemenő adatokkal, futás közben nem nyúltam semmihez csak az alt billentyűhöz. Felváltva indítottam a ciklusokat, egyszer normál módon, másszor indítás után bal oldali alt billentyű lenyomásával. A normál módú futás ideje 3 perc volt, az alt billentyűs 1 perc 07 másodperc. Öt futást néztem, a futások ideje közötti eltérés elenyésző volt: 2-3 másodperc, ami mérési hibának is tekinthető. De az eredmények igazolták korábbi írásomat. A normál futás minden egyes eredménye (számítógéphez híven) megegyezett az eredeti adatsorral, igaz nem néztem csak 4 tizedes jegyet. Az alt billentyűs futásnál az első kettő adat megegyezett, a többi három mindig más és más volt.
Ennyire jutottam. Kérdésekre szívesen válaszolok.
Köszönettel:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Diablo IV
- Freemail
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER P termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest