Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Pöttön #5912 üzenetére

Tudtommal mindkettő egyforma sávszélességű, az ExpressCard, és az mPCIe is. Mondom, az mPCIe-ek egyedüli hátránya a kilógatott kábel. ExpressCardot ki tudod kulturáltan szedni a slotból, így inkább csak ergonómikusabb.

Persze nem vagyok biztos, mert nálam ez volt a helyzet ThinkPad X220-on, de HP 8760w-n lehet eltérő sebességű az mPCIe és EC megoldás, az a baj, hogy nem találok róla hivatalos adatot. Egy fórumon 4 Gbps = 500 MB/sec = PCIe 2.0 x1-et emlegetnek 8760w + EC megoldásnál, de arról még nem hivatalos infót se találok, hogy az mPCI hány lane-t támogat, az biztosan PCIe 2.0, csak hogy x-hány, az nem biztos.

Egy M5950-hez képest jelentős előrelépés lesz mindenhogy. Egészen dimenzióugrás. Szerintem GTX750-en még 720p high-ban is játszható a Borderlands 3, önmagában a kártya teljesítményre tudná, a CPU/PCIe bottleneck mellett már sanszos, hogy a 720p medium reálisabb, egyedül abban nem vagyok biztos, hogy konkrétan mennyit vesz le a teljesítményből a belső kijelző használata.

Új hozzászólás Aktív témák