Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
A SaveAs-t egy módon már meg tudom oldani:
Sub SaveAs()
Application.Dialogs(xlDialogSaveAs).Show ActiveWorkbook.Path & "\" & "teszt.xls"
End SubAzt viszont nem értem, hogy csak akkor működik, ha modulba teszem, különben Complie error van ("Member already exists in an object module from which this object module derives"). Miért baj, ha objektumba van beletéve, és nem modulba?
Fura amúgy, hogy kell a "\", de ha nincs ott, akkor ugyan jó mappába menti a file-t, viszont az utolsó mappanevet összefűzi a "teszt"-tel. Esetemben így a teszt.xls-ből Excelteszt.xls lett volna, mert egy ...\Excel\ nevű mappába ment volna a mentés.
A többi kérdést azonban egyelőre még nem tudtam megoldani - például azt se, hogy az eredeti file névhez annyit fűzzek hozzá mentéskor, hogy "_mod".
-
bteebi
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
3. Save as-nél probléma: a "_mod"-dal kiegészítve nem pont úgy írja át, ahogy szeretném: a filenév végéhez írja a "_mod"-ot, a kiterjesztés után. Ezt meg lehetne kerülni a kiterjesztést jelölő pont előtti/utáni részre való szűréssel. Ezt viszont egyrészt én nem tudnom megírni, ráadásul ha a filenévben is van pont, akkor a "legjobboldalibb" pont előtti/utáni részre kellene szűrni.
Mondjuk a jobb szélső pont felvetése olyan szempontból megoldható, hogy jobbról keresve (Right) az az első pont. Közben találtam egy kódot, ami közelebb vihet a megoldáshoz:
Function CheckExtension()
CheckExtension = Right(ActiveWorkbook.Name, Len(ActiveWorkbook.Name) - InStrRev(ActiveWorkbook.Name, "."))
End FunctionEbből kiindulva - remélhetőleg - a SaveAs problémát talán meg tudom majd oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50