Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz Pikari #24 üzenetére

Teljesen jogos a mult ido. Papiron meg leteznek, de semmi kozuk nincs ahhoz a htc-hez, amivel erdemes volt torodni. Kalap szar az egesz, netto vergodes, amit csinalnak. Tipikus esete volt a ceg annak, amikor nem ertettek, mijuk van, es ami ertek volt, azt elbasztak, ami meg nem erdekelt senkit, aki htc-t vett, azt meg nyomattak ezerrel. :W
    Marketing balfaszkodasrol meg inkabb ne is beszeljunk, netto katasztrofa volt az egesz.

Neha latom, hogy kihoznak egy-egy uj modellt, mindegyikre igaz, hogy semmi koze ahhoz, amiert htc-t vett az ember, de azert arazasban meg olyan, mintha lenne. Nem is csoda, hogy foleg az indiai/afrikai piacot celozzak, es meg ott is kepesek elhasalni a hulyesegeik miatt.

Szamomra a htc pont ugyan annyira halott, mint a nokia mobilkeszulekes uzletaga. Papiron van, a nev "el", de ennyi.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

• opr

nagyúr

válasz Pikari #22 üzenetére

A hTc a VIA leanyvallalata volt?! :Y
    Abszolut kedvenc markam volt telefonok teren, desire-tol egeszen az u11-ig, kb mindent elolvastam roluk, ezt megse tudtam. :D

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

• opr

nagyúr

válasz Pikari #4 üzenetére

Lejártak a szabadalmak? Ez azt jelenti, hogy elviekben utca végi Béla is csinálhatna x86-64-es procit, nem gyaknák meg a jogászok? Valami itt nagyon nem stimmel, én úgy emlékeztem, hogy ez nagyon nem ilyen egyszerű, be van védve bőven több oldalról, hogy másnak esélye se legyen próbálkozni sem, akkor se, ha amúgy minden más adott lenne.
    Utána fogok ennek nézni jobban ha lesz rá kis időm.

Szerk: gyors (nem túl alapos, de legalább gyors) utánaolvasás után: jól sejtettem, ez baromira nem ilyen egyszerű. Egyrészt, de, van licenc, konkrétan intel-amd keresztlicenc szabadalmakra, utasításkészletre, stb. Valóban lejárt az "alap" x86-64 szavadalom... több ezer másik meg nem. Szóval papíron igen, bárki csinálhatna x86-64 procit... Feltéve, hogy meg tudja csinálni úgy, hogy nem sérti se a licenceket, se a rengeteg szabadalmat se intel, se amd, se via (cyrix) vonalon. Jah, sanszos. Szóval a gyakorlatban az van, hogy közös amd-intel rábólintás nélkül senki nem csinálhat x86 procit. Legalábbis hacsak nem úgy, mint a kínaiak, hogy simán szarik a jogra (szokásos), úgy, hogy van mögötte egy állam, aki ebben teljes mellszélességgel támogatja (szokásos), aztán max nem árulja sehol, ahol van jogállam meg nemzetközi jog meg egyéb ilyen nyalánkságok. :DDD

[ Szerkesztve ]

• opr

nagyúr

válasz Pikari #2 üzenetére

Ez igaz. De akkor is érdekes lett volna három óriás csatája. :D
    Zhaoxin amennyire tudom meg nem igazi harmadik szereplő, mert nem hivatalos licenc, szóval nem is árulhatja a portékát kínán kívül. Vagy erre rosszul emlékszem?

• opr

nagyúr

Szerintem nagyon erdekes lehetett volna.
    Egy 3-3 szereplos piac, ahol mint a harom nagy (AMD, Intel, NV) kinal CPU-t meg GPU-t is, az valami baromi erdekes piachoz vezethetett volna. Nagy kar, hogy vegul nem lett belole semmi.

Új hozzászólás Aktív témák