- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vajaskinyír újragondolva
- Asszociációs játék. :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz Kukipapa_rr #11687 üzenetére
Nem tudom a Teslában hogyan van ez megoldva, de pl. az EQS Mercedesnél, ahol hasonló módon elektromosan jöni ki a kilincs, ennek ellenére van egy rejtett zár a műanyag burkolat alatt, amit hagyományos módon klucsal ki lehet nyitni. Bár ez esélyesen inkább a meghibásodások esetére van fenntartva, hogy a kilincset mozgató motor hibája esetén is be lehessen jutni a kocsiba. Más kérdés, hogy egy random járókelőnek nem lesz hozzá kulcsa, és innentől valóban lényegtelen, hogy motoros/rejtett a kilincs vagy sem, ha belülről zárva van. A tűzoltók is jellemzően üveget törnek be ilyen esetben, és belülről kinyitják az ajtót. Ha Teslában nincs kilincs belül, az tényleg problémás lehet ilyen esetben.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Shadowbull
addikt
"Miben különbözik a Tesla megoldása?"
Abban hogy belül egyáltalán nincs mechanikus kilincs.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Andras6800
senior tag
Nem tudom, hogy melyik gyártnónál hogy van, de sok új/modern autó esetén, ha baleset van, akkor old a központi zár és lehatárolódik az aksi. Ezért is van többek között külön aksija a vészhívó résznek.
Anno terméken amin dolgoztam, volt olyan HW elem a PCB-n, hogyha víz éri, akkor is nyit a központi zár. Azaz ha az autó vízbe kerül és merül, muszáj nyithatónak lenie az ajtónak kívülről. Mivel más területén dolgoztam a termék fejlesztésének, ez onnan derült ki, hogy kellet rá tervezni plusz design elemet, mert ezt a mechanikát ismerve ügyes autótolvaj egy résnyire lehúzott vezető ablakon át tudta nyitni az autót némi vízzel, 1 csővel és egy fecskendővel
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest