Új hozzászólás Aktív témák

  • #64905664

    törölt tag

    válasz fradi81 #295 üzenetére

    Én szinte mindent átolvastam a kotyogókról mielőtt belevágtam, több helyen a neten. Itt is van leírás róla:

    koffeinbox

    Ennyi különbséget látok:

    "A Bialetti brikka – egy kicsit másfajta kotyi
    A kotyogós kávé új generációja a Bialetti cég által megalkotott Brikka. A kávéfőző felső részét egy nyomásnövelő súlyszeleppel látták el, ami visszatartja a vizet az alsó (kazán) részben, így növelve a nyomást. Ez a kotyogós eszköz reprezentálni tud egy krémes eszpresszó tetejét koronázó cremát, vagyis ahhoz hasonló habbal ellátott kávéitalt tudunk vele készíteni."

    És még kell olyan odafigyelés is most már, hogy milyen főzőhöz vesszük? Gáz, kerámia, indukciós... Az én példám olyan kotyeszt (10cm lett) kellett vennem amelynek az alja méretben megfelelt az én főzőlapom (12cm) minimumához. Vagy a főzőlaphoz bizonyos "alátétet" is lehet kapni amelyet meg is vettem de szerencsére nem kellett mert amikor kipróbáltam rájöttem, hogy mire azt átmelegíti a főzőlap anélkül régen meg is ittam a nedűt. :D

Új hozzászólás Aktív témák