Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zirowe

nagyúr

válasz cigam #19111 üzenetére

Egyelőre még én is elméletben tervezek, mert csak alulról néztem fel a szellőzőben+google maps műhold képek.
    Elvileg ma vagy holnap végre feljutok a tetőre is, akkor megnézem a földelési lehetőségeket is.

Eredetileg az volt az elképzelés, amit fentebb is írtam, hogy a szellőző szélére hilti szalaggal erősítek két gégecső darabot amibe bevezetem a két koaxot+szilikont nyomok bele, de így, hogy képbe jött az önhordó kábel a korábbi elgondolás helyett az általad írt kapós megoldást fogom alkalmazni, köszönöm az ötletet.

Igen, nem szeretnék a kábelen spórolni, ezért szeretném kideríteni, hogy melyiknek van tiszta réz belseje.
    Mert alapvetően attól félek, hogy a táv miatt a rezezett kábelen túl nagy lesz a veszteség mind jelben, mind az lnb számára feszültségben.
    A két koaxból az egyik az lnb-ből töretlenül menne az egyik tv-be, de a másiknál szükséges egy toldás lakáson belül, mert az alap koax a tv-ig tavaly már kiépítésre került.

Az a baj, hogy nem találok rendes adatokat arra vonatkozóan, hogy ha egy 60db conversion gain-es lnb-t használok egy túlméretezett mesh parabolával (100cm-es hotbirdhöz, amihez elvileg elég lenne a 80-as is), akkor 45 méteres távon van-e olyan jelentős a táp és jel veszteség rezezett acél kábelen, ami miatt az egész használhatatlan lesz.

Hieronymus: igen, korábban írtam, hogy két tv-hez (mindkettő beépített dvb-s2 tuneres, egy régebbi lg lcd és egy tavalyi lg oled) lesz a parabola twin fejjel két koaxxal.

A hajlási ívvel kapcsolatban arra gondoltam, hogy a szellőző mindkét oldalára kerül kampó amire az acél huzalt erősítem és a koaxot így tudom finoman hajlítani ott.
    Sajnos a tetőn az antenna közelében egyáltalán nem megoldható az erősítés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés