Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• virkir

veterán

válasz Andie #20 üzenetére

Na egy kis segítség
    1. Létezik a Bt. vagy a Kft. csak okosan kell alapítani.
    2. Szvsz az evát felejtsd el mint mondták rizikós nem tudni mikor mit variálnak.
    3. Ha ügyesen csinálod akkor az első időben akár többet is kivehetsz mivel kezdő vállakozásként lehetsz veszteséges :) az APEH elfogadja.
    4. Autóra elég sokat el tudsz számolni mert a hülyeség nem kizáró ok az adózásból bár azért érzéssel mert azt nem fogják elhinni, hogy havonta 40000km-t autóztál és még dolgoztál 250 órát.

Ha könyvelő kell én tudom ajánlani az enyémet régi ismerős elég korrekt és nem túl drága, ha érdekelnek a részletek hívj fel vagy találkozhatunk a héten valamikor.

• viharhozo

addikt

1. Nagyon melyen nem masztam bele a temaba, de itt sztem fogalomzavar van. Jarulekokat es adot a ber utan fizetsz. Ergo, ha van egy ceged, abban elvileg nem vagy koteles magadat foglalkoztatni, igy ilyen jellegu kozterhed sincs. Egyebkent ha van ceged es vallalkozo is vagy, remekul szamlazhatsz magadnak. Sot, en sajat magamnak is adtam mar arajanlatot, amit el is fogadtam.

2. Az egy even nincs mit leroviditeni.

3. Itt megint nem egyertelmu a kerdes. Ha egyeni vallalkozo vagy, es nyereseged kepzodik, amit szeretnel kivenni, nagyjabol a felet elbukod, effektive berkent adozol utana. Erre tobbfele megoldas is adodik.

a. Nagyon minimalis nyereseget realizalsz papiron.
    b. Ha tobb van, akkor egy keveset kiveszel, es csak azutan adozol.

Ettol a penzt termeszetesen elkoltheted, a kutya nem fogja nezni, megvan-e a nyereseged. Ha vmilyen oknal fogva kapnal egy atfogo vizsgalatot, akkor persze megnezik, h mennyi a jovedelmed, es ehhez kepest mid van, de ez piszok ritka eset.

• concret_hp

addikt

1, ilyen szerintem nincs
    4, a cégautóval nagyonjól lehet pénzt mosni :C pár havert megkérsz h tankoljon a nevedre (azaz kérjen számlát a cégednek amikor tankol az autójába) . és minthogy sehogy sem ellenőrizhető, hogy melyik autóval menték le azt a távot... csak mondjuk az érdekes, hogyha olyan jön ki hogy pl. 10K km van az autóban ami 3 éves és az utóbbi 1 évben 15K km benyát írtál le :D na ha ilyesmi kiderül akkor azért valszge csunyán néznek. (nagyon csúnyán) persze lehet hülyeség,de sztem kb így müxik :U

Új hozzászólás Aktív témák